Ja też nie mam pojęcia... Proboje jakoś to wyliczyć ale ale ten cykl był tak potwornie dziwny ze nie potrafię chyba [emoji16] według @ 6+3 ale podejrzewam że to jakoś 5...ale wizyta 7.02 dopiero [emoji16]Zazdroszczę Wam tego, że już wiecie który to tydzień [emoji85] ja wiem tylko tyle że w ciąży jestem [emoji23] ale w piątek się okaże mam wizytę u gina [emoji16]
reklama
momtobe_90
Fanka BB :)
@Paulianna89 to zmienia postać rzeczy ;D to ja bym może jednak poszła w przyszłym tygodniu do gina
ela1004b
Spokojnie wszystkiego się dowiesz u lekarza. Ja ostatni okres miałam w maju a jestem w 6 tyg . Tylko że u mnie wiemy kiedy było poczęcieTylko ja nie miałam miesiączki od 2018 r. bo KP [emoji16] wiec nie mam do czego się odnieść, mogę tylko przypuszczać [emoji16]
@Zapata
Moje też się skończyły właściwie.. Poza piersiami wrażliwymi i takim zamuleniem żołądka nic konkretnego sie już nie dzieje. Aż dziwne bo poprzednie ciąże mocniej dokuczały.
A przyomnij jakie miałaś wyniki Bety?
P.S. uwielbiam takich życzliwych lekarzy :/
Przykro mi Ale wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny ..
Czekałam na Twój test!! Wiedziałam, że to tylko formalność
O właśnie, co do piersi jestem w 5 tygodniu i ostatnio przeważnie bolą mnie po południu i wieczorem ale nie jakoś mocno, raczej jak dotknę by sprawdzić czy na pewno bolą. Brzuch też teraz raczej mnie nie boli, czuję się dobrze. I to mnie właśnie martwi czy nie za dobrze. Lekarz na wizycie pytał mnie czy bolą piersi i powiedziałam, że tak, bo wtedy jeszcze bolały bardziej i przepisał mi tylko witaminy. Zastanawiam się czy nie powinnam pójść jeszcze raz żeby coś mi przepisał, jakiś duphaston czy coś.
Macie tak, że piersi bolą was tylko troszkę podczas dotykania a rano prawie wcale?
Mnie w ogóle nie bolą
Ja już po kolejnej wizycie. Założyli mi kartę ciąży, wyznaczyli termin porodu na 2.09. W związku z tymi moimi płytkami mam iść do hematologa. Lekarka doradziła iść prywatnie bo na NFZ to takie kolejki, że pewnie przyjęliby mnie dopiero we wrześniu udało mi się zapisać na 7 lutego prywatnie. Dostałam skierowanie na USG prenatalne zapisałam się na 19 lutego na rano, a popołudniu wizyta u Pani doktor prowadzącej.( Badanie USG wykonywane w innej klinice). W badaniu ginekologicznym wszystko w porządku, nawet piersi mi Pani doktor zbadała ( pierwszy raz w życiu) Na moje 24 godzinne nudności zapisała mi kropelki Imbifem ( podaje może którejś z Was się przydadzą), jakby były silne wymioty przypisała mi Torecan, na bóle brzucha mam brać Nospę.
O to daj znać czy te kropelki pomagają [emoji4]
Zapata
A u mnie dzisiaj sporo krwi po stosunku mam nadzieje, ze to tylko podraznienie. Jezeli wystepuje krwawienie po stosunku tzn ze trzeba zrezygnowac z niego? Wizyta za tydzien wiec do tego czasu sie wstrzymamy.
Tak, lepiej poczekać co lekarz powie. Teraz wszystko tam jest bardzo mocno ukrwione i łatwo o jakieś mikrouszkodzenia.
Katarzynka111
Kochana, ja 4+5, wizytę mam dzień po Tobie! Też oczywiście mam gdzieś z tyłu głowy "a co jeśli...", ale jestem dobrej myśli.Ja dopiero 4+4. Zazdroszczę Wam serduszek. Bo moja gin kazała mi przyjść w poniedziałek 27.01 bo ostatnio nawet pęcherzyka nie było widać i zobaczymy czy coś się pojawiło. A stresuje się troszkę
W ogóle cześć, przyszłe mamuśki! Do mnie jeszcze nie do końca dociera... Jak się czujecie? Ja na razie nie narzekam, piersi bolą, sutki drażliwe, a i podbrzusze czasami ciągnie, a od poniedziałku lekko mdli, popołudniami, co ciekawe. Do południa wszystko super, a potem jakby mnie ktoś odłączał, spać się chce... Do wtorku chyba jajo z niecierpliwości zniosę. Bety nie robiłam, nie chcę się nakręcac i szukać, na razie czuję że chyba jest dobrze, a reszty dowiem się od lekarza.
reklama
Słyszałam że te kropelki to świetna sprawaMnie w ogóle nie bolą
O to daj znać czy te kropelki pomagają [emoji4]