reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Super! Ja też mam wizytę 5 lutego, u mnie to będzie kolejna wizyta, równo 10 tydzień ciąży:)
Mi tez robila przez brzuch teraz. z om wychodzil 6tc naciskala mi na ten brzuch szukala jak jakas powalona. Mowie do niej ze dziwne ze przeciez lepiej byloby widac przezpochwowo ale ona stwierdzila ze nie ma potrzeby...
faktycznie zobaczyla mojego kropka i bilo seruszko, ale ocenila go na mniej niz 6tc ze wzgledu na dlugosc ktorej nie mogla i tak dokladnie zmierzyc bo go dobrze nie mogla zobaczyc [emoji1745][emoji16]

Edit: Haha mialo byc do @olaaa7

No starałam się jak mogłam ale źle policzyłam bo termin wypada na 1 października ale liczę bardziej na wrzesień :)

Gratulacje :)

Ale ja jeszcze nie mam umówionej wizyty do gina.
Patrząc na Twój test jestem prawie pewna, że owu miałaś szybciej i termin przypadnie Ci na ok.27.09 ;)

@JestemZosia
Pamiętam :D Też się cieszę widząc Naszą ekipę na wątkach ciążowych :)

To rzeczywiście ciężko się dostać, ja dzwoniłam w pierwszych dniach stycznia i zapisali mnie na 22 stycznia, ale ja chodzę do przychodni w małym miasteczku. Kolejne wizyty na NFZ zgodnie z zaleceniem lekarza.
Z cieakwosci zadzwonilam do przychodni w moim miasteczku (mieszkam pod Bialymstokiem) to pierwszy wolny termin na kwiecien...

Patrząc na Twój test jestem prawie pewna, że owu miałaś szybciej i termin przypadnie Ci na ok.27.09 ;)

@JestemZosia
Pamiętam :D Też się cieszę widząc Naszą ekipę na wątkach ciążowych :)
No raczej innej opcji nie ma :D W pierwszej ciąży i termin z om i usg miałam identycznie na 9 lipca a urodziłam 12go. A właśnie którym należy się sugerować?

Mi tez robila przez brzuch teraz. z om wychodzil 6tc naciskala mi na ten brzuch szukala jak jakas powalona. Mowie do niej ze dziwne ze przeciez lepiej byloby widac przezpochwowo ale ona stwierdzila ze nie ma potrzeby...
faktycznie zobaczyla mojego kropka i bilo seruszko, ale ocenila go na mniej niz 6tc ze wzgledu na dlugosc ktorej nie mogla i tak dokladnie zmierzyc bo go dobrze nie mogla zobaczyc [emoji1745][emoji16]

Edit: Haha mialo byc do @olaaa7
Mnie się wydaje, że jej się nie chciało poprostu zakładać karty ciąży, dawać skierowań na badania itd. Daremna ta lekarka była.

reklama
Do góry