reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Zazdroszczę Wam tego, że już wiecie który to tydzień [emoji85] ja wiem tylko tyle że w ciąży jestem [emoji23] ale w piątek się okaże mam wizytę u gina [emoji16]
Ja też nie mam pojęcia... Proboje jakoś to wyliczyć ale ale ten cykl był tak potwornie dziwny ze nie potrafię chyba [emoji16] według @ 6+3 ale podejrzewam że to jakoś 5...ale wizyta 7.02 dopiero [emoji16]

reklama
Moje też się skończyły właściwie.. Poza piersiami wrażliwymi i takim zamuleniem żołądka nic konkretnego sie już nie dzieje. Aż dziwne bo poprzednie ciąże mocniej dokuczały.

A przyomnij jakie miałaś wyniki Bety?
P.S. uwielbiam takich życzliwych lekarzy :/

Przykro mi :( Ale wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny ..

Czekałam na Twój test!! Wiedziałam, że to tylko formalność

O właśnie, co do piersi jestem w 5 tygodniu i ostatnio przeważnie bolą mnie po południu i wieczorem ale nie jakoś mocno, raczej jak dotknę by sprawdzić czy na pewno bolą. Brzuch też teraz raczej mnie nie boli, czuję się dobrze. I to mnie właśnie martwi czy nie za dobrze. Lekarz na wizycie pytał mnie czy bolą piersi i powiedziałam, że tak, bo wtedy jeszcze bolały bardziej i przepisał mi tylko witaminy. Zastanawiam się czy nie powinnam pójść jeszcze raz żeby coś mi przepisał, jakiś duphaston czy coś.
Macie tak, że piersi bolą was tylko troszkę podczas dotykania a rano prawie wcale?

Mnie w ogóle nie bolą🤷‍♀️

Ja już po kolejnej wizycie. Założyli mi kartę ciąży, wyznaczyli termin porodu na 2.09. W związku z tymi moimi płytkami mam iść do hematologa. Lekarka doradziła iść prywatnie bo na NFZ to takie kolejki, że pewnie przyjęliby mnie dopiero we wrześniu ;) udało mi się zapisać na 7 lutego prywatnie. Dostałam skierowanie na USG prenatalne zapisałam się na 19 lutego na rano, a popołudniu wizyta u Pani doktor prowadzącej.( Badanie USG wykonywane w innej klinice). W badaniu ginekologicznym wszystko w porządku, nawet piersi mi Pani doktor zbadała ( pierwszy raz w życiu) ;) Na moje 24 godzinne nudności zapisała mi kropelki Imbifem ( podaje może którejś z Was się przydadzą), jakby były silne wymioty przypisała mi Torecan, na bóle brzucha mam brać Nospę.

O to daj znać czy te kropelki pomagają [emoji4]

A u mnie dzisiaj sporo krwi po stosunku :( mam nadzieje, ze to tylko podraznienie. Jezeli wystepuje krwawienie po stosunku tzn ze trzeba zrezygnowac z niego? Wizyta za tydzien wiec do tego czasu sie wstrzymamy.

A u mnie dzisiaj sporo krwi po stosunku :( mam nadzieje, ze to tylko podraznienie. Jezeli wystepuje krwawienie po stosunku tzn ze trzeba zrezygnowac z niego? Wizyta za tydzien wiec do tego czasu sie wstrzymamy.

Tak, lepiej poczekać co lekarz powie. Teraz wszystko tam jest bardzo mocno ukrwione i łatwo o jakieś mikrouszkodzenia.

Ja dopiero 4+4. Zazdroszczę Wam serduszek. Bo moja gin kazała mi przyjść w poniedziałek 27.01 bo ostatnio nawet pęcherzyka nie było widać i zobaczymy czy coś się pojawiło. A stresuje się troszkę
Kochana, ja 4+5, wizytę mam dzień po Tobie! Też oczywiście mam gdzieś z tyłu głowy "a co jeśli...", ale jestem dobrej myśli.
W ogóle cześć, przyszłe mamuśki😁! Do mnie jeszcze nie do końca dociera... Jak się czujecie? Ja na razie nie narzekam, piersi bolą, sutki drażliwe, a i podbrzusze czasami ciągnie, a od poniedziałku lekko mdli, popołudniami, co ciekawe. Do południa wszystko super, a potem jakby mnie ktoś odłączał, spać się chce... Do wtorku chyba jajo z niecierpliwości zniosę. Bety nie robiłam, nie chcę się nakręcac i szukać, na razie czuję że chyba jest dobrze, a reszty dowiem się od lekarza.

reklama
Do góry