reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Ja mam już dość. Czy naprawdę po samym mleku dziecku się rozciagnie żołądek i będzie otyłego? Mam już dość tego wszystkiego. Ze starszymi nie miałam tego problemie
Może to zależy od sytuacji, ale maluszek mojej koleżanki karmiony piersią przez pewien okres przybieral po 60 g dziennie... Jak mial pół roku wygladal jak mały cherubinek albo ludzik Michelin z reklamy opon 😀 Jak zaczął chodzic i zwiększył aktywność to od razu 'wyrównał sie' i jest szczuplym chłopcem.

Może to zależy od sytuacji, ale maluszek mojej koleżanki karmiony piersią przez pewien okres przybieral po 60 g dziennie... Jak mial pół roku wygladal jak mały cherubinek albo ludzik Michelin z reklamy opon 😀 Jak zaczął chodzic i zwiększył aktywność to od razu 'wyrównał sie' i jest szczuplym chłopcem.
Bardzo bym chciała żeby i u mnie było podobnie. Pamiętam że mój starszy syn też dużo jadal ale nikt mi z tego powodu jazdy nie robil a teraz ma 8lat i waży 25kg więc otyły raczej nie jest. Normalnie of tego wszystkiego już mi mózg staje w poprzek

Mi już łeb dziś pęka. A muszę mieszkanie posprzątać w końcu... bo już patrzeć na ten burdel nie mogę
Daj spokoj my dziś wychodzimy chciałabym się spakować ale nie mam kiedy bo mały cały czas siedzi na rękach jak go próbuje odłożyć to od razu krzyk i butelka🙉 czy tylko ja mam takiego glodomora?

Często gęsto! U nas odpowiedni smoczek to kolejny element układanki którego małej brakowało. I to odpowiedni bo żaden tak nie zadziałał jak Bibs.
U nas właśnie Bibs najlepiej sie sprawdza. Mały ogólnie nie lubi smoczkow, te tradycyjne, ze skosnymi końcówkami od razu wypluwa. A z bibsa mam taki z okrągłą końcówką i ten toleruje, nie zawsze co prawda, bo wypada mu często i nie chce ssać,ale np. w aucie go uspokaja. 🙂

Luiska, Gunka mój maluszek też często krzyczy, aż zapowietrza się. I to nie tylko przy odkladaniu do łóżeczka, wystarczy,ze na chwilę odłożę go obok, zeby wziac poduszke do karmienia i od razu jest protest, ze pół bloku słyszy o_O🤯

U nas właśnie Bibs najlepiej sie sprawdza. Mały ogólnie nie lubi smoczkow, te tradycyjne, ze skosnymi końcówkami od razu wypluwa. A z bibsa mam taki z okrągłą końcówką i ten toleruje, nie zawsze co prawda, bo wypada mu często i nie chce ssać,ale np. w aucie go uspokaja. 🙂

Doradca laktacyjna tłumaczyła mi że Bibs jest fajny dla dzieci niestandardowo układającymi język bo się dostosowuje i nie wymusza położenia języka.

Laski, damy radę z dnia na dzień nasze dzieci są starsze!

reklama
Luiska, Gunka mój maluszek też często krzyczy, aż zapowietrza się. I to nie tylko przy odkladaniu do łóżeczka, wystarczy,ze na chwilę odłożę go obok, zeby wziac poduszke do karmienia i od razu jest protest, ze pół bloku słyszy o_O🤯

U nas też tak jest... mąż leżał z małym na klacie przez godzine, bo ja chciałam łazienke dokładniej umyć... inaczej nawet kibla nie zdążyłabym wyszorować. Teraz mąż musiał wyjść i mały już wybudzony...
I znów na rękach u mnie. Prasowanie i podłogi muszą poczekać...
Mam nadzieję, że ten smoczek Bibs nas poratuje, bo zwykłe smokczki pocycka chwilę i wypluwa.
Zaraz znów będzie akcja, bo muszę go ubrać i chcę iść na spacer. Sąsiadom nie dajemy zapomnieć, że mamy dziecko 😂😨 a jak mu coś nie pasuje, to i na dworze będzie wył...

Do góry