reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja mam sporo za dużych spodni i te teraz noszę. Spadają z tyłka ale przynajmniej nie cisną w brzuch. Jak patrzę jak te spodnie ciążowe wyglądają to wydają mi się mało wygodne :D

reklama
Hej , poczytałam i kilka rzeczy napiszę jak to wygląda u mnie :
- do gina chodzę tylko i wyłącznie prywatnie. Mam zaufaną panią ginekolog która prowadziła moją pierwszą ciążę i wszystko było ok. Płacę 150 zł za wizytę. Wybieram się do niej w przyszłym tygodniu i mam nadzieję usłyszeć serduszko.
- biorę mamadha premium i piję codziennie zakwas z buraka :)
- też mam nadzieję na darmowe prenatalne :) w pierwszej ciąży miałąm komplet bezpłatnie bo przyziemność karkowa wyszła źle.
- pracować mam zamiar do połowy ciąży ale zobaczymy co z tego wyjdzie
- widziałam że w przyszłym tygodniu w Lidlu mają być ubrania ciążowe :)
- najbardziej ze wszystkiego boję się że utyję jak w pierwszej ciąży 30 kg. Jestem osobą aktywną nie ważę nawet 50 kg a dobiłam prawie do 80 kg. Do wagi sprzed szybko wróciłam ale mam traumę :(

Wlasnie odebrałam wynik bety i mam tyle 2226,0
Teraz pytanie który to był by tydzień i czy powinnam już pójść do ginekologa. Zobaczy tam coś wogole czy nie ma sensu?

No i mam powyżej 10tsh..
Zastanawiam się, czy coś jest nie tak czy poprostu z powodu ciąży tak mi podskoczylo bo do tej pory mialam 1,1albo mniej.
Teraz to mam dopiero stres

Ja mam sporo za dużych spodni i te teraz noszę. Spadają z tyłka ale przynajmniej nie cisną w brzuch. Jak patrzę jak te spodnie ciążowe wyglądają to wydają mi się mało wygodne :D

Polecam z hm jeansy ciążowe, ładnie leżą i są wygodne. Co prawda kosztują aż 130 zł ale uważam, że warto kupić sobie taką jedną parę. Nosiłam przez całą ciążę i w tej też będę zaraz je ubierać. Wystarczyła mi jedna para, w domu dres.

Hej dziewczyny! Dwa dni zajeło mi przeczytanie wszystkiego tu od początku. Witam się tak jedną nogą bo nigdy nic nie wiadomo. Mam 35 lat i 3 dzieci w wieku 13 i 11 lat oraz najmlodsze 8 miesięcy. Przez dużą różnice wieku zdecydowaliśmy się na zapewnienie najmłodszemu rodzeństwa aby nie dorastało jak jedynak. O dziwo udało się w pierwszym cyklu starań co bylo trudne do Przewidzenia przez moje obecne cykle, które wahają się do nawet 45 dni przez karmienie piersią. Zatem testowałam na ciemno. Pierwszy test 5 dni temu pokazał biel. Kolejny 4 dni temu cień cienia. Dopiero dwa kolejne dni dały jakiś słaby obraz kreski. Dziś w 42 dniu cyklu test pokazał już bladą kreskę która zdecydowanie nazwała bym namacalnym dowodem że coś się dzieje:) powtórzę test za dwa dni i zobaczę. Widzę że wiele z was robi bete ale w mojej małej miejscowości to czekać trzeba na jakiekolwiek wyniki 3 dni więc aż tak mi się nie spieszy bo tej wiedzy. Mieszkam blisko Bieszczad :)
Postaram sie być na bieżąco o ile moje najmlodsze piskle okaże się łaskawe. Załączam zdjecia testów wykonywanych kolejno :p

Załączniki

• IMAG4957~2.jpg
    IMAG4957~2.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 78
  • IMAG4975~2.jpg
    IMAG4975~2.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 86
  • IMAG4976~2.jpg
    IMAG4976~2.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 83
Byłam dziś u gina. Ciąża na miejscu 🌈, ale jeszcze za mała żeby zobaczyć zarodek. Była jakaś kropeczka tętniaca, ale lekarz nie był pewien czy to serduszko czy echo z mojej żyły. W pon mam wizytę z Norwegii w klinice bezpłodności, której nie odwołałam, to wtedy już oboje z mężem (który dalej nic nie wie hihi) sobie zobaczymy już coś więcej

Załączniki

• IMG_20200107_155718.jpg
    IMG_20200107_155718.jpg
    596,4 KB · Wyświetleń: 78
Hej dziewczyny! Dwa dni zajeło mi przeczytanie wszystkiego tu od początku. Witam się tak jedną nogą bo nigdy nic nie wiadomo. Mam 35 lat i 3 dzieci w wieku 13 i 11 lat oraz najmlodsze 8 miesięcy. Przez dużą różnice wieku zdecydowaliśmy się na zapewnienie najmłodszemu rodzeństwa aby nie dorastało jak jedynak. O dziwo udało się w pierwszym cyklu starań co bylo trudne do Przewidzenia przez moje obecne cykle, które wahają się do nawet 45 dni przez karmienie piersią. Zatem testowałam na ciemno. Pierwszy test 5 dni temu pokazał biel. Kolejny 4 dni temu cień cienia. Dopiero dwa kolejne dni dały jakiś słaby obraz kreski. Dziś w 42 dniu cyklu test pokazał już bladą kreskę która zdecydowanie nazwała bym namacalnym dowodem że coś się dzieje:) powtórzę test za dwa dni i zobaczę. Widzę że wiele z was robi bete ale w mojej małej miejscowości to czekać trzeba na jakiekolwiek wyniki 3 dni więc aż tak mi się nie spieszy bo tej wiedzy. Mieszkam blisko Bieszczad :)
Postaram sie być na bieżąco o ile moje najmlodsze piskle okaże się łaskawe. Załączam zdjecia testów wykonywanych kolejno :p
Blisko Bieszczad? Ja pochodze z podkarpacia mam jakies 20km do Sanoka (z rodzinnego domu) [emoji16]

Trzymam kciuki za fasolke! :)

reklama
Byłam dziś u gina. Ciąża na miejscu 🌈, ale jeszcze za mała żeby zobaczyć zarodek. Była jakaś kropeczki tetniaca, ale lekarz nie był pewien czy to serduszko czy echo z mojej żyły. W pon mam wizytę z Norwegii w klinice bezpłodności, której nie odwołałam, to wtedy już oboje z mężem (który dalej nic nie wie hihi) sobie zobaczymy już coś więcej :)
Super :) podziwiam ze wytrzymalas tyle przed mezem :) a ktory dokladnie dzien ciazy?:)

Do góry