reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Lenka rozumiem, trzymam kciuki, zeby wszystko było Ok, a w którym tygodniu jesteś? 😊
Ja narazie martwię się, zeby na usg było coś widać, bo lekarz po ostatniej wizycie powiedział ze te plamienia z macicy oraz bóle z lewej strony wskazują na pozamaciczna 🥺 ciałko żółte tylko było...
U mnie 4+4 . Kiedy wybierasz się do lekarza? Będę trzymać mocno kciuki 😘 Musi być wszystko w porządku,nie denerwuj się. Jesteśmy z Tobą ❤❤

reklama
Od razu antybiotyk bez posiewu? Ja czekam na wynik posiewu i wtedy ewentualnie dostanę antybiotyk, ale staramy się tego uniknąć. Na razie biorę urosept i żuravit.
Ja też biorę urosept ale na bakterie w moczu. Bo ja nie miałam problemu z pęcherzem tylko w badaniach moczu wyszło. Jak by nie badania to bym nie wiedziała że coś jest nie tak

4 tydzień i 4 dni 😊😊 To kiedy wizyta u Ciebie?
Ale super 🥰🥰🥰a to liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ? Czy owulacji? Pseplasam jeśli głupie pytanko ale gubię się w tym jeszcze... ja miałam ostatnia @ pierwszy dzien 21. Myślałam żeby w poniedziałek pójść....a jutro może betę zrobię o ile znajdę czynne laboratorium...

Od razu antybiotyk bez posiewu? Ja czekam na wynik posiewu i wtedy ewentualnie dostanę antybiotyk, ale staramy się tego uniknąć. Na razie biorę urosept i żuravit.
Lekarz powiedział że groźniejsza byłaby nieleczona infekcja niż sam antybiotyk, amoksycylina z reszta jest podobno bezpieczna. W badaniu upławy, a pierwsze objawy (świąd i tak dalej) miałam już we wtorek, konsultowałam z ginem, no niestety na parę dni był spokój, ale uderzyło znów i tym razem z pęcherzem. Więc czekanie w tym przypadku, kiedy jest sobota...

Lekarz powiedział że groźniejsza byłaby nieleczona infekcja niż sam antybiotyk, amoksycylina z reszta jest podobno bezpieczna. W badaniu upławy, a pierwsze objawy (świąd i tak dalej) miałam już we wtorek, konsultowałam z ginem, no niestety na parę dni był spokój, ale uderzyło znów i tym razem z pęcherzem. Więc czekanie w tym przypadku, kiedy jest sobota...

Moja doktor powiedziała, że poczekamy na wyniki posiewu, żeby mogła od razu przepisać odpowiedni antybiotyk, bo tak to jest trochę w ciemno. Ale to już pewnie zależy od sytuacji. Tez uwazam, ze lepiej juz wziac ten antybiotyk niz chodzic z infekcją. U mnie własnie z infekcji grzybiczej pochwy przeniosło się na pęcherz... No i okazało się, że to wszystko prawdopodobnie od luteiny dopochwowej. Straszne, ze tak nas teraz wszystko łatwo łapie:(

@Blanca86 mocno niepoważny lekarz :eek: Ja bym jak najszybciej skonsultowała i absolutnie do żadnej pracy nie szła z plamieniami.

Bo tych wszystkich historiach na Naszym wątku to faktycznie strach iść na kontrolę.

A ja musiałam znowu zasnąć bo przecież mdłości miały jednak tylko opóźnienie.. Znowu będę się męczyć z zaśnięciem do 3 :/

Moja doktor powiedziała, że poczekamy na wyniki posiewu, żeby mogła od razu przepisać odpowiedni antybiotyk, bo tak to jest trochę w ciemno. Ale to już pewnie zależy od sytuacji. Tez uwazam, ze lepiej juz wziac ten antybiotyk niz chodzic z infekcją. U mnie własnie z infekcji grzybiczej pochwy przeniosło się na pęcherz... No i okazało się, że to wszystko prawdopodobnie od luteiny dopochwowej. Straszne, ze tak nas teraz wszystko łatwo łapie:(
No co zrobić, wygrzać, wyleczyć i wierzyć że będzie dobrze, tylko tyle mogę😊

reklama
Mnie dzisiaj męczą delikatne mdłości. Od wczoraj zachciało mi się łazanek więc właśnie robię. Ja mam wizytę we wtorek o na razie staram się o tym nie myśleć, bo inaczej bym zwariowała.

Do góry