reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Witam wszystkie wrześniowe Mamusie 🤰
@olaaa7 bardzo się cieszę, że Ciebie tu widzę! Trzymałam mocno za Ciebie kciuki na staraczkach 😁

Ja dziś już jestem spokojna. I STRASZNIE się cieszę 🎉 Moja kruszynka się pojawiła i ma 3mm 😍
Zobacz załącznik 1070407
Podczas badania widziałam kształt smoczka 😁 A zdjęcie już niestety niewyraźne, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo. Pani doktor nie potrafiła określić wieku ciąży. Powiedziała, że lekarz prowadzący ciąże za jakiś tydzień będzie w stanie to zrobić (byłam na kontroli w klinice leczenia niepłodności, bo tydzień temu był tylko pęcherzyk, lecz brak zarodka). Wizytę u mojego ginekologa mam 30.01 i mam nadzieję usłyszeć ❤
Miło to słyszeć :)Piękna fasolka :) Niech rośnie !

reklama
Ja właśnie myślę nad cytomegalią, w pierwszej ciąży nie robiłam, nawet o tym nie wiedziałam. Nie ma chyba co liczyć że na nfz lekarz da na to skierowanie co?
Możesz spróbować. Ja mam ubezpieczenie prywatne w luxmedzie i wszystkie badania, które są zlecane kobietom w ciąży, miałam zrobić i zanieść do kliniki leczenia niepłodności jeszcze w czasie starań. Dlatego poszłam do mojego ginekologa i on mi zlecił wszystko co tylko mógł, żebym zostawiła jak najmniej pieniędzy w prywatnym laboratorium. Nawet sam mi wyszukał i poradził gdzie będzie najtaniej.

@Dwa+Trzy dziękuje ze o mnie pamiętasz ja cały czas was czytam ale te mdłości i to zmęczenie jakby orala pole cały dzień mnie wykańcza. Ciężko mi się patrzy nawet na telefon...
Ale dobrze ze mnie wywołałas dało mi to kopa do napisania ;)

@Paulianna89 ja tez mam pakiet w medicover i panią doktor z która mam dobry kontakt, wiec pisze do niej żeby mi wystawiła skierowanie na badania i ona tak robi a chodzę prywatnie do swojego lekarza. Po 1 wizycie dostałam skierowanie na wszystkie badania i zeobie chyba w przyszłym tyg bo 30.01 mam następna wizytę ale nawet nie wiem kiedy to jest bo nie ogarniam życia aktualnie.

My myślimy kiedy powiedzieć rodzicom i chyba powiemy im z okazji dnia babci i dziadka. Mi trochę ciężko się z nimi spotykać i to ukrywać czasami czuje się jak koń po westernie wiec jakby wiedzieli o co chodzi nie musiałabym ich unikać.

Ja dziś zapisałam się do genetyka, który wyznaczy date prenatalnych idę 4.02 wiec już niedługo :) oby to wszystko szybko było za mna po prostu.
Czemu genetyk?

U nas mało kto wie, czekam na serduszko:)

Patrząc na Twój test jestem prawie pewna, że owu miałaś szybciej i termin przypadnie Ci na ok.27.09 ;)

@JestemZosia
Pamiętam :D Też się cieszę widząc Naszą ekipę na wątkach ciążowych :)
Może wszystkie się tu spotkamy
:) ja dokładnie nie wiem na kiedy termin bo nie byalm jeszcze u lekarza. A nawet nie wiem kiedy miałam owu hehe

@Revi@ a kiedy planujesz powiedzieć ?
@Clo w 25 negatyw, w 28 pozytyw (mocne dwie kreski)
Wizytę u lekarza mam 29.01 jak będzie wszystko ok i będzie już serduszko to powiemy rodzinie a że u mnie mala wieś i wieści szybko się rozchodza to na drugi dzień muszę powiedzieć w pracy,zeby nie dowiedzieli się od kogoś innego . Najchętniej pracodawcy wcale bym nie mówiła 😁

@olaaa7 my czekamy do pierwszej wizyty, czyli do piatku. Wczoraj widziałam się z rodzicami ciężko było im nie powiedzieć szczególnie że wspominali że kuzynka jest w ciąży z terminem na czerwiec [emoji85]

Widzę że dużo dziewczyn ma na 30 następna wizytę. Jak mam nadzieję nareszcie usłyszeć serduszko chociaż z tą niemiecka służba zdrowia to nic nie wiadomo. Najchętniej powiedziałabym już wtedy wszystkim ale mąż idzie ze mną dopiero w 12 tygodniu i wtedy chce powiedzieć swojej rodzinie ale ja nie wiem jak tyle wytrzymam 🙈 może powiem tylko tacie bo mojej mamie spokoju nie daje (są po rozwodzie) i co chwilę dzwoni i się dopytuje. W pracy powiem najpóźniej w 10 tygodniu. A jak się dzisiaj czujecie? Ja na weekend rewelacyjnie a w pracy znowu zawroty głowy i jakby mi na oczy poszło bo mi się obraz trochę rozmazuje. Któraś tak ma? 🤔

reklama
Czemu genetyk?

U nas mało kto wie, czekam na serduszko:)

Ze względu na wywiad. Urodziłam córkę z zespołem patau.
A tez taka przynajmniej jest procedura w Gdańsku. Wizyta u genetyka on mówi kiedy usg, ginekolog wykonuje to usg i wtedy z wynikami znowu konsultacja u genetyka, który stwierdza czy potrzebne dalsze badania czy nie.

Do góry