reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

U nas tez podobna waga 5700. Nasz maly wlasnie je ile widzi. Teraz dajemy po 100ml srednio w dzien co 2godz i nie ma szans na zadne przetrzymanie. Gdybym mu dawala wiecej to by zjadał jeszcze więcej. Nam wychodzi 11 karmien w ciagu doby. Zjada okolo 1100ml jak liczylismy🙈

Ojej to sporo w porównaniu do nas! A przybiera właściwie? Tj 26-31g/doba? Czy więcej?
U nas co dziwne - mała powinna jeść więcej, jest na to algorytm ile dziecko w danej wadze powinno jeść i już 2 tyg temu miało to być 800ml/doba a ciągle je mniej i co dziwne przybiera po 34g/doba 🤷🏻‍♀️
Przed tym syropem wychodziło nam 12-14 karmień na dobę. Teraz 10. Co prawda nie śpię od 6 i się produkuję, bolał brzuszek - standardowo dałabym jej ciepłe mleczko na to i byłby spokój, potem zatkał się nosek. Trochę grymaszenia, trochę noszenia i bujania w bujaczku i śpi dalej. O 7:30 minęły 3 godz od ostatniego jedzenia 🎉😊
Zasypiam nad tym bujaczkiem ale wierzę że za tydzień będę chodzić bardziej wyspana jak ją przyzwyczaję do takich przerw i będzie jadła maks. 8razy dziennie.

reklama
Ojej to sporo w porównaniu do nas! A przybiera właściwie? Tj 26-31g/doba? Czy więcej?
U nas co dziwne - mała powinna jeść więcej, jest na to algorytm ile dziecko w danej wadze powinno jeść i już 2 tyg temu miało to być 800ml/doba a ciągle je mniej i co dziwne przybiera po 34g/doba 🤷🏻‍♀️
Przed tym syropem wychodziło nam 12-14 karmień na dobę. Teraz 10. Co prawda nie śpię od 6 i się produkuję, bolał brzuszek - standardowo dałabym jej ciepłe mleczko na to i byłby spokój, potem zatkał się nosek. Trochę grymaszenia, trochę noszenia i bujania w bujaczku i śpi dalej. O 7:30 minęły 3 godz od ostatniego jedzenia 🎉😊
Zasypiam nad tym bujaczkiem ale wierzę że za tydzień będę chodzić bardziej wyspana jak ją przyzwyczaję do takich przerw i będzie jadła maks. 8razy dziennie.
U nas napewno przybiera wiecej na dobę. Z tego co liczyłam to w poprzednim tygodniu przybrał 400g za tydzień. W tym jak go ważyłam wyszlo 250g za tydzien

Hej Dziewczyny! W Pl to przynajmniej dostaniesz coś na refluks dla dziecka. Mi tu lekarka powiedziala, ze dzieci tak mają i już. Że minie. 19.11 na szczepieniu znów jej powiem, że mały ulewa nawet po pół h, że kaszle i się dławi jak leży na plecach i chrapie, słychać jak mu mleko stoi w gardle,czy sama nie wiem gdzie.

Gunka, mój też konkretnie lubi zjeść. Co prawda raz zjada więcej, a raz mniej, ale też już grubasek się z niego robi.

reklama
Dziekuj Ci bardzo za ten wpis. Z piersza corka mialam te same objawy, ze zastanawialam sie co ja tu robie i po co tomi było. A terwz jak patrze na cudowna 4latke to mysle ze jedbak szybko to zlecialo i juz nie pamietam tychtrudnychpoczatkow. Mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie
Na pewno tak będzie 😊 początki zawsze są trudne a jak dochodzą u niektórych dzieci kolki to człowiek może oszaleć u nas na szczęście były tylko kilka dni ale trzy godziny płaczu non stop zdarzało się sześć i pediatra powiedział że trzeba przez to przejść więc staramy się zachować cierpliwość 😣 nim się obejrzymy a maluchy podrosną 😊

Do góry