reklama
Luiska
Boże jakbym o swoim dziecku czytala dziś w nocy przeszedł sam siebie spalam tylko godzinę...
co to się dzieje z naszymi bobasami...
Sylvia_88
Fanka BB :)
Może to zależy od sytuacji, ale maluszek mojej koleżanki karmiony piersią przez pewien okres przybieral po 60 g dziennie... Jak mial pół roku wygladal jak mały cherubinek albo ludzik Michelin z reklamy opon Jak zaczął chodzic i zwiększył aktywność to od razu 'wyrównał sie' i jest szczuplym chłopcem.Ja mam już dość. Czy naprawdę po samym mleku dziecku się rozciagnie żołądek i będzie otyłego? Mam już dość tego wszystkiego. Ze starszymi nie miałam tego problemie
Gunka
Bardzo bym chciała żeby i u mnie było podobnie. Pamiętam że mój starszy syn też dużo jadal ale nikt mi z tego powodu jazdy nie robil a teraz ma 8lat i waży 25kg więc otyły raczej nie jest. Normalnie of tego wszystkiego już mi mózg staje w poprzekMoże to zależy od sytuacji, ale maluszek mojej koleżanki karmiony piersią przez pewien okres przybieral po 60 g dziennie... Jak mial pół roku wygladal jak mały cherubinek albo ludzik Michelin z reklamy opon Jak zaczął chodzic i zwiększył aktywność to od razu 'wyrównał sie' i jest szczuplym chłopcem.
Gunka
Daj spokoj my dziś wychodzimy chciałabym się spakować ale nie mam kiedy bo mały cały czas siedzi na rękach jak go próbuje odłożyć to od razu krzyk i butelka czy tylko ja mam takiego glodomora?Mi już łeb dziś pęka. A muszę mieszkanie posprzątać w końcu... bo już patrzeć na ten burdel nie mogę
Sylvia_88
U nas właśnie Bibs najlepiej sie sprawdza. Mały ogólnie nie lubi smoczkow, te tradycyjne, ze skosnymi końcówkami od razu wypluwa. A z bibsa mam taki z okrągłą końcówką i ten toleruje, nie zawsze co prawda, bo wypada mu często i nie chce ssać,ale np. w aucie go uspokaja.Często gęsto! U nas odpowiedni smoczek to kolejny element układanki którego małej brakowało. I to odpowiedni bo żaden tak nie zadziałał jak Bibs.
Beata0192
U nas właśnie Bibs najlepiej sie sprawdza. Mały ogólnie nie lubi smoczkow, te tradycyjne, ze skosnymi końcówkami od razu wypluwa. A z bibsa mam taki z okrągłą końcówką i ten toleruje, nie zawsze co prawda, bo wypada mu często i nie chce ssać,ale np. w aucie go uspokaja.
Doradca laktacyjna tłumaczyła mi że Bibs jest fajny dla dzieci niestandardowo układającymi język bo się dostosowuje i nie wymusza położenia języka.
Laski, damy radę z dnia na dzień nasze dzieci są starsze!
reklama
Luiska, Gunka mój maluszek też często krzyczy, aż zapowietrza się. I to nie tylko przy odkladaniu do łóżeczka, wystarczy,ze na chwilę odłożę go obok, zeby wziac poduszke do karmienia i od razu jest protest, ze pół bloku słyszy
U nas też tak jest... mąż leżał z małym na klacie przez godzine, bo ja chciałam łazienke dokładniej umyć... inaczej nawet kibla nie zdążyłabym wyszorować. Teraz mąż musiał wyjść i mały już wybudzony...
I znów na rękach u mnie. Prasowanie i podłogi muszą poczekać...
Mam nadzieję, że ten smoczek Bibs nas poratuje, bo zwykłe smokczki pocycka chwilę i wypluwa.
Zaraz znów będzie akcja, bo muszę go ubrać i chcę iść na spacer. Sąsiadom nie dajemy zapomnieć, że mamy dziecko a jak mu coś nie pasuje, to i na dworze będzie wył...