reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Hehehe 😆 mój jeszcze śpi, ale boję się nocy, jak znów będzie miał mnie w nosie i nie zaśnie przez 2h, a ja bede ledwo żywa nad nim ślęczeć. Tylko będę go karmić, bo jak nie śpi, to jak i Twój, ciągle się upomina o mleko
Moj to ledwo oczy otworzy i jest krzyk na pol okolicy i sie drze dopuki nie dostanie jedzenia. Juz teraz wczesniej podgrzewam jedzenie jak widze ze sie juz mniej wiecej pora jedzenia zbliża bo sasiedzi by pomyśleli ze morduje to dziecko😉 najgorsza noc bo wtedy sie budze jak on juz sie obudzi i wrzeszczy😂

reklama
U mojego raczej tej grubosci narazie nie widać😉 za to wymieniam garderobę na 68😂
Naprawde? 🙀 będzie wysoki chłopak! 😻
mój 56 nadal nosi. No ale jak sie urodzil, to miał 50cn
My już w 68 od 2 tygodni i przed zamknieciem galerii poleciałam po 74 bo nie wiem czy za 2 tyg wejdzie mi w dotychczasową garderobe 😂 taki mi się duży egzemplarz dziecka trafił.

Hej Dziewczyny! W Pl to przynajmniej dostaniesz coś na refluks dla dziecka. Mi tu lekarka powiedziala, ze dzieci tak mają i już. Że minie. 19.11 na szczepieniu znów jej powiem, że mały ulewa nawet po pół h, że kaszle i się dławi jak leży na plecach i chrapie, słychać jak mu mleko stoi w gardle,czy sama nie wiem gdzie.
Phi moja jakbym jej nie powiedziała, że może do gastrologa to powiedziała że mamy ją przetrzymywać.

W wątku o karmieniu dziewczyna napisała że ten syrop powoduje zaparcia. No powoduje! U nas na szczęście pojawiają sie nadal kupki ale mała wkłada w to dużo więcej wysiłku. Także ostrożnie, no i sama nie wiem już czy dobrze robię że się porządziłam sama... Chociaż to działa. 😵🤷🏻‍♀️
Pisząc to trzącham nogą bujaczek i liczę że mała wytrzyma do północy to by było 3,5godz przerwy w jedzeniu 😍 jak pomyślę że w czwartek jeszcze potrafiła jeść co godzinę a w nocy co 2 to czuję ulgę.
Luiska nie zdziw się że w pierwszej chwili maleństwo nie będzie chciało leżeć w bujaku - u nas też tak było. Teraz przyzwyczaiła się że wkładamy kocyk albo rożek do niego i ją okrywamy i śpi aż miło.

Ostatnia edycja:
Beata, jakby było super, żeby mój miał 3 h przerwy w karmieniu! 🤩 zazdroszczę 😄 a jak działa ten syrop, że niby na refluks, a dziecko rzadziej je? Jaki to ma związek?
Nie strasz z tym bujaczkiem, to moja ostatnia nadzieja 😝

Gunka, mój też wrzeszczy z głodu, jak się obudzi, ale tylko w dzień. W nocy jak się budzi, to głośno i szybko oddycha i jakby sapie przez nos i się rzuca bardzo, ale nie płacze😆

Beata, jakby było super, żeby mój miał 3 h przerwy w karmieniu! 🤩 zazdroszczę 😄 a jak działa ten syrop, że niby na refluks, a dziecko rzadziej je? Jaki to ma związek?
Nie strasz z tym bujaczkiem, to moja ostatnia nadzieja 😝

Gunka, mój też wrzeszczy z głodu, jak się obudzi, ale tylko w dzień. W nocy jak się budzi, to głośno i szybko oddycha i jakby sapie przez nos i się rzuca bardzo, ale nie płacze😆
No bo jak dziecku się cofa to je żeby zapić ból i dziecko uczy się że mniejsze porcje a częściej pozwalają ten ból troszkę zniwelować na chwile. Całą ciążę miałam refluks i zgagę, koszmar bo jak cokolkwiek wypiłam albo zjadłam to nie mogłam się położyć przez 1,5godziny albo musiałam.jesc i pić na okrągło żeby nie bolało. A ten syrop działa jak korek na jedzeniu, tworzy taką kołderkę gęstą i się tak nie cofa, ja miałam coś podobnego dla dorosłych.
Luz nie poddawaj się przy pierwszych próbach z bujaczkiem i zalapie 😊
(Dalej ją bujam i podziwiam, ostatnie jedzenie skończyła przed 21 🎉)

No bo jak dziecku się cofa to je żeby zapić ból i dziecko uczy się że mniejsze porcje a częściej pozwalają ten ból troszkę zniwelować na chwile. Całą ciążę miałam refluks i zgagę, koszmar bo jak cokolkwiek wypiłam albo zjadłam to nie mogłam się położyć przez 1,5godziny albo musiałam.jesc i pić na okrągło żeby nie bolało. A ten syrop działa jak korek na jedzeniu, tworzy taką kołderkę gęstą i się tak nie cofa, ja miałam coś podobnego dla dorosłych.
Jak nocka? Też w bujaczku?

Tez bym chciala zeby moj sobie takie przerwy robil. To znaczy w nocy uda mu sie przesypiac te trzy godz ale w dzien to katastrofa. Mozesz opisac jeszcze raz co twojej małej sie dzialo ze wpadlas na pomysl ze to refluks? U mnie maly tez ulewa po jedzeniu. Do tego ostatnio zauważyłam ze jak sie obudzi to strasxnie harczy tak jakby mu nos przytykalo ale katar to raczej nie jest bo jak bylismy w szpitalu to robili mu inchalacje podpinali sie do prozni zeby mu ten katar ściągnąć i jakos nic nie lecialo nawet po tych inchalacjach. Wkoncu nas wypuscili a kataru ani widu ani slychu a harczec dalej harczy

No i jesc tez by jadł na okrągło. Czasami widze ze glodny bardzo nie jest bo jak dam butelke to wypije kilka lykow a pozniej pluje tym jedzeniem po ubraniu a krzyczy o jedzenie bo sie dopiero przy butelce uspakaja

Mi już dziś ręce opadają. Mały od wczoraj wieczora kupki nie zrobił, a robi normalnie po 3 dziennie. I już w nocy co chwile się budzil, w dzień masakra, cały czas na rękach i płacz jak przy kolkach, prężenie sie. Pół spaceru wył. Dziś juz nie mam sił. Drzemnie się chwile i od nowa panika i wrzask

Gunka, A smoczek mu dajesz? Bo może ssanie go uspakaja?
Jezu mój mnie dziś wykończy. Ide do wanny, mąz go nosi. Mam dość, beczałam dziś jak dziecko i niestety widze, że cierpliwosci to nie mam za duzo już

reklama
Gunka, A smoczek mu dajesz? Bo może ssanie go uspakaja?
Jezu mój mnie dziś wykończy. Ide do wanny, mąz go nosi. Mam dość, beczałam dziś jak dziecko i niestety widze, że cierpliwosci to nie mam za duzo już
Daje ale on wypluwa smoczka. U mnie tez dzis katastrofa mały drze sie nie wiadomo o co. Tez caly dzień na rekach

Do góry