reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Tak i na kolejnym szczepieniu tak samo.

No właśnie każdy pyta karmisz piersią? I jak mówisz Że nie to taka mina Że nie wiadomo co myśleć o sobie. Moja mama od początku w drugą stronę mówiła po co się męczysz z tym karmieniem daj se spokój (też nie dodawała mi otuchy), mąż dawał mi wolną rękę do czasu gdy mała przy piersi zaczęła histerycznie płakać. I dałam spokój, czułam się jak debil jadąc kolejny tydzień do CDL ale z info że cyc stop będzie sama butla. I to była osobą która dodała mi otuchy na maksa.

Może sięga tylko tego nie wiesz? My przy robieniu rowerka przypadkiem to odkryliśmy że da radę jej tak przysunąć stopę.
Ubytek międzykomorowy.. w ciąży było gorzej. Czekamy czy się zrośnie samo, oby tak..
Ojejku, to niezłe stresy już w ciąży miałaś 😱 oby serduszko szybko wyzdrowiało ♥️

reklama
Dziewczyny, jak nocka? Ja się dziś odważyłam i odkładałam synka na brzuch w nocy. I wiecie co? Spał po 3h! Jadł i zasypiał znowu. Ja pół nocy czuwałam i leżałam zaraz za jego głową, żeby słyszeć czy oddycha 😂 oczywiście mój mąż odwrócił się dupą do nas i nie raczył w nocy choć troszkę czuwać, jak mały śpi na brzuszku. On to wie, że mały jest silny i umie odwracać głowe, to na pewno nic mu sie nie może stać 😐 ale widać na brzuszku mu pasuje, bo nigdy nie spał tak dobrze w nocy. A jak nad ranem nie spał a leżał na brzuchu, to na ramionkach głowę uniósł ponad ramiona 😁🙈 i nawet sie nie wkurzał, że leży na brzuchu 😁
No i mały o 5.30 zjadł, zrobił kupkę i o 6.30 na silę go uspalam, bo juz płakał ze zmęczenia,.ale o spaniu nie myślał nawet. Teraz zjadł o 8.30 i dalej śpi.
Moja tak śpi od tygodnia - tez ja eksperymentalnie tak raz położyłam i pierwszy raz od urodzenia przespała beze mnie cała noc z przerwami na karmienie ;) dziś w nocy nakarmiłam ja o 22.30, Ulalala się u mnie na ramieniu jak do odbicia, położyłam do łóżeczka na brzuszku i spała do 4.30!!! Tez czytałam pierwsze dni, bo moja tylko 7-8 tygodni, ale umie przekręcać głowę z jednej strony na druga ślicznie wiec jestem spokojna. Mi pediatra mówił, ze bardziej chodzi o zaplatanie się w pościel, kocyki, poduszki, prześcieradła - jeśli prześcieradło jest mocno naciągnięte, materac twardy a dziecko jest najlepiej w takim śpiworku, bez pieluszek kocykiem, pościeli, poduszek to nie ma się o co martwic. I ze zawsze można kupić monitor oddechu ;)

Tak i na kolejnym szczepieniu tak samo.

No właśnie każdy pyta karmisz piersią? I jak mówisz Że nie to taka mina Że nie wiadomo co myśleć o sobie. Moja mama od początku w drugą stronę mówiła po co się męczysz z tym karmieniem daj se spokój (też nie dodawała mi otuchy), mąż dawał mi wolną rękę do czasu gdy mała przy piersi zaczęła histerycznie płakać. I dałam spokój, czułam się jak debil jadąc kolejny tydzień do CDL ale z info że cyc stop będzie sama butla. I to była osobą która dodała mi otuchy na maksa.

Może sięga tylko tego nie wiesz? My przy robieniu rowerka przypadkiem to odkryliśmy że da radę jej tak przysunąć stopę.
Ubytek międzykomorowy.. w ciąży było gorzej. Czekamy czy się zrośnie samo, oby tak..
Położna z przychodni nie namawiała na kp?

Moja tak śpi od tygodnia - tez ja eksperymentalnie tak raz położyłam i pierwszy raz od urodzenia przespała beze mnie cała noc z przerwami na karmienie ;) dziś w nocy nakarmiłam ja o 22.30, Ulalala się u mnie na ramieniu jak do odbicia, położyłam do łóżeczka na brzuszku i spała do 4.30!!! Tez czytałam pierwsze dni, bo moja tylko 7-8 tygodni, ale umie przekręcać głowę z jednej strony na druga ślicznie wiec jestem spokojna. Mi pediatra mówił, ze bardziej chodzi o zaplatanie się w pościel, kocyki, poduszki, prześcieradła - jeśli prześcieradło jest mocno naciągnięte, materac twardy a dziecko jest najlepiej w takim śpiworku, bez pieluszek kocykiem, pościeli, poduszek to nie ma się o co martwic. I ze zawsze można kupić monitor oddechu ;)
No to super, że u Was też się sprawdza, bo pamiętam, że Twoja córka też spała na Tobie i nie umie na pleckach- u nas dokladnie tak samo. Mam nadzieje, że im się nie odwidzi i w ten sposób będą spokojnie spały 😁

Mój wczoraj spał większość dnia a dziś non stop na rękach :( zdążyłam umyć 3 okna i to tylko dlatego że teściowa malego bawiła. W nocy niby spał ale po karmieniach z godzine leżał przy mnie i kręcił się i stekal, rano walnął kupę myślałam że po tym sobie pośpi ale się przeliczyłam :( teraz spi ale tylko dlatego że bujam wózek :(

Mój wczoraj w nocy spał od 22 do 4 zjadl i do 7:30 znowu spał i ogólnie wczoraj aktywny był ze 3 godziny tylko. A dziś nawet łącznie 2 godzin w dzień nie przespal. Żeby to jeszcze grzecznie leżał to nie, drze się co kawałek:(

reklama
Ale dają w kość te nasze maluchy. Mój miał porę płaczu, ostatnio to 16-18. Albo nad ranem.

Mam jednak teraz większy problem, bo on ciągle skręca głowę w prawo. Potrafi też w lewo patrzec, ale nie lubi tej strony. Zmuszam go, zzeby leżał na tej mniej lubianej lewej stronie. Ale przejrzałam neta i boję się,że to jednak kręcz szyi

Do góry