reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Nie przejmuj się presją otoczenia, jesteś najlepszą mamą dla swojego malucha 🥰 Rób to co Ty uważasz za sluszne. Jeśli potrzebujesz spotkaj sie z innym doradca laktacyjnym, sprobujcie innych pomysłów. A jak coś to karmienie mieszane i tak jest lepsze niz tylko mm. Chociaż znajome, ktore przeszły tylko na mm tez mają zdrowe, rzadko chorujace dzieci. Najważniejsza i tak jest bliskość z dzieckiem, odpowiadanie na jego potrzeby, świadome rodzicielstwo. Nie ma sensu dołowac sie czymś na co nie ma sie do końca wplywu...
Dziękuje za te słowa ❤

reklama
NieZadwolona, rozumiem Twój strach o to jak sobie poradzisz, jak mąż wróci do pracy. Mój był wczoraj 8h tylko w pracy (normalnie 12h), a ja poza ogarnięciem zmywarki i zjedzeniu jeden bułki przez ten czas nic nie dałam rady zrobić. Tylko przy małym siedziałam.

Ogólnie też muszę się wyżalić :( wczoraj była położna wieczorem i zaniepokojona tym, że mały płacze po 12h dziennie wysłała nas do szpitala na pogotowie dziecięce. Niedość, że z rozryczanym dzieckiem ponad 2h tam byłam, to jeszcze sama, bo oboje rodziców przez korone nie może wejść. Dwie lekarki zbadały- dziecko super zdrowe, tylko ma wzdęcia, podawać kropelki. Nie dało mi to spokoju, byliśmy teraz u lekarza, który stwierdził to samo- typowe kolki, które mają trwać 3mce😱😰
Jak ja ogarne małego przez 3mce całkiem sama? On marudzi od rana po 12h. Jedynie trochę suszarka go uspokoi i kołysanie w nosidełku.
Już miałam wczoraj łzy w oczach i odliczałam kiedy wróci mąż do domu 🙈🙈🙈
Ja karpie butelką i cyckiem, ale on jak się wścieka, to nie chce ssać piersi. Juz myśle czy nie ściągać i w butelce mu podawać, żeby ograniczyć te ataki paniki. Mam dość, a dopiero się zaczęło.

Dziewczyny urodziłam. Co prawda październik ale zostaje z Wami na forum 🙂 bóle zaczęły się rano ale nieregularne i niezbyt silne. Po 15 były co raz częstsze i mocniejsze ale jeszcze spoko, po 19 mówię do męża, że czas jechać chociaż i tak nie było najgorzej. Za nim mnie przyjęli, zrobili KTG, lewatywę to była 22. Przy badaniu odeszły wody i o 23.45 Malika była już ze mną. Obeszło się bez jutrzejszego wywoływania. Mała waży 3.400 i mierzy 54 cm. Jestem najszczęśliwsza osoba pod słońcem 🥰

Gratulacje 🎀💐 zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domku 😘

Dziewczyny urodziłam. Co prawda październik ale zostaje z Wami na forum 🙂 bóle zaczęły się rano ale nieregularne i niezbyt silne. Po 15 były co raz częstsze i mocniejsze ale jeszcze spoko, po 19 mówię do męża, że czas jechać chociaż i tak nie było najgorzej. Za nim mnie przyjęli, zrobili KTG, lewatywę to była 22. Przy badaniu odeszły wody i o 23.45 Malika była już ze mną. Obeszło się bez jutrzejszego wywoływania. Mała waży 3.400 i mierzy 54 cm. Jestem najszczęśliwsza osoba pod słońcem 🥰
Gratulacje kochana ;) dużo zdrówka dla was:*
Niezadowolona ja z pierwszym synkiem się poddałam, podobno historia do twojej też byłam po cc mały dokarmiany był butla bo pokarmu miałam mało a potem nie chciał cycka, odciągałam laktatorem i podawałam z butli przez miesiąc, byłam jak wrak człowieka wiecznie postresowana i zmęczona, mały non stop ryczał w nieboglosy. W końcu teściowa mi przemówiła do rozsądku i przeszłam na mm i uważam że to nic złego bo w końcu dziecko najedzone i mniej płaczliwe.

Luiska myśle ze tak, chociaż mogłabyś przygotować coś do jedzenia dla siebie bo wolne ręce :) warto spróbować :)
Pomysł z chusta jest dobry, może pomóc:) My na razie poczatkujacy z chusta i kilka razy testowalismy. U nas zadziałało nakarmienie małego, pojawil sie typowy dla niego niepokój.wiec założyliśmy chuste i i chodzilismy szybkimi malymi kroczkami w kółko po pokoju. Jak to go nie uspilo od razu to jeszcze daliśmy bonusowa butelkę z mlekiem. Wypił może z 20 ml i zasnal na ponad 4 h ;) Gorzej z wyjmowaniem jak za szybko to moze sie wybudzic.

Tutaj fajne zestawienie pomysłów na kolki :
I od pana tabletki pomysły

reklama
Gratulujemy kochana 🥰 🤗💐💐💐no to teraz możecie się sobą nacieszyć mam nadzieję że poród przebiegł sprawnie dużo zdrowia dla was ;)🥳

Do góry