reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

I po co ja się odzywałam rano.. Właśnie z pracy wróciłam, podbrzusze zaczęło ćmić jak na @ i szyjka kłuje, powróciły wspomnienia z pierwszej ciąży, kiedy nie dawała rady więc grzecznie wróciłam do leżenia.
Jak nie boli źle, jak boli to jeszcze gorzej..
Ide Was doczytać :)

reklama
Ja tylko patrzę gdzie przytulić głowę do spania😴, czasem nie słucham co ktoś do mnie mówi. Zastanawiam się jak długo tak wytrzymam:laugh2:.
Mi dzisiaj oko poleciało za kierownicą, muszę bardzo uważać!

Jestem pocieszona. Niewiele, ale jednak.
Ginekolog mówi że to 5 tydzień. Na usg jeszcze wcześnie i mam przyjść za dwa tygodnie.
Intensywnie się zastanawiała co za lekarz w becie ponad 2tys widział 3 tydzień ciąży [emoji3]
Kazała mi brać witaminy i mam tsh zbadać przed wizytą u niej którą mam na 21 stycznia.
Wszystko było by świetnie, gdyby nie to że zaczęłam dziś rano plamić. Niby mi powiedziala ze to nic takiego, ale poprzednia ciąża stracona właśnie w okolicach 5 tygodnia nie pozwala mi się nie martwić[emoji849]
Idę jutro powtórzyć bete. Trzymajcie kciuki żeby rosła
Nie podwyższyła dawki eutyroxu?
Trzymam kciuki!
I tak się zastanawiam, czy to nie jakiś błąd laboratorium?

Czy któraś jest nadciśnieniowcem?
Biorę stale Valsacor 80 - wiem że w ciąży nie wolno i jak by jednak coś wyszło, to powinnam odstawić i poczekać na nowe leki od gina, czy lepiej nie odstawiać dopóki nie dostanę "zamiennika"?
Od razu po pozytywnym teście do lekarza. Sama bym nie ryzykowała z tymi lekami.

Witajcie dziewczyny.
Jestem po 4 poronieniach samoistnych. Ostatnia miesiączka 28.11. U lekarza bylam 30 oczywiscie nic nie widzial jeszcze. kazal zrobić bhcg. Oto moje wyniki
30.12 -704
2.01- 3270
4.01- 6770
7.01 -15270
Czy to nie za duże wartośći jak na 5 tydzien 5 dzień. Naczytałam sie już o zespole downa i zaśniadzie. Martwie się. Wizytę u ginka ma dopiero 13 stycznia. pozdrawiam
Też się naczytałam.. Twoje wartości są ok :) Ja mam przyrostu 300% i ponad 200% ale jak czytam na forach to tak się zdarza. Tylko spokój Nas uratuje! :)

Dziewczyny mam jeszcze pytanie :)
Czy myślicie ze moja beta była prawidłowa ? 94 w trzecim dniu spodziewanej miesiączki. Czy jest zbyt niska ? Jutro idę do ginekologa. Nie zrobiłam drugiego badania bety
Jednorazowy wynik nie daje żadnej odpowiedzi. Ważny jest przyrost po 48godz

Dziewczyny powiedzcie mi jedna rzecz. Czy jak jestem w 5 tygodniu 5 dniu to jest to ,5 czy 6 tydzień.
Jesteś w 6 tygodniu ciąży ale skończyłaś 5 (i 5 dni ;) )

Ostatnia edycja:
[/QUOTE]
Czyli jak patrzę na normy laboratoryjne to na 6 tydzień patrzec

Mi dziaiaj oko poleciało za kierownicą, muszę bardzo uważać!

Nie podwyższyła dawki eutyroxu?
Trzymam kciuki!
I tak się zastanawiam, czy to nie jakiś błąd laboratorium?

Od razu po pozytywnym teście do lekarza. Sama bym nie ryzykowała z tymi lekami.

Też się naczytałam.. Twoje wartości są ok :) Ja mam przyrostu 300% i ponad 200% ale jak czytam na forach to tak się zdarza. Tylko spokój Nas uratuje! :)

Jednorazowy wynik nie daje żadnej odpowiedzi. Ważny jest przyrost po 48godz

Podwyższyła. Juz biorę wyższą. Trochę się boję że jest zbyt wysokie to tsh żeby zdążyło się unormowac i nie zaszkodzić ciąży

[/QUOTE]
Tak, na 6 :)
Ja czytalam ze dla lekarza licza sie skonczone tygodnie czyli jest jeszcze 5 tydz ale idze juz 6 tydz ( chyba na mamaginekolog)
Nadal nie zmienia to faktu, że jest to 6 tydzień :) Choć lekarze faktycznie często patrzą na skończone więc powie "skończyła Pani 5 tygodni" ale nie, że "Jest Pani w 5 tygodniu ciąży" ;)
Taki tam przykład bo widzę, że wiele dziewczyn o to pyta :)

Nadal nie zmienia to faktu, że jest to 6 tydzień :) Choć lekarze faktycznie często patrzą na skończone więc powie "skończyła Pani 5 tygodni" ale nie, że "Jest Pani w 5 tygodniu ciąży" ;)
[/QUOTE]
Ok czyli jeszcze jedno jezeli mam 5+0 to 5 czy 6 tydz?:) mam 2 aplikacje i jedna mi liczy skonczone tygodnie a druga rozpoczete

Ok czyli jeszcze jedno jezeli mam 5+0 to 5 czy 6 tydz?:)
[/QUOTE]
To kończysz piąty i zaczynasz szósty :)
Tak jak z urodzinami :) Kończysz 18 lat i leci Ci 19 rok ;)

reklama
Np ja idę na wizytę we wtorek i będzie to 5t4d czyli szósty tydzień ciąży ale jeśli zarodek jest widoczny na sprzęcie w tej przychodni od 6tc to od 6t0d :) Jeśli byłoby info, że w 6tc to już powinien być :)
Jeżeli dobrze pamiętam to kiedyś dopiero po 7tc było serduszko :) Teraz niby jest lepszy sprzęt ale muszę ochłonąć i nie nastawiać się na potwierdzenie bo znowu będę schizować ..

Ostatnia edycja:
Do góry