reklama
Ja na szczęście trafiłam na świetnego lekarza na NFZ. Dziś byłam na wizycie.
Mimo moich zmartwień (na poprzednim USG był sam pęcherzyk), jest .
Dziś je usłyszałam .
Termin na 5.09
Przy takich informacjach od razu łatwiej znosić mdłości
Witam nowe Wrześniowe Mamusie
Mimo moich zmartwień (na poprzednim USG był sam pęcherzyk), jest .
Dziś je usłyszałam .
Termin na 5.09
Przy takich informacjach od razu łatwiej znosić mdłości
Witam nowe Wrześniowe Mamusie
Ja w ogole mięsa nie jem i mam nadzieję że jeść nie będę musiala dla żelaza świetna jest pokrzywa z cytryna no i masa innych warzyw, więc jak mięso ci nie wchodzi to się nie musisz katowac@olaaa7 ja sprawdziłam sobie bete 3 razy, żeby zobaczyć czy mam dobry przyrost. I za drugim razem progesteron i podstawowa morfologia, bo przestałam jeść mięso i chciałam zobaczyć czy wyniki są ok, niestety żelazo miałam poniżej normy więc wróciłam do wołowinki [emoji16]
Dwa+Trzy
Fanka BB :)
To zależy, jeśli cykle są regularne to OM pokryje się z USG ale w Twoim przypadku na pewno będzie się różnić Do zagnieżdżenia dochodzi między 6dpo a 12dpo a Beta daje znać o sobie 48godz po więc teoretycznie można coś na teście zobaczyć 8dpo Ale coś a nie 2 tłuściochy Myślę, że zamiast owu miałaś już plamienia implantacyjneNo raczej innej opcji nie ma W pierwszej ciąży i termin z om i usg miałam identycznie na 9 lipca a urodziłam 12go. A właśnie którym należy się sugerować?
olaaa7
W pierwszej ciąży udało się w pierwszym cyklu po odstawieniu anty i chyba jeszcze te hormony trzymały tą regularność cykli. Aż jestem ciekawa tego terminu. Czyli wiarygodny będzie raczej ten z usg tak? Ale to tylko z pierwszego usg? Czy może z pierwszego ale prenatalnego?To zależy, jeśli cykle są regularne to OM pokryje się z USG ale w Twoim przypadku na pewno będzie się różnić Do zagnieżdżenia dochodzi między 6dpo a 12dpo a Beta daje znać o sobie 48godz po więc teoretycznie można coś na teście zobaczyć 8dpo Ale coś a nie 2 tłuściochy Myślę, że zamiast owu miałaś już plamienia implantacyjne
momtobe_90
Ja się wczoraj dowiedziałam że kuzynka w ciąży, wychodzi że między nami tydzień różnicy
Smaki mi dalej wariują, dzisiaj czułam jakby ktoś mi zupę posłodzić i nie mogłam jej przełknąć.
Co do badań, ja robiłam tylko betę 2x sama. Jak poszłam do gin z plamieniami to dał mi skierowanie na trzecią. Innych badań na razie nie robię bo przy antybiotyku wyjdą zafałszowane + różyczkę, toxo i cytomegalia robiłam na początku grudnia...
Smaki mi dalej wariują, dzisiaj czułam jakby ktoś mi zupę posłodzić i nie mogłam jej przełknąć.
Co do badań, ja robiłam tylko betę 2x sama. Jak poszłam do gin z plamieniami to dał mi skierowanie na trzecią. Innych badań na razie nie robię bo przy antybiotyku wyjdą zafałszowane + różyczkę, toxo i cytomegalia robiłam na początku grudnia...
olaaa7
Ja właśnie myślę nad cytomegalią, w pierwszej ciąży nie robiłam, nawet o tym nie wiedziałam. Nie ma chyba co liczyć że na nfz lekarz da na to skierowanie co?Ja się wczoraj dowiedziałam że kuzynka w ciąży, wychodzi że między nami tydzień różnicy
Kamkaaa
Zaciekawiona BB
Witam wszystkie wrześniowe Mamusie
@olaaa7 bardzo się cieszę, że Ciebie tu widzę! Trzymałam mocno za Ciebie kciuki na staraczkach
Ja dziś już jestem spokojna. I STRASZNIE się cieszę Moja kruszynka się pojawiła i ma 3mm
Podczas badania widziałam kształt smoczka A zdjęcie już niestety niewyraźne, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo. Pani doktor nie potrafiła określić wieku ciąży. Powiedziała, że lekarz prowadzący ciąże za jakiś tydzień będzie w stanie to zrobić (byłam na kontroli w klinice leczenia niepłodności, bo tydzień temu był tylko pęcherzyk, lecz brak zarodka). Wizytę u mojego ginekologa mam 30.01 i mam nadzieję usłyszeć
@olaaa7 bardzo się cieszę, że Ciebie tu widzę! Trzymałam mocno za Ciebie kciuki na staraczkach
Ja dziś już jestem spokojna. I STRASZNIE się cieszę Moja kruszynka się pojawiła i ma 3mm
Podczas badania widziałam kształt smoczka A zdjęcie już niestety niewyraźne, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo. Pani doktor nie potrafiła określić wieku ciąży. Powiedziała, że lekarz prowadzący ciąże za jakiś tydzień będzie w stanie to zrobić (byłam na kontroli w klinice leczenia niepłodności, bo tydzień temu był tylko pęcherzyk, lecz brak zarodka). Wizytę u mojego ginekologa mam 30.01 i mam nadzieję usłyszeć
reklama
Preggers
@Dwa+Trzy dziękuje ze o mnie pamiętasz ja cały czas was czytam ale te mdłości i to zmęczenie jakby orala pole cały dzień mnie wykańcza. Ciężko mi się patrzy nawet na telefon...
Ale dobrze ze mnie wywołałas dało mi to kopa do napisania
@Paulianna89 ja tez mam pakiet w medicover i panią doktor z która mam dobry kontakt, wiec pisze do niej żeby mi wystawiła skierowanie na badania i ona tak robi a chodzę prywatnie do swojego lekarza. Po 1 wizycie dostałam skierowanie na wszystkie badania i zeobie chyba w przyszłym tyg bo 30.01 mam następna wizytę ale nawet nie wiem kiedy to jest bo nie ogarniam życia aktualnie.
My myślimy kiedy powiedzieć rodzicom i chyba powiemy im z okazji dnia babci i dziadka. Mi trochę ciężko się z nimi spotykać i to ukrywać czasami czuje się jak koń po westernie wiec jakby wiedzieli o co chodzi nie musiałabym ich unikać.
Ja dziś zapisałam się do genetyka, który wyznaczy date prenatalnych idę 4.02 wiec już niedługo oby to wszystko szybko było za mna po prostu.
Ale dobrze ze mnie wywołałas dało mi to kopa do napisania
@Paulianna89 ja tez mam pakiet w medicover i panią doktor z która mam dobry kontakt, wiec pisze do niej żeby mi wystawiła skierowanie na badania i ona tak robi a chodzę prywatnie do swojego lekarza. Po 1 wizycie dostałam skierowanie na wszystkie badania i zeobie chyba w przyszłym tyg bo 30.01 mam następna wizytę ale nawet nie wiem kiedy to jest bo nie ogarniam życia aktualnie.
My myślimy kiedy powiedzieć rodzicom i chyba powiemy im z okazji dnia babci i dziadka. Mi trochę ciężko się z nimi spotykać i to ukrywać czasami czuje się jak koń po westernie wiec jakby wiedzieli o co chodzi nie musiałabym ich unikać.
Ja dziś zapisałam się do genetyka, który wyznaczy date prenatalnych idę 4.02 wiec już niedługo oby to wszystko szybko było za mna po prostu.