reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja tez wracam po przerwie świątecznej do pracy i aż się boję :D Do pracy wstaje 5:10 a teraz to bym spała i spała. Kiedy mówisz w pracy o ciąży ?

Myślałam, żeby powiedzieć pod koniec lutego. zobaczę jak się będę czuła, ale zamierzam dosyć szybko uciekać na zwolnienie. Jestem neurologopedą w szkole i mam ciągły kontakt z dziećmi a to niestety najczęściej chodzace bakterie :D. A Ty kiedy mówisz i ile zamierzasz pracować w ciąży?

reklama
Właśnie zamierzam też iść na l4 w niedługim czasie. Tylko nie wiem jak to rozegrać. Myślę że powiem od razu jeśli chodzi o ciaże. Natomiast jeśli chodzi o L4 , wizytę mam 20 stycznia. Muszę pogadać z moją lekarką co Ona o tym myśli.
Myślałam, żeby powiedzieć pod koniec lutego. zobaczę jak się będę czuła, ale zamierzam dosyć szybko uciekać na zwolnienie. Jestem neurologopedą w szkole i mam ciągły kontakt z dziećmi a to niestety najczęściej chodzace bakterie :D. A Ty kiedy mówisz i ile zamierzasz pracować w ciąży?

Hej. Z kalendarza wychodzi że jestem w 5t4d😁 test zrobiłam 3 dni po spodziewane @ i do tego popołudniu i były dwie wyraźne kreski. Ból piersi,podbrzusza i do tego przeziębienie mam już kilka tygodni. Jestem po dwóch poronieniach i mega się boję żeby się to nie powtorzylo. Biorę acard 150 tak mi zalecił lekarz jeszcze przed ciąża. Też we wtorek wracam do pracy na 3 zmiany 😪

Właśnie zamierzam też iść na l4 w niedługim czasie. Tylko nie wiem jak to rozegrać. Myślę że powiem od razu jeśli chodzi o ciaże. Natomiast jeśli chodzi o L4 , wizytę mam 20 stycznia. Muszę pogadać z moją lekarką co Ona o tym myśli.

Ja mam wizytę 15 stycznia, ostatnio widzieliśmy sam pęcherzyk z ciałkiem żółtym więc teraz liczymy na serduszko :). Do tej wizyty nie będę nic mówić, jeśli wszystko będzie ok. to może wspomnę o tym, że po feriach najprawdopodobniej nie wrócę do pracy (to będzie jakiś 12-13 tydzien).

Hej dziewczyny! Jak się dzisiaj czujecie? Mam nadzieje, ze wszystkie nieprzyjemne objawy minęły i dziś cieszycie się super objawami ciazy, które Was uspokajają :)
Ja paskudnie, nie śpię od 5 bo mój młodszy postanowił zastrajkować wiec padam na twarz a do tego mdłości przeokropne. Do tego brzuch mam jak balon przy tych miłościach wygladam jak w 4 miesiącu conajmniej...
Ja dzisiaj wreszcie mogę napisać, że podbrzusze nie dokucza ;) I nawet się wyspałam ;)

Hej ,noc minęła ciągłym budzeniem i sprawdzaniem czy wszystko jest ok.... ten strach mnie wykonczy 🥺 dzis jest równy 5tc .
Współczuję tych nerwów :( Oby finał był pozytywny!

Czy macie jakieś pomysły na pozbycie się zatrzymanej wody w organizmie? Jak spuchlam w 3 fazie cyklu "na okres" tak mi zostało... Okropnie się czuje, 2 kg na dzień dobry przybyło 😣, plus brzuszek jest wydety na dole (kiedyś mi się śmiać chciało jak laski w 1 trymestrze machaja brzuchem, a tu teraz u mnie sterczy ta opuchlizna jakby co najmniej pomarańcz tam był.
Czytałam, że napar z pokrzywy może pomóc pozbyć się wody, probowalyscie może (te które już były w ciąży)?
W ciąży pamiętam, że nie mogłam zupełnie niczym się wspomagać, jeszcze więcej wody zalecali i tyle ;) Ta za chwilę z Ciebie zejdzie , najgorsze dopiero przed Nami ;)

Czyli to jest 4 tydzień czy piąty? Wiem... Głupie pytanie :D
Piąty :) Skończony 4 tydzień + 4 dni czyli, że jest w piątym tygodniu :)

Piąty:) tak jak np „ciąża dwudniowa” to 0+2 to pierwszy tydzień, a nie zerowy. Wiem abstrakcyjny przykład ale najlepiej to tłumaczy ;)

Cześć dziewczyny, powoli nieśmiało dołączam do Was. OM 6.12, jutro planowana @, owu 24.12 w 19 d.c, 7 dpo plamienie implantacyjne, a 10 dpo (3.01) dodatni test. Na betę zgodnie z zaleceniem lekarza idę dopiero we wtorek. Dziś powotrzyłam test i jest dodatni [emoji846] starania ponad rok, kilka miesiecy leczenia (4 miesiące z clo bez efektu) i plan udania sie do kliniki leczenia niepłodności za 2 miesiące

Gratuluję!

Ja czytalam ze dla lekarza to 4 bo licza skonczone tygodnie, a gdzieindziej podaja, ze to piaty ale jak dziewczyny pisza, ze 5 to niech bedzie 5 :)

@Zapata raczej przeziebienie

My jeszcze nie powiedzielismy nawet rodzicom, czekam chociaz do pierwszego usg, a w pracy planuje powiedziec koniec lutego-poczatek marca

Ja czytalam ze dla lekarza to 4 bo licza skonczone tygodnie, a gdzieindziej podaja, ze to piaty ale jak dziewczyny pisza, ze 5 to niech bedzie 5 :)

@Zapata raczej przeziebienie

My jeszcze nie powiedzielismy nawet rodzicom, czekam chociaz do pierwszego usg, a w pracy planuje powiedziec koniec lutego-poczatek marca
Rzeczywiście dla lekarza to będzie 4 tydzień. Byłam ostatnio u mojego lekarza i powiedział, że 4 tydzień (4t+4d). A w aplikacji wyświetlał się już 5 tydzień 😁

Ja też czekam na USG, gdzie będzie już widać serduszko ❤ i wtedy powiem rodzicom ☺

reklama
Życzę Wam powodzenia ❤️ Mam nadzieję, że wszystkie dotrwamy do września 😁

Co do objawów, to póki co nie odczuwam jakichś większych 🤷

Do góry