reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Hej dziewczyny. Co tam u was? My jesteśmy po teleporadzie z pediatra. Kategorycznie zabronił mi przetrzymywac dziecka do trzech godzin bez jedzenia jeżeli się domaga. Mamy się karmić na rzadanie. Więc rezygnujemy z przetrzymywania i kamień spadł mi z serca bo nie mogłam patrzeć jak mały wrzeszczy

reklama
U nas też pediatra kazał karmić na żądanie mimo,że mała bardzo dużo przybiera i ogromnie ulewa także karmimy się non stop 👍 moje dziecko śpi w dzień tylko na rękach a mąż w drodze do piątku także masakra. Wczoraj jedynie usnęła na brzuchu na ponad godzinę więc i dziś będę próbować ją tak ułożyć ,🙂

Hej Mamusie ♥️
Gunka,czekałam na to info. Dobrze, że poediatra ma inne zdanie, niż lekarze w szpitalu.

Ja też karmię jak on chce,czasem cycki starczą, czasem dodaję butelkę. Mały nadal mega niespokojny. Od 6 do 10.30 ryk co chwile, już nie wiedzialam czego chce, ale szły bąki i kupka, a to nie daje mu spać. Teraz śpi już aż 45min i szybko robię cokolwiek w domu, obiad na szybko, zeby byl do odgrzania jak mąz wróci wieczorem, zmywarke rozladowałam i poszewki z poduszek przebrałam. Szaleństwo 😂😂😂

Qmika,moj tez ulewa, bo zasnie na piersi, nie odbije mu się, później kupkę ciśnie i leci jak z fontanny, nieraz nawet nosem 🙈
Na rękach też najchetniej śpi. Sam wcale nie zaśnie. Tylko na rękach. Odkładam go jak czuję, że śpi twardo, ale nieraz od razu się budzi,czasem pośpi godzinkę.

Hej Mamusie ♥️
Gunka,czekałam na to info. Dobrze, że poediatra ma inne zdanie, niż lekarze w szpitalu.

Ja też karmię jak on chce,czasem cycki starczą, czasem dodaję butelkę. Mały nadal mega niespokojny. Od 6 do 10.30 ryk co chwile, już nie wiedzialam czego chce, ale szły bąki i kupka, a to nie daje mu spać. Teraz śpi już aż 45min i szybko robię cokolwiek w domu, obiad na szybko, zeby byl do odgrzania jak mąz wróci wieczorem, zmywarke rozladowałam i poszewki z poduszek przebrałam. Szaleństwo 😂😂😂

Qmika,moj tez ulewa, bo zasnie na piersi, nie odbije mu się, później kupkę ciśnie i leci jak z fontanny, nieraz nawet nosem 🙈
Na rękach też najchetniej śpi. Sam wcale nie zaśnie. Tylko na rękach. Odkładam go jak czuję, że śpi twardo, ale nieraz od razu się budzi,czasem pośpi godzinkę.
I tak masz dobrze ze zaśnie twardo😂 u mnie przez dzień muszę cały czas we wózku wozić jak śpi i wózek nie ma prawa stanąć🙈 zastanawiam się nad kupnem kołyski bo przecież nic w domu nie zrobię. Obiad gotuje jedna ręką to samo ze sprzataniem🙉

I tak masz dobrze ze zaśnie twardo😂 u mnie przez dzień muszę cały czas we wózku wozić jak śpi i wózek nie ma prawa stanąć🙈 zastanawiam się nad kupnem kołyski bo przecież nic w domu nie zrobię. Obiad gotuje jedna ręką to samo ze sprzataniem🙉

Ja mam kołyskę, śpi w niej czasem, w dzień staram się go do niej odkladać. Ale kołysać trzeba 😂 dlatego ja myśle nad bujaczkiem elektrycznym, żeby samo się hustało. Ale kurde naczytalam sie, jakie to kiepskie dla kręgosłupa dziecka. I znalazłam taki płaski, wyglada jak gondola z wózka, ale nie kolysze sie samo,trzeba to popychać. To po co mi taki bujaczek 😂

Ja mam kołyskę, śpi w niej czasem, w dzień staram się go do niej odkladać. Ale kołysać trzeba 😂 dlatego ja myśle nad bujaczkiem elektrycznym, żeby samo się hustało. Ale kurde naczytalam sie, jakie to kiepskie dla kręgosłupa dziecka. I znalazłam taki płaski, wyglada jak gondola z wózka, ale nie kolysze sie samo,trzeba to popychać. To po co mi taki bujaczek 😂
Ale nam się trafiły dzieciaki😂 ja porównując moje starszaki jestem w szoku że tak przy dziecku nie da się nic zrobic🙈 starsi byli spokojniejsi

My po spacerze, spala te 40 minut we wózku 🙂 szkoda tylko, że w tym czasie nic nie zrobię bo spaceruje ale chociaż trochę spokoju 😁 mi znajoma polecała Bujaczek baby Bjorn ale trochę drogi gdyby np u nas się miał nie sprawdzić

reklama
Do góry