reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny nic z Wami nie pisze, bo po pierwsze jeszcze to do mnie nie dotarlo, a po drugie mam obawy ze sie to posypie :(
Dzisiaj/jutro przewidywany termin @ bol coraz bardziej mnie boli, jutro zrobie druga bete, ale boje sie ze marzenia prysna... :(
Głowa do góry, też okropnie panikowałam w dniu @ takie mnie bóle złapały..

reklama
Dziewczyny nic z Wami nie pisze, bo po pierwsze jeszcze to do mnie nie dotarlo, a po drugie mam obawy ze sie to posypie :(
Dzisiaj/jutro przewidywany termin @ bol coraz bardziej mnie boli, jutro zrobie druga bete, ale boje sie ze marzenia prysna... :(

Trzymam kciuki bardzo mocno, miałaś betę powyżej 40 a według wiedzy książkowej :
Jest wiele prac prognozujących rozwój ciąży w zależnościod wartości bezwzględnej hormonu beta hCG oznaczanego w określonym dniu po transferze zarodka. Np. Bjercke et al [Bjercke S, Tanbo T, Dale PO, Morkrid L, Abyholm T. Human chorionicgonadotrophinconcentrations in earlypregnancyafter in-vitro fertilization. Hum Reprod. 1999;14(6):1642–1646] zauważył, że ciąże , w których poziom beta hCG wynosił więcej niż 55 IU/L w 12. dniu po transferze mają 90% szans na kontynuację.

Generalnie przy 55 jest 90% szans. Głowa do góry , stres mamy szkodzi bardziej niż mała beta.

U mnie w klinice dziewczyny miały mniejsze wyniki i rodziły dzieci.

No właśnie nie wiem kiedy dlatego podpytuje na forum. Czy jest coś takiego jak blond farba bez rozjaśniacza ? Wiesz pogrzebię w necie i jak coś znajdę to napiszę
Trzymam kciuki bardzo mocno, miałaś betę powyżej 40 a według wiedzy książkowej :
Jest wiele prac prognozujących rozwój ciąży w zależnościod wartości bezwzględnej hormonu beta hCG oznaczanego w określonym dniu po transferze zarodka. Np. Bjercke et al [Bjercke S, Tanbo T, Dale PO, Morkrid L, Abyholm T. Human chorionicgonadotrophinconcentrations in earlypregnancyafter in-vitro fertilization. Hum Reprod. 1999;14(6):1642–1646] zauważył, że ciąże , w których poziom beta hCG wynosił więcej niż 55 IU/L w 12. dniu po transferze mają 90% szans na kontynuację.

Generalnie przy 55 jest 90% szans. Głowa do góry , stres mamy szkodzi bardziej niż mała beta.

U mnie w klinice dziewczyny miały mniejsze wyniki i rodziły dzieci.

Wspaniałe słowa poparte wiedzą meryroryczną :). Myślę, że to co nam jest teraz najbardziej potrzebne to spokój, a takie słowa na pewno są bardzo uspokajające :).

Dzien Dobry :)

Ja od rana walcze z kolką. Nie wiem od czego ja mam, kluje mnie cala prawa strona brzucha. Mialam podobnie w pierwszej ciazy i lekarz po moich 2 wizytach bo za 1wszym razem zapisal standardowo paracetamol ktory nic nie dal a za drugim razem rozlozyl rece) powiedzial mi ze symuluje [emoji1745]

Jak chodze to jeszcze do zniesienia. Jak siedze to masakra... A musze wysiedziec 8h przy biurku. Jakos to moze zniose....

Milego Dnia [emoji3590]
Na kolkę pomaga nospa, napar z kopru włoskiego i masowanie brzuszka. Dodatkowo dieta bogata w błonnik, bo chodzi o to ze ona sie bierze z jelit i ta dieta wysokobłonnikowa pomaga w tym , ze sie te wszystkie gazy nie gromadzą. Mam nadzieje, ze mnie nie dopadnie :)

Gratuluję wszystkim tym, którzy dołączyli do nas ❤

Też myślę, że spokój najważniejszy. Ale jak czytam niektóre wiadomości, to zaczynam się stresować. A to powinien być czas radości 🙂 i mam nadzieję, że taki będzie dla każdej z nas 😍
Ja chcę powiedzieć rodzinie o ciąży po USG jak już będzie serduszko ❤️

Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? Ja jestem Ola, mam 29lat, mieszkam w Holandii. Jest to moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 12 tygodniu :(. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze. Dzisiaj zrobiłam test, w dzień spodziewaj miesiączki i wyszły mi 2 piękne, wyraźne kreski :)

Mnie życie nauczyło pójść dopiero po skończonym 8 tc.
Byłam 6+4 I biło serduszko .
Radość ogromna ale późniejsza kontrola była ciężka. Bardzo.
A wiesz jaki jest szok gdy przez 11 tygodni cieszysz się, że zostaniesz matką, bo przecież masz wszystkie objawy ciąży, a w 11 tygodniu dowiadujesz się, że po Twoim sercem nie ma zarodka, a ty męczyłaś się na darmo,

Każda z nas ma inne doświadczenia, dlatego ja na przykład wolę zrobić USG wcześniej, mając świadomość, że każdy etap niesie za sobą jakieś ryzyko.
Ale jak sama napisałaś trzeba myśleć pozytywnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Uff. Sporo wrześniówek a to na pewno nie koniec.
Miałam dziś wenę to was spisałam (obok wpisałam termin porodu jak któraś podała)

Do góry