reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja już po kolejnej wizycie. Założyli mi kartę ciąży, wyznaczyli termin porodu na 2.09. W związku z tymi moimi płytkami mam iść do hematologa. Lekarka doradziła iść prywatnie bo na NFZ to takie kolejki, że pewnie przyjęliby mnie dopiero we wrześniu ;) udało mi się zapisać na 7 lutego prywatnie. Dostałam skierowanie na USG prenatalne zapisałam się na 19 lutego na rano, a popołudniu wizyta u Pani doktor prowadzącej.( Badanie USG wykonywane w innej klinice). W badaniu ginekologicznym wszystko w porządku, nawet piersi mi Pani doktor zbadała ( pierwszy raz w życiu) ;) Na moje 24 godzinne nudności zapisała mi kropelki Imbifem ( podaje może którejś z Was się przydadzą), jakby były silne wymioty przypisała mi Torecan, na bóle brzucha mam brać Nospę.

reklama
O właśnie, co do piersi jestem w 5 tygodniu i ostatnio przeważnie bolą mnie po południu i wieczorem ale nie jakoś mocno, raczej jak dotknę by sprawdzić czy na pewno bolą. Brzuch też teraz raczej mnie nie boli, czuję się dobrze. I to mnie właśnie martwi czy nie za dobrze. Lekarz na wizycie pytał mnie czy bolą piersi i powiedziałam, że tak, bo wtedy jeszcze bolały bardziej i przepisał mi tylko witaminy. Zastanawiam się czy nie powinnam pójść jeszcze raz żeby coś mi przepisał, jakiś duphaston czy coś.
Macie tak, że piersi bolą was tylko troszkę podczas dotykania a rano prawie wcale?
Ja w 6+6 i w ogole nie czuje sie jak w ciąży:) piersi dopiero kilka dni temu zrobily sie bardziej nabrzmiale jak przed okresem i wieczorem sa bardzisj czule przy dotyku. I to tyle z objawow

Ja jestem w połowie 9 tygodnia. Piersi do tej pory bolały mnie non stop, piekły i szczypały sutki. Od 3 dni bolą tylko przy dotyku. Mdłości jak były tak są. Ale i tak się martwię że objawy zanikają.. Wizyta dopiero we wtorek. U mnie w 6wd1 biło już serduszko.
O właśnie, co do piersi jestem w 5 tygodniu i ostatnio przeważnie bolą mnie po południu i wieczorem ale nie jakoś mocno, raczej jak dotknę by sprawdzić czy na pewno bolą. Brzuch też teraz raczej mnie nie boli, czuję się dobrze. I to mnie właśnie martwi czy nie za dobrze. Lekarz na wizycie pytał mnie czy bolą piersi i powiedziałam, że tak, bo wtedy jeszcze bolały bardziej i przepisał mi tylko witaminy. Zastanawiam się czy nie powinnam pójść jeszcze raz żeby coś mi przepisał, jakiś duphaston czy coś.
Macie tak, że piersi bolą was tylko troszkę podczas dotykania a rano prawie wcale?

Tylko jak pójdziesz na usg za szybko i będą kazali czekać kolejne dwa tygodnie to stres nie z tej ziemi [emoji846] wiem po sobie [emoji85] siedzisz i myślisz czy urośnie czy nie .... dla mnie to czekanie było najgorsze
Dlatego dołączyłam do tej grupy, żeby było mi raźniej w tym czekaniu [emoji8] To moja pierwsza ciąża, wiec wszystko jest dla mnie takie nowe... [emoji6]

reklama
Do góry