reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Znasz się na progesteronie, jakie są normy? Pierwszy raz robiłam i już się naczytałam jakichś głupot, że za wysoki i co to może oznaczać[emoji849] [emoji85]
Ty się martwisz że za wysoki, a mój wynik to 16 i też świruję [emoji17]
@Preggers staram się jakoś bardzo negatywnie nie nakręcać, mąż dużo przemawia mi do rozsądku, bo właściwie zgodnie z niby tymi normami przyrostu to 114% z 45 to jakieś 97 z kawałkiem.. A u mnie jest 90 więc wydaje mi się że to nie jest jakaś ogromna przepaść

Witam wszystkie nowe dziewczynki i GRATULUJE [emoji173]

reklama
A w jakich jednostkach? Bo może to tez ma wpływ. Ja w normach z laboratorium mam w nmol. Mam Ok 91 nmol a norma dla 1 trymestru jest do 438. Wiec myśle ze chyba jest Ok. Jak będę miała wyniki drugiej bety będę dzwoniła do lekarza umówić się wiec wtedy w razie czego zapytam

@Patupatu jak się czujesz jak u ciebie?

Mam też nmol ale u mnie na wyniku podali tylko normy dla kobiet nie będących w ciąży, a już szukając w necie nie zwróciłam uwagi na jednostki, dzięki!

Ty się martwisz że za wysoki, a mój wynik to 16 i też świruję [emoji17]
@Preggers staram się jakoś bardzo negatywnie nie nakręcać, mąż dużo przemawia mi do rozsądku, bo właściwie zgodnie z niby tymi normami przyrostu to 114% z 45 to jakieś 97 z kawałkiem.. A u mnie jest 90 więc wydaje mi się że to nie jest jakaś ogromna przepaść

Witam wszystkie nowe dziewczynki i GRATULUJE [emoji173]

To tak już do porodu będzie😅

Witam się. Piękna niespodzianka - Gratulacje [emoji122]
I mam pytanie - tyle czasu sie staraliscie i co sprawiło , ze nagle zaszłas w ciążę?? Bralas jakieś suplementy, sprawdzałas cykle wcześniej ? Robiliscie badania?
Po prostu odpusciliscie i sie udało ?
Chyba cud [emoji16] mąż stwierdził, że życzy sobie od Mikołaja pod choinkę pozytywny wynik testu ciazowego i tak jakoś wyszło:)
Jedyne co to w ostatnim półroczu zmieniłam pracę z nocnej na normalną, zmieniliśmy otoczenie bo wyprowadziliśmy się z miasta i zaczął mnie ogarniać już taki spokój. Odstawiłam wszystkie ovariny i inne cuda wianki i ot tak jest :)

To tak już do porodu będzie[emoji28]
Już przestaje jęczeć bo mąż mi tu mówi że założy mi kontrolę rodzicielską na telefon [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mój progesteron był w innych jednostkach [emoji85]

Ściskam Was mocno, I przestaje myśleć o złych rzeczach bo jeszcze je przyciągnę.

Dobrej nocy [emoji173][emoji173][emoji173]

[emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji1768]
Screenshot_20191227-201946_Chrome.jpg

Już przestaje jęczeć bo mąż mi tu mówi że założy mi kontrolę rodzicielską na telefon [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mój progesteron był w innych jednostkach [emoji85]

Ściskam Was mocno, I przestaje myśleć o złych rzeczach bo jeszcze je przyciągnę.

Dobrej nocy [emoji173][emoji173][emoji173]

[emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji1768]Zobacz załącznik 1061412

No i super! Nerwy na bok;) poza tym bierzesz progesteron więc już w ogóle nie masz się czym martwić. Ja też jestem zakręcona, mam apke taki kalendarzyk miesiączkowy i włączyłam tam tryb ciąża ale przez to, że cykl był długaśny i owu późno (22 dc) to sobie skorygowałam datę porodu. Przez to apka zaczęła liczyć cykl 8 dni później i dopiero się zorientowałam 🙈 także źle wam napisałam, dziś tak na prawdę jest 37 dc (a nie 29 dc)

Chyba cud [emoji16] mąż stwierdził, że życzy sobie od Mikołaja pod choinkę pozytywny wynik testu ciazowego i tak jakoś wyszło:)
Jedyne co to w ostatnim półroczu zmieniłam pracę z nocnej na normalną, zmieniliśmy otoczenie bo wyprowadziliśmy się z miasta i zaczął mnie ogarniać już taki spokój. Odstawiłam wszystkie ovariny i inne cuda wianki i ot tak jest :)
Super pozytywna wiadomość [emoji4][emoji4]
Jeszcze raz gratuluję [emoji106]

@Patupatu nie stresuj się bierzesz progesteron, wiec on nawet jeśli byłby za niski to bierzesz dupka i po to on jest. I właśnie luz i będzie Ok :)

@Madeline. Zakręcenie to tez chyba objaw ciazy [emoji85]

@an.eta ja myśle ze tak 8-10.01 na pierwsza wizytę to powinno być w moim przypadku 6t3/4 dzień jakoś tak, wiec mam nadzieje ze byłoby wtedy już widać pukanie serduszka. Muszę jeszcze poczytać No i ginekolog na pewno mi podpowie jak będę do niego dzwoniła :)

reklama
17 dzień po owulacji... Okresu brak, piersi bola, brzuch juz nie boli, trochę białego sluzu a test 1 kreska:/ po duphaston okres miala najpóźniej 3 dni po odstawieniu dzis juz i dzień:) myślicie ze jest jeszcze szansa? Lekarz mi mowil ze 30 grudnia mam dopiero testować:/

Do góry