reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

I po co ja się odzywałam rano.. Właśnie z pracy wróciłam, podbrzusze zaczęło ćmić jak na @ i szyjka kłuje, powróciły wspomnienia z pierwszej ciąży, kiedy nie dawała rady więc grzecznie wróciłam do leżenia.
Jak nie boli źle, jak boli to jeszcze gorzej..
Ide Was doczytać :)

reklama
Ja tylko patrzę gdzie przytulić głowę do spania😴, czasem nie słucham co ktoś do mnie mówi. Zastanawiam się jak długo tak wytrzymam:laugh2:.
Mi dzisiaj oko poleciało za kierownicą, muszę bardzo uważać!

Jestem pocieszona. Niewiele, ale jednak.
Ginekolog mówi że to 5 tydzień. Na usg jeszcze wcześnie i mam przyjść za dwa tygodnie.
Intensywnie się zastanawiała co za lekarz w becie ponad 2tys widział 3 tydzień ciąży [emoji3]
Kazała mi brać witaminy i mam tsh zbadać przed wizytą u niej którą mam na 21 stycznia.
Wszystko było by świetnie, gdyby nie to że zaczęłam dziś rano plamić. Niby mi powiedziala ze to nic takiego, ale poprzednia ciąża stracona właśnie w okolicach 5 tygodnia nie pozwala mi się nie martwić[emoji849]
Idę jutro powtórzyć bete. Trzymajcie kciuki żeby rosła
Nie podwyższyła dawki eutyroxu?
Trzymam kciuki!
I tak się zastanawiam, czy to nie jakiś błąd laboratorium?

Czy któraś jest nadciśnieniowcem?
Biorę stale Valsacor 80 - wiem że w ciąży nie wolno i jak by jednak coś wyszło, to powinnam odstawić i poczekać na nowe leki od gina, czy lepiej nie odstawiać dopóki nie dostanę "zamiennika"?
Od razu po pozytywnym teście do lekarza. Sama bym nie ryzykowała z tymi lekami.

Witajcie dziewczyny.
Jestem po 4 poronieniach samoistnych. Ostatnia miesiączka 28.11. U lekarza bylam 30 oczywiscie nic nie widzial jeszcze. kazal zrobić bhcg. Oto moje wyniki
30.12 -704
2.01- 3270
4.01- 6770
7.01 -15270
Czy to nie za duże wartośći jak na 5 tydzien 5 dzień. Naczytałam sie już o zespole downa i zaśniadzie. Martwie się. Wizytę u ginka ma dopiero 13 stycznia. pozdrawiam
Też się naczytałam.. Twoje wartości są ok :) Ja mam przyrostu 300% i ponad 200% ale jak czytam na forach to tak się zdarza. Tylko spokój Nas uratuje! :)

Dziewczyny mam jeszcze pytanie :)
Czy myślicie ze moja beta była prawidłowa ? 94 w trzecim dniu spodziewanej miesiączki. Czy jest zbyt niska ? Jutro idę do ginekologa. Nie zrobiłam drugiego badania bety
Jednorazowy wynik nie daje żadnej odpowiedzi. Ważny jest przyrost po 48godz

Dziewczyny powiedzcie mi jedna rzecz. Czy jak jestem w 5 tygodniu 5 dniu to jest to ,5 czy 6 tydzień.
Jesteś w 6 tygodniu ciąży ale skończyłaś 5 (i 5 dni ;) )

Ostatnia edycja:
[/QUOTE]
Czyli jak patrzę na normy laboratoryjne to na 6 tydzień patrzec

Mi dziaiaj oko poleciało za kierownicą, muszę bardzo uważać!

Nie podwyższyła dawki eutyroxu?
Trzymam kciuki!
I tak się zastanawiam, czy to nie jakiś błąd laboratorium?

Od razu po pozytywnym teście do lekarza. Sama bym nie ryzykowała z tymi lekami.

Też się naczytałam.. Twoje wartości są ok :) Ja mam przyrostu 300% i ponad 200% ale jak czytam na forach to tak się zdarza. Tylko spokój Nas uratuje! :)

Jednorazowy wynik nie daje żadnej odpowiedzi. Ważny jest przyrost po 48godz

Podwyższyła. Juz biorę wyższą. Trochę się boję że jest zbyt wysokie to tsh żeby zdążyło się unormowac i nie zaszkodzić ciąży

[/QUOTE]
Tak, na 6 :)
Ja czytalam ze dla lekarza licza sie skonczone tygodnie czyli jest jeszcze 5 tydz ale idze juz 6 tydz ( chyba na mamaginekolog)
Nadal nie zmienia to faktu, że jest to 6 tydzień :) Choć lekarze faktycznie często patrzą na skończone więc powie "skończyła Pani 5 tygodni" ale nie, że "Jest Pani w 5 tygodniu ciąży" ;)
Taki tam przykład bo widzę, że wiele dziewczyn o to pyta :)

Nadal nie zmienia to faktu, że jest to 6 tydzień :) Choć lekarze faktycznie często patrzą na skończone więc powie "skończyła Pani 5 tygodni" ale nie, że "Jest Pani w 5 tygodniu ciąży" ;)
[/QUOTE]
Ok czyli jeszcze jedno jezeli mam 5+0 to 5 czy 6 tydz?:) mam 2 aplikacje i jedna mi liczy skonczone tygodnie a druga rozpoczete

Ok czyli jeszcze jedno jezeli mam 5+0 to 5 czy 6 tydz?:)
[/QUOTE]
To kończysz piąty i zaczynasz szósty :)
Tak jak z urodzinami :) Kończysz 18 lat i leci Ci 19 rok ;)

reklama
Np ja idę na wizytę we wtorek i będzie to 5t4d czyli szósty tydzień ciąży ale jeśli zarodek jest widoczny na sprzęcie w tej przychodni od 6tc to od 6t0d :) Jeśli byłoby info, że w 6tc to już powinien być :)
Jeżeli dobrze pamiętam to kiedyś dopiero po 7tc było serduszko :) Teraz niby jest lepszy sprzęt ale muszę ochłonąć i nie nastawiać się na potwierdzenie bo znowu będę schizować ..

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry