Vilde
Fanka BB :)
Ja jestem z Norwegii, będę prowadzić ciążę w placówce państwowej, i ewentualnie się doradzać polskich lekarzy jeśli będę w odwiedzinach w kraju. W Norwegii opieka jest bardzo dobra pomijając, że ciąża zaczyna się u nich 2 trymestrem . Ale podoba mi się podejście, że ciąża to nie choroba, że nie ma po co zaglądać do brzucha i co miesiąc robić usg i, że kobiecie należy się szacunek i informacja nawet o tym, że za chwilę poczuje zimny wziernik na udzie(abym się zapoznała z tą temperatura) a dopiero potem w sobie
Przy porodzie zawsze ma być ktoś bliski i jest tam stymulowany do aktywnego uczestnictwa w tych trydnych momentach. Kobieta dostaje wsparcie i pochwały, motywują ja na każdym kroku w trakcie porodu, a na powitanie nowego życia serwują talerz obfitości i kieliszek babelkow nikomu się nie przynosi koniakow ani czekoladek w podzięce, to jest ich praca i widać, że wybrali ja świadomie. Dzieciaczki wszystkich, których znam odbyły ta drogę bez szwanku
Przy porodzie zawsze ma być ktoś bliski i jest tam stymulowany do aktywnego uczestnictwa w tych trydnych momentach. Kobieta dostaje wsparcie i pochwały, motywują ja na każdym kroku w trakcie porodu, a na powitanie nowego życia serwują talerz obfitości i kieliszek babelkow nikomu się nie przynosi koniakow ani czekoladek w podzięce, to jest ich praca i widać, że wybrali ja świadomie. Dzieciaczki wszystkich, których znam odbyły ta drogę bez szwanku
Ostatnia edycja: