reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

@olaaa7 ja sprawdziłam sobie bete 3 razy, żeby zobaczyć czy mam dobry przyrost. I za drugim razem progesteron i podstawowa morfologia, bo przestałam jeść mięso i chciałam zobaczyć czy wyniki są ok, niestety żelazo miałam poniżej normy więc wróciłam do wołowinki 😁

reklama
Ja na szczęście trafiłam na świetnego lekarza na NFZ. Dziś byłam na wizycie.
Mimo moich zmartwień (na poprzednim USG był sam pęcherzyk), jest ❤️ .
Dziś je usłyszałam 🥰.
Termin na 5.09 🥰

Przy takich informacjach od razu łatwiej znosić mdłości 🙂

Witam nowe Wrześniowe Mamusie 😚

@olaaa7 ja sprawdziłam sobie bete 3 razy, żeby zobaczyć czy mam dobry przyrost. I za drugim razem progesteron i podstawowa morfologia, bo przestałam jeść mięso i chciałam zobaczyć czy wyniki są ok, niestety żelazo miałam poniżej normy więc wróciłam do wołowinki [emoji16]
Ja w ogole mięsa nie jem i mam nadzieję że jeść nie będę musiala:) dla żelaza świetna jest pokrzywa z cytryna:) no i masa innych warzyw, więc jak mięso ci nie wchodzi to się nie musisz katowac:)

Zastanawiam się kiedy powiedzieć najbliższym? Jutro byłaby fajna okazja ale sama nie wiem, ostatnio czekałam do pierwszej wizyty. A Wy już przekazaliście niusa?

No raczej innej opcji nie ma :D W pierwszej ciąży i termin z om i usg miałam identycznie na 9 lipca a urodziłam 12go. A właśnie którym należy się sugerować?
To zależy, jeśli cykle są regularne to OM pokryje się z USG ale w Twoim przypadku na pewno będzie się różnić :) Do zagnieżdżenia dochodzi między 6dpo a 12dpo a Beta daje znać o sobie 48godz po więc teoretycznie można coś na teście zobaczyć 8dpo :) Ale coś a nie 2 tłuściochy :D Myślę, że zamiast owu miałaś już plamienia implantacyjne :)

To zależy, jeśli cykle są regularne to OM pokryje się z USG ale w Twoim przypadku na pewno będzie się różnić :) Do zagnieżdżenia dochodzi między 6dpo a 12dpo a Beta daje znać o sobie 48godz po więc teoretycznie można coś na teście zobaczyć 8dpo :) Ale coś a nie 2 tłuściochy :D Myślę, że zamiast owu miałaś już plamienia implantacyjne :)
W pierwszej ciąży udało się w pierwszym cyklu po odstawieniu anty i chyba jeszcze te hormony trzymały tą regularność cykli. Aż jestem ciekawa tego terminu. Czyli wiarygodny będzie raczej ten z usg tak? Ale to tylko z pierwszego usg? Czy może z pierwszego ale prenatalnego?

Ja się wczoraj dowiedziałam że kuzynka w ciąży, wychodzi że między nami tydzień różnicy :)

Smaki mi dalej wariują, dzisiaj czułam jakby ktoś mi zupę posłodzić i nie mogłam jej przełknąć.

Co do badań, ja robiłam tylko betę 2x sama. Jak poszłam do gin z plamieniami to dał mi skierowanie na trzecią. Innych badań na razie nie robię bo przy antybiotyku wyjdą zafałszowane + różyczkę, toxo i cytomegalia robiłam na początku grudnia...

Ja się wczoraj dowiedziałam że kuzynka w ciąży, wychodzi że między nami tydzień różnicy :)

Smaki mi dalej wariują, dzisiaj czułam jakby ktoś mi zupę posłodzić i nie mogłam jej przełknąć.

Co do badań, ja robiłam tylko betę 2x sama. Jak poszłam do gin z plamieniami to dał mi skierowanie na trzecią. Innych badań na razie nie robię bo przy antybiotyku wyjdą zafałszowane + różyczkę, toxo i cytomegalia robiłam na początku grudnia...
Ja właśnie myślę nad cytomegalią, w pierwszej ciąży nie robiłam, nawet o tym nie wiedziałam. Nie ma chyba co liczyć że na nfz lekarz da na to skierowanie co?

Witam wszystkie wrześniowe Mamusie 🤰
@olaaa7 bardzo się cieszę, że Ciebie tu widzę! Trzymałam mocno za Ciebie kciuki na staraczkach 😁

Ja dziś już jestem spokojna. I STRASZNIE się cieszę 🎉 Moja kruszynka się pojawiła i ma 3mm 😍
IMG_20200120_142617_Easy-Resize.com.jpg

Podczas badania widziałam kształt smoczka 😁 A zdjęcie już niestety niewyraźne, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo. Pani doktor nie potrafiła określić wieku ciąży. Powiedziała, że lekarz prowadzący ciąże za jakiś tydzień będzie w stanie to zrobić (byłam na kontroli w klinice leczenia niepłodności, bo tydzień temu był tylko pęcherzyk, lecz brak zarodka). Wizytę u mojego ginekologa mam 30.01 i mam nadzieję usłyszeć ❤️

reklama
@Dwa+Trzy dziękuje ze o mnie pamiętasz ja cały czas was czytam ale te mdłości i to zmęczenie jakby orala pole cały dzień mnie wykańcza. Ciężko mi się patrzy nawet na telefon...
Ale dobrze ze mnie wywołałas dało mi to kopa do napisania ;)

@Paulianna89 ja tez mam pakiet w medicover i panią doktor z która mam dobry kontakt, wiec pisze do niej żeby mi wystawiła skierowanie na badania i ona tak robi a chodzę prywatnie do swojego lekarza. Po 1 wizycie dostałam skierowanie na wszystkie badania i zeobie chyba w przyszłym tyg bo 30.01 mam następna wizytę ale nawet nie wiem kiedy to jest bo nie ogarniam życia aktualnie.

My myślimy kiedy powiedzieć rodzicom i chyba powiemy im z okazji dnia babci i dziadka. Mi trochę ciężko się z nimi spotykać i to ukrywać czasami czuje się jak koń po westernie wiec jakby wiedzieli o co chodzi nie musiałabym ich unikać.

Ja dziś zapisałam się do genetyka, który wyznaczy date prenatalnych idę 4.02 wiec już niedługo :) oby to wszystko szybko było za mna po prostu.

Do góry