reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Znasz się na progesteronie, jakie są normy? Pierwszy raz robiłam i już się naczytałam jakichś głupot, że za wysoki i co to może oznaczać[emoji849] [emoji85]
Ty się martwisz że za wysoki, a mój wynik to 16 i też świruję [emoji17]
@Preggers staram się jakoś bardzo negatywnie nie nakręcać, mąż dużo przemawia mi do rozsądku, bo właściwie zgodnie z niby tymi normami przyrostu to 114% z 45 to jakieś 97 z kawałkiem.. A u mnie jest 90 więc wydaje mi się że to nie jest jakaś ogromna przepaść

Witam wszystkie nowe dziewczynki i GRATULUJE [emoji173]

reklama
A w jakich jednostkach? Bo może to tez ma wpływ. Ja w normach z laboratorium mam w nmol. Mam Ok 91 nmol a norma dla 1 trymestru jest do 438. Wiec myśle ze chyba jest Ok. Jak będę miała wyniki drugiej bety będę dzwoniła do lekarza umówić się wiec wtedy w razie czego zapytam

@Patupatu jak się czujesz jak u ciebie?

Mam też nmol ale u mnie na wyniku podali tylko normy dla kobiet nie będących w ciąży, a już szukając w necie nie zwróciłam uwagi na jednostki, dzięki!

Ty się martwisz że za wysoki, a mój wynik to 16 i też świruję [emoji17]
@Preggers staram się jakoś bardzo negatywnie nie nakręcać, mąż dużo przemawia mi do rozsądku, bo właściwie zgodnie z niby tymi normami przyrostu to 114% z 45 to jakieś 97 z kawałkiem.. A u mnie jest 90 więc wydaje mi się że to nie jest jakaś ogromna przepaść

Witam wszystkie nowe dziewczynki i GRATULUJE [emoji173]

To tak już do porodu będzie😅

Witam się. Piękna niespodzianka - Gratulacje [emoji122]
I mam pytanie - tyle czasu sie staraliscie i co sprawiło , ze nagle zaszłas w ciążę?? Bralas jakieś suplementy, sprawdzałas cykle wcześniej ? Robiliscie badania?
Po prostu odpusciliscie i sie udało ?
Chyba cud [emoji16] mąż stwierdził, że życzy sobie od Mikołaja pod choinkę pozytywny wynik testu ciazowego i tak jakoś wyszło:)
Jedyne co to w ostatnim półroczu zmieniłam pracę z nocnej na normalną, zmieniliśmy otoczenie bo wyprowadziliśmy się z miasta i zaczął mnie ogarniać już taki spokój. Odstawiłam wszystkie ovariny i inne cuda wianki i ot tak jest :)

To tak już do porodu będzie[emoji28]
Już przestaje jęczeć bo mąż mi tu mówi że założy mi kontrolę rodzicielską na telefon [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mój progesteron był w innych jednostkach [emoji85]

Ściskam Was mocno, I przestaje myśleć o złych rzeczach bo jeszcze je przyciągnę.

Dobrej nocy [emoji173][emoji173][emoji173]

[emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji1768]
Screenshot_20191227-201946_Chrome.jpg

Już przestaje jęczeć bo mąż mi tu mówi że założy mi kontrolę rodzicielską na telefon [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mój progesteron był w innych jednostkach [emoji85]

Ściskam Was mocno, I przestaje myśleć o złych rzeczach bo jeszcze je przyciągnę.

Dobrej nocy [emoji173][emoji173][emoji173]

[emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji1768]Zobacz załącznik 1061412

No i super! Nerwy na bok;) poza tym bierzesz progesteron więc już w ogóle nie masz się czym martwić. Ja też jestem zakręcona, mam apke taki kalendarzyk miesiączkowy i włączyłam tam tryb ciąża ale przez to, że cykl był długaśny i owu późno (22 dc) to sobie skorygowałam datę porodu. Przez to apka zaczęła liczyć cykl 8 dni później i dopiero się zorientowałam 🙈 także źle wam napisałam, dziś tak na prawdę jest 37 dc (a nie 29 dc)

Chyba cud [emoji16] mąż stwierdził, że życzy sobie od Mikołaja pod choinkę pozytywny wynik testu ciazowego i tak jakoś wyszło:)
Jedyne co to w ostatnim półroczu zmieniłam pracę z nocnej na normalną, zmieniliśmy otoczenie bo wyprowadziliśmy się z miasta i zaczął mnie ogarniać już taki spokój. Odstawiłam wszystkie ovariny i inne cuda wianki i ot tak jest :)
Super pozytywna wiadomość [emoji4][emoji4]
Jeszcze raz gratuluję [emoji106]

@Patupatu nie stresuj się bierzesz progesteron, wiec on nawet jeśli byłby za niski to bierzesz dupka i po to on jest. I właśnie luz i będzie Ok :)

@Madeline. Zakręcenie to tez chyba objaw ciazy [emoji85]

@an.eta ja myśle ze tak 8-10.01 na pierwsza wizytę to powinno być w moim przypadku 6t3/4 dzień jakoś tak, wiec mam nadzieje ze byłoby wtedy już widać pukanie serduszka. Muszę jeszcze poczytać No i ginekolog na pewno mi podpowie jak będę do niego dzwoniła :)

reklama
17 dzień po owulacji... Okresu brak, piersi bola, brzuch juz nie boli, trochę białego sluzu a test 1 kreska:/ po duphaston okres miala najpóźniej 3 dni po odstawieniu dzis juz i dzień:) myślicie ze jest jeszcze szansa? Lekarz mi mowil ze 30 grudnia mam dopiero testować:/

Do góry