reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Mama Ginekolog napisała artykuł na temat farbowanie włosów w ciąży. Przeczytaj sobie, ona tam pisze, że niby nie ma żadnych przeciwwskazań, ale ja chyba też poczekam do drugiego trymestru...

Farbowanie włosów 💇‍♀️

Dziewczyny , jestem blondynką farbowaną. Juz od dwóch miesięcy nie farbowałam włosów. Zrobiłabym sobie pasemka chociaż, ale się boję. Co o tym myślicie, jak sobie radzicie z farbowaniem. Lepiej teraz czy poczekać ?
Ja jestem brunetka i strasznie siwieje od 23 roku życia więc aby nie wyglądać na 50+ to farbuje włosy i właśnie zamierzałam to zrobić a tu test dodatni...uzywam farb bez amoniaku i w każdej ciąży farbowałam. Nic się nigdy nie stało.

Dzien Dobry :)

Ja od rana walcze z kolką. Nie wiem od czego ja mam, kluje mnie cala prawa strona brzucha. Mialam podobnie w pierwszej ciazy i lekarz po moich 2 wizytach bo za 1wszym razem zapisal standardowo paracetamol ktory nic nie dal a za drugim razem rozlozyl rece) powiedzial mi ze symuluje [emoji1745]

Jak chodze to jeszcze do zniesienia. Jak siedze to masakra... A musze wysiedziec 8h przy biurku. Jakos to moze zniose....

Milego Dnia [emoji3590]

Dzien Dobry :)

Ja od rana walcze z kolką. Nie wiem od czego ja mam, kluje mnie cala prawa strona brzucha. Mialam podobnie w pierwszej ciazy i lekarz po moich 2 wizytach bo za 1wszym razem zapisal standardowo paracetamol ktory nic nie dal a za drugim razem rozlozyl rece) powiedzial mi ze symuluje [emoji1745]

Jak chodze to jeszcze do zniesienia. Jak siedze to masakra... A musze wysiedziec 8h przy biurku. Jakos to moze zniose....

Milego Dnia [emoji3590]
Dasz radę 😘
Dla maleństwa wszystko przetrzymamy 🙂

Mnie od wczoraj boli brzuch, prawie całe popołudnie przeleżałam, ale na szczęście bez żadnych plamień. Lekarza mam 20.01, ale wczoraj podeszłam do gabinetu i wypisał mi duphaston, kazał brać 3x1.

Także życzę miłego i spokojnego dnia 😘

Milego dnia Kobietki 😉

Myslicie ze warto zdobic dzien przed pierwsza wizyta jakies badania? Tzn mam na mysli bhcg, tsh, progesteron

Milego dnia Kobietki 😉

Myslicie ze warto zdobic dzien przed pierwsza wizyta jakies badania? Tzn mam na mysli bhcg, tsh, progesteron
Te wyniki, które masz wystarczą na 1 wizytę. Dopiero dostaniesz cały komplet na start ;).Chyba, że lubisz pobieranie mrwi bo ja to unikam igieł jak ognia haha

MatkaWariatka melduje, że od wczoraj podbrzusze dokucza tylko na noc, w dzień nie czuję nic i to też przyprawia mnie o dreszcze.. No nie dogodzisz.. Wczoraj nawet nospy nie brałam. Nie lubię takich gwałtownych zmian.. Nawet mdłości przestały aż tak bardzo dokuczać. Jeszcze tylko 8 miesięcu.. Oby nie zwariować haha

reklama
Milego dnia Kobietki [emoji6]

Hm... Jesli masz taka mozliwosc to mysle, ze tak. Zrobilabym podstawowa morfologie, tsh, progesteron i cukier ;) ja niestety nie mam takiej mozliwosci, ale gdybym miala to tak wlasnie bym zrobila [emoji16][emoji1745]

Do góry