reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Witam wszystkie wrześniowe Mamusie 🤰
@olaaa7 bardzo się cieszę, że Ciebie tu widzę! Trzymałam mocno za Ciebie kciuki na staraczkach 😁

Ja dziś już jestem spokojna. I STRASZNIE się cieszę 🎉 Moja kruszynka się pojawiła i ma 3mm 😍
Zobacz załącznik 1070407
Podczas badania widziałam kształt smoczka 😁 A zdjęcie już niestety niewyraźne, ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo. Pani doktor nie potrafiła określić wieku ciąży. Powiedziała, że lekarz prowadzący ciąże za jakiś tydzień będzie w stanie to zrobić (byłam na kontroli w klinice leczenia niepłodności, bo tydzień temu był tylko pęcherzyk, lecz brak zarodka). Wizytę u mojego ginekologa mam 30.01 i mam nadzieję usłyszeć ❤
Miło to słyszeć :)Piękna fasolka :) Niech rośnie !

reklama
Ja właśnie myślę nad cytomegalią, w pierwszej ciąży nie robiłam, nawet o tym nie wiedziałam. Nie ma chyba co liczyć że na nfz lekarz da na to skierowanie co?
Możesz spróbować. Ja mam ubezpieczenie prywatne w luxmedzie i wszystkie badania, które są zlecane kobietom w ciąży, miałam zrobić i zanieść do kliniki leczenia niepłodności jeszcze w czasie starań. Dlatego poszłam do mojego ginekologa i on mi zlecił wszystko co tylko mógł, żebym zostawiła jak najmniej pieniędzy w prywatnym laboratorium. Nawet sam mi wyszukał i poradził gdzie będzie najtaniej.

@Dwa+Trzy dziękuje ze o mnie pamiętasz ja cały czas was czytam ale te mdłości i to zmęczenie jakby orala pole cały dzień mnie wykańcza. Ciężko mi się patrzy nawet na telefon...
Ale dobrze ze mnie wywołałas dało mi to kopa do napisania ;)

@Paulianna89 ja tez mam pakiet w medicover i panią doktor z która mam dobry kontakt, wiec pisze do niej żeby mi wystawiła skierowanie na badania i ona tak robi a chodzę prywatnie do swojego lekarza. Po 1 wizycie dostałam skierowanie na wszystkie badania i zeobie chyba w przyszłym tyg bo 30.01 mam następna wizytę ale nawet nie wiem kiedy to jest bo nie ogarniam życia aktualnie.

My myślimy kiedy powiedzieć rodzicom i chyba powiemy im z okazji dnia babci i dziadka. Mi trochę ciężko się z nimi spotykać i to ukrywać czasami czuje się jak koń po westernie wiec jakby wiedzieli o co chodzi nie musiałabym ich unikać.

Ja dziś zapisałam się do genetyka, który wyznaczy date prenatalnych idę 4.02 wiec już niedługo :) oby to wszystko szybko było za mna po prostu.
Czemu genetyk?

U nas mało kto wie, czekam na serduszko:)

Patrząc na Twój test jestem prawie pewna, że owu miałaś szybciej i termin przypadnie Ci na ok.27.09 ;)

@JestemZosia
Pamiętam :D Też się cieszę widząc Naszą ekipę na wątkach ciążowych :)
Może wszystkie się tu spotkamy
:) ja dokładnie nie wiem na kiedy termin bo nie byalm jeszcze u lekarza. A nawet nie wiem kiedy miałam owu hehe

@Revi@ a kiedy planujesz powiedzieć ?
@Clo w 25 negatyw, w 28 pozytyw (mocne dwie kreski)
Wizytę u lekarza mam 29.01 jak będzie wszystko ok i będzie już serduszko to powiemy rodzinie a że u mnie mala wieś i wieści szybko się rozchodza to na drugi dzień muszę powiedzieć w pracy,zeby nie dowiedzieli się od kogoś innego . Najchętniej pracodawcy wcale bym nie mówiła 😁

@olaaa7 my czekamy do pierwszej wizyty, czyli do piatku. Wczoraj widziałam się z rodzicami ciężko było im nie powiedzieć szczególnie że wspominali że kuzynka jest w ciąży z terminem na czerwiec [emoji85]

Widzę że dużo dziewczyn ma na 30 następna wizytę. Jak mam nadzieję nareszcie usłyszeć serduszko chociaż z tą niemiecka służba zdrowia to nic nie wiadomo. Najchętniej powiedziałabym już wtedy wszystkim ale mąż idzie ze mną dopiero w 12 tygodniu i wtedy chce powiedzieć swojej rodzinie ale ja nie wiem jak tyle wytrzymam 🙈 może powiem tylko tacie bo mojej mamie spokoju nie daje (są po rozwodzie) i co chwilę dzwoni i się dopytuje. W pracy powiem najpóźniej w 10 tygodniu. A jak się dzisiaj czujecie? Ja na weekend rewelacyjnie a w pracy znowu zawroty głowy i jakby mi na oczy poszło bo mi się obraz trochę rozmazuje. Któraś tak ma? 🤔

reklama
Czemu genetyk?

U nas mało kto wie, czekam na serduszko:)

Ze względu na wywiad. Urodziłam córkę z zespołem patau.
A tez taka przynajmniej jest procedura w Gdańsku. Wizyta u genetyka on mówi kiedy usg, ginekolog wykonuje to usg i wtedy z wynikami znowu konsultacja u genetyka, który stwierdza czy potrzebne dalsze badania czy nie.

Do góry