reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Luiska mój starszak też miał być jedynakiem a jednak postaraliśmy się o drugiego i znowu powtórka z rozrywki 😅😅 znajoma mi mówiła że chłopaki ponoć bardziej wymagający niż dziewczynki i u mnie się sprawdza :p mój mały zjada 150ml mleka :o nie wiem gdzie on to mieści :p na szczepieniu tydzień temu ważył 5450 i mierzył 64cm jeszcze go pakuje w rozmiar 62 ale przymalawy się robi :)
U mnie chyba gorzej być nie może 😅 ale mąż już się zraził 😂

reklama
Beata, udało mi się małego nakarmić, jak ledwo się obudził i w ciszy, pomalutku wypił 130ml z jedną przerwą 10min, bo sobie zasnął. Ładnie mu się odbiło i zasnął w pionie. Czyli się da🙉 ale mąż biegiem butle robił, a ja na rękach go jeszcze kołysałam, zeby sie nie obudził za szybko. Ale w nocy i w dzien nie ma szans, żebym to tak ogarniała. Chyba że w pokoju czajnik zamontuję😅
Polecam podgrzewacz do butelek 😊 super!!! Cieszę się z Waszego sukcesu.

Moja córcia robi śpiącą mamę w balona, jadła o 18:20 i szybko zasnęła. Oglądaliśmy z mężem serial (Gambit królowej, polecamy!) I myślałam że zje o 21:20 i pójdę spać z nią. No zapowiada się najdłuższy jej sen jak dotąd 🤷🏻‍♀️ czekam i czekam... 🥴 Zamiast się cieszyć tupię nogą 🤦🏻‍♀️

Moja córcia robi śpiącą mamę w balona, jadła o 18:20 i szybko zasnęła. Oglądaliśmy z mężem serial (Gambit królowej, polecamy!) I myślałam że zje o 21:20 i pójdę spać z nią. No zapowiada się najdłuższy jej sen jak dotąd 🤷🏻‍♀️ czekam i czekam... 🥴 Zamiast się cieszyć tupię nogą 🤦🏻‍♀️

Masakra❤ jak wy to robicie ze wam tak dlugo dzieci spia😉🙃

Czyli robisz butlę wczesniej i tylko odgrzewasz? Długo moze stac gotowa butelka zanim ją podgrzejesz?

Czyli robisz butlę wczesniej i tylko odgrzewasz? Długo moze stac gotowa butelka zanim ją podgrzejesz?
Nie, butelka czysta z wodą się grzeje, jak mała się budzi to lecę, wsypuję przygotowaną wcześniej odmierzoną ilość mleka i w drodze spowrotem mieszam. W ten sposób robienie mleka trwa nie dłużej niż minutę. Dostałam od kuzynki taki pojemnik piętrowy na odmierzone miarki mleka super sprawa. I mam naszykowane na noc 3 butelki z wodą. Jak jedną wyjmuje to wsadzam do podgrzewania następną żeby się grzała na kolejne jedzenie. Podgrzewacz mam na funkcji utrzymanie temperatury 39°C.

Nie, butelka czysta z wodą się grzeje, jak mała się budzi to lecę, wsypuję przygotowaną wcześniej odmierzoną ilość mleka i w drodze spowrotem mieszam. W ten sposób robienie mleka trwa nie dłużej niż minutę. Dostałam od kuzynki taki pojemnik piętrowy na odmierzone miarki mleka super sprawa. I mam naszykowane na noc 3 butelki z wodą. Jak jedną wyjmuje to wsadzam do podgrzewania następną żeby się grzała na kolejne jedzenie. Podgrzewacz mam na funkcji utrzymanie temperatury 39°C.

Spoko, przekonałaś mnie 😂 jutro mąż kupi po pracy 😅🥳

reklama
Spoko, przekonałaś mnie 😂 jutro mąż kupi po pracy 😅🥳
Myślę że podgrzewacz można kupić nawet używany, mój stary jak byłam w szpitalu kupił jaki był najdroższy w sklepie 😂 trochę bez potrzeby, no i nie ma przełączania na zasilanie z zapalniczki samochodowej a by się przydało bo nawet później można dziecku zupkę odgrzać w podróży 😉 najważniejsze żeby miał opcje trzymania temperatury i możesz go tak naprawdę mieć koło łóżka nawet. Przy następnym dziecku nie będę się pitolić biorę podgrzewacz do szpitala w razie dokarmiania, nie będę biegać obolała po mleko.

Do góry