reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Lenka rozumiem, trzymam kciuki, zeby wszystko było Ok, a w którym tygodniu jesteś? 😊
Ja narazie martwię się, zeby na usg było coś widać, bo lekarz po ostatniej wizycie powiedział ze te plamienia z macicy oraz bóle z lewej strony wskazują na pozamaciczna 🥺 ciałko żółte tylko było...
U mnie 4+4 . Kiedy wybierasz się do lekarza? Będę trzymać mocno kciuki 😘 Musi być wszystko w porządku,nie denerwuj się. Jesteśmy z Tobą ❤❤

reklama
Od razu antybiotyk bez posiewu? Ja czekam na wynik posiewu i wtedy ewentualnie dostanę antybiotyk, ale staramy się tego uniknąć. Na razie biorę urosept i żuravit.
Ja też biorę urosept ale na bakterie w moczu. Bo ja nie miałam problemu z pęcherzem tylko w badaniach moczu wyszło. Jak by nie badania to bym nie wiedziała że coś jest nie tak

4 tydzień i 4 dni 😊😊 To kiedy wizyta u Ciebie?
Ale super 🥰🥰🥰a to liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ? Czy owulacji? Pseplasam jeśli głupie pytanko ale gubię się w tym jeszcze... ja miałam ostatnia @ pierwszy dzien 21. Myślałam żeby w poniedziałek pójść....a jutro może betę zrobię o ile znajdę czynne laboratorium...

Od razu antybiotyk bez posiewu? Ja czekam na wynik posiewu i wtedy ewentualnie dostanę antybiotyk, ale staramy się tego uniknąć. Na razie biorę urosept i żuravit.
Lekarz powiedział że groźniejsza byłaby nieleczona infekcja niż sam antybiotyk, amoksycylina z reszta jest podobno bezpieczna. W badaniu upławy, a pierwsze objawy (świąd i tak dalej) miałam już we wtorek, konsultowałam z ginem, no niestety na parę dni był spokój, ale uderzyło znów i tym razem z pęcherzem. Więc czekanie w tym przypadku, kiedy jest sobota...

Lekarz powiedział że groźniejsza byłaby nieleczona infekcja niż sam antybiotyk, amoksycylina z reszta jest podobno bezpieczna. W badaniu upławy, a pierwsze objawy (świąd i tak dalej) miałam już we wtorek, konsultowałam z ginem, no niestety na parę dni był spokój, ale uderzyło znów i tym razem z pęcherzem. Więc czekanie w tym przypadku, kiedy jest sobota...

Moja doktor powiedziała, że poczekamy na wyniki posiewu, żeby mogła od razu przepisać odpowiedni antybiotyk, bo tak to jest trochę w ciemno. Ale to już pewnie zależy od sytuacji. Tez uwazam, ze lepiej juz wziac ten antybiotyk niz chodzic z infekcją. U mnie własnie z infekcji grzybiczej pochwy przeniosło się na pęcherz... No i okazało się, że to wszystko prawdopodobnie od luteiny dopochwowej. Straszne, ze tak nas teraz wszystko łatwo łapie:(

@Blanca86 mocno niepoważny lekarz :eek: Ja bym jak najszybciej skonsultowała i absolutnie do żadnej pracy nie szła z plamieniami.

Bo tych wszystkich historiach na Naszym wątku to faktycznie strach iść na kontrolę.

A ja musiałam znowu zasnąć bo przecież mdłości miały jednak tylko opóźnienie.. Znowu będę się męczyć z zaśnięciem do 3 :/

Moja doktor powiedziała, że poczekamy na wyniki posiewu, żeby mogła od razu przepisać odpowiedni antybiotyk, bo tak to jest trochę w ciemno. Ale to już pewnie zależy od sytuacji. Tez uwazam, ze lepiej juz wziac ten antybiotyk niz chodzic z infekcją. U mnie własnie z infekcji grzybiczej pochwy przeniosło się na pęcherz... No i okazało się, że to wszystko prawdopodobnie od luteiny dopochwowej. Straszne, ze tak nas teraz wszystko łatwo łapie:(
No co zrobić, wygrzać, wyleczyć i wierzyć że będzie dobrze, tylko tyle mogę😊

reklama
Mnie dzisiaj męczą delikatne mdłości. Od wczoraj zachciało mi się łazanek więc właśnie robię. Ja mam wizytę we wtorek o na razie staram się o tym nie myśleć, bo inaczej bym zwariowała.

Do góry