reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Wklejam screen artykulu o tygodniach

Załączniki

• Screenshot_20200108-144500_Chrome.jpg
    Screenshot_20200108-144500_Chrome.jpg
    420 KB · Wyświetleń: 76
  • Screenshot_20200108-144517_Chrome.jpg
    Screenshot_20200108-144517_Chrome.jpg
    399,3 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Np ja idę na wizytę we wtorek i będzie to 5t2d czyli szósty tydzień ciąży ale jeśli zarodek jest widoczny na sprzęcie w tej przychodni od 6tc to od 6t0d :) Jeśli byłoby info, że w 6tc to już powinien być :)
Jeżeli dobrze pamiętam to kiedyś dopiero po 7tc było serduszko :) Teraz niby jest lepszy sprzęt ale muszę ochłonąć i nie nastawiać się na potwierdzenie bo znowu będę schizować ..
Ale pecherzyk bedzie na pewno:)

Np ja idę na wizytę we wtorek i będzie to 5t2d czyli szósty tydzień ciąży ale jeśli zarodek jest widoczny na sprzęcie w tej przychodni od 6tc to od 6t0d :) Jeśli byłoby info, że w 6tc to już powinien być :)
Jeżeli dobrze pamiętam to kiedyś dopiero po 7tc było serduszko :) Teraz niby jest lepszy sprzęt ale muszę ochłonąć i nie nastawiać się na potwierdzenie bo znowu będę schizować ..
Moim zdaniem nie ma co się spieszyć, żeby niepotrzebnie się nie stresować ;) ja mam wizytę po skończonym 7 tyg.

Hej Dziewczyny. Ja tylko sobie tu przycupne na chwilę albo na 9 miesięcy. Mam drugi cykl starań po poronieniu. Grudniowy się nie udał teraz liczę że za 11 dni test pokaże dwie kreski więc łapałabym się na wrzesień:D
Jestem Mamą 15 miesięcznego Franka. W październiku straciłam 2 Dzieciątko. Listopad przerwa a od grudnia staramy się znowu.
Jeśli któraś z Was ma pytania to śmiało :D
Życzę Wam wszystkim zdrowych i nudnych ciąż a sobie 2 kresek 19 stycznia i tego, że dane mi będzie z Wami zostać te 9 miesięcy

Mnie życie nauczyło pójść dopiero po skończonym 8 tc.
Byłam 6+4 I biło serduszko .
Radość ogromna ale późniejsza kontrola była ciężka. Bardzo.
Miałam to samo. Byłam 6+2 i biło serduszko.
Udało mi się zajść w drugim cyklu po poronieniu. Oby Tobie też się udało.
Liczę, że teraz będzie dobrze. Prowadzę oszczędzający i zdrowy tryb życia a i tak mam wrażenie, że oszaleję z nerwów do września...

Moim zdaniem nie ma co się spieszyć, żeby niepotrzebnie się nie stresować ;) ja mam wizytę po skończonym 7 tyg.
Wizytę umawiałam w listopadzie, miała być kontrolna ;) Gdybym miała się umawiać po teście to celowałanym w 8tc bo wiem jak smutno wychodzi się bez zobaczenia serduszka i ile durnych myśli po głowie chodzi.

Miałam to samo. Byłam 6+2 i biło serduszko.
Udało mi się zajść w drugim cyklu po poronieniu. Oby Tobie też się udało.
Liczę, że teraz będzie dobrze. Prowadzę oszczędzający i zdrowy tryb życia a i tak mam wrażenie, że oszaleję z nerwów do września...

Oj bardzo mi przykro :/ ale wierzę że teraz u Ciebie będzie dobrze.
Trzeba w tym wszystkim myśleć pozytywnie.
Teraz jeśli będę miała dwie kreski to pójdę 9+0 . Nie ma siły żebym poszła wcześniej, choć i tak wiem że pierwszy trymestr będzie bardzo ciężki.
Teraz mam 3 cykl po poronieniu ale ten listopadowy lekarz wskazał się wstrzymać choć nie miałam łyżeczkowania.
@Anna 1988 trzeba myśleć o tym uśmiechu małym, który osłodzi wszystkie trudniejsze chwile

Dziewczyny nic z Wami nie pisze, bo po pierwsze jeszcze to do mnie nie dotarlo, a po drugie mam obawy ze sie to posypie :(
Dzisiaj/jutro przewidywany termin @ bol coraz bardziej mnie boli, jutro zrobie druga bete, ale boje sie ze marzenia prysna... :(

reklama
Ja właśnie wstępnie jestem zapisana na sobotę (zapisywałam się już dawno temu) i zastanawiam się co z tym zrobić.
Opinie są podzielone.
Moja fryzjerka mówiła że wiele kobiet farbuje praktycznie od samego początku do samego końca, ale też się zastanawiam czy nie poczekać do 12tc.
Ja zazwyczaj rozjaśniam dół i górę robię odrost, ale teraz zrobiłabym tylko farbę bez rozjaśniacza.
A Ty kiedy chciałabyś się udać do fryzjera?
No właśnie nie wiem kiedy dlatego podpytuje na forum. Czy jest coś takiego jak blond farba bez rozjaśniacza ? Wiesz pogrzebię w necie i jak coś znajdę to napiszę

Do góry