reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
U mnie też chlopiec tak jak u Was :)
Luiska faktycznie maleństwo u Ciebie. Ale z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży było to samo ? 🤔
Ja to się znowu obawiam żeby nie był za duży 🤦‍♀️ pierwsza córeczka 3740 drugi synek 4000. A teraz byłam na usg 35+0 to wyszło 2600. Lekarz twierdzi że około 3500 się urodzi ale ja się obawiam że ponad 4 kg 🙈 ja mam termin na 10 września. Jeszcze 3 tyg i 2 dni. Odliczam już i mam nadzieję że chociaż kilka dni wcześniej urodze albo w terminie byle nie po.
[/QUOTE]

I u mnie chłopiec :) A podobno więcej dziewczynek przychodzi na świat ;)
Ostatnia wizyta 31+1 tc waga 1907g a u mnie +13kg 8-/ Wizyta w czwartek więc dowiem się ile maluch przybrał bo ja 1kg od ostatniej wizyty 4 tyg temu więc nie jest źle myślę ;) I najważniejsze... decyzja czy będzie cc... Ale wiem,że będzie bo mały nadal ustawiony miednicowo. Nic tylko się przyzwyczajać do tej sytuacji... i zacząć kompletować coś dla małego do szpitala bo jeszcze nic a nic nie mamy :D

Same chłopaki tutaj :D

Ewelinamalina, nie, ja jestem w pierwszej ciąży. To inna mamusia (Sobek, jak dobrze pamiętam) tutaj pisała, że jest w podobnej sytuacji, a już jedno dziecko z hipotrofią urodziła.
Dziewczyny, fajne klocuszki te Wasze chłopaki ;) mam nadzieję, że mój podrośnie. Bo ja tyję regularnie 😂

Gunka, faktycznie ciekawa sprawa z tym cukrem 🤔

U mnie też chlopiec tak jak u Was :)
Luiska faktycznie maleństwo u Ciebie. Ale z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży było to samo ? 🤔
Ja to się znowu obawiam żeby nie był za duży 🤦‍♀️ pierwsza córeczka 3740 drugi synek 4000. A teraz byłam na usg 35+0 to wyszło 2600. Lekarz twierdzi że około 3500 się urodzi ale ja się obawiam że ponad 4 kg 🙈 ja mam termin na 10 września. Jeszcze 3 tyg i 2 dni. Odliczam już i mam nadzieję że chociaż kilka dni wcześniej urodze albo w terminie byle nie po.

I u mnie chłopiec :) A podobno więcej dziewczynek przychodzi na świat ;)
Ostatnia wizyta 31+1 tc waga 1907g a u mnie +13kg 8-/ Wizyta w czwartek więc dowiem się ile maluch przybrał bo ja 1kg od ostatniej wizyty 4 tyg temu więc nie jest źle myślę ;) I najważniejsze... decyzja czy będzie cc... Ale wiem,że będzie bo mały nadal ustawiony miednicowo. Nic tylko się przyzwyczajać do tej sytuacji... i zacząć kompletować coś dla małego do szpitala bo jeszcze nic a nic nie mamy :D
[/QUOTE]
Nie ma już szansy, żeby mały się sam obrócił?

Ewelinamalina, nie, ja jestem w pierwszej ciąży. To inna mamusia (Sobek, jak dobrze pamiętam) tutaj pisała, że jest w podobnej sytuacji, a już jedno dziecko z hipotrofią urodziła.
Dziewczyny, fajne klocuszki te Wasze chłopaki ;) mam nadzieję, że mój podrośnie. Bo ja tyję regularnie 😂

Też się nad tym zastanawiam. Już nawet zaczełam to łączyć z braniem luteiny. Bo dopuki jej nie brałam to cukier książkowy. Ale tego nie wiem i muszę poczekać do wizyty żeby się dowiedzieć

Gunka witaj :) u mnie 34tc i też chłopiec, termin mam na 29 września :)
Dziewczyny wczoraj zapomniałam zapytać gina o to może wy mi pomożecie:) jak to jest z planowanym cc, trzeba się wcześniej zgłosić do szpitala czy w dniu operacji dopiero?? I czy któraś miała znieczulenie ogólne przy cc?? Pytam bo ze starszakiem miałam cc nagłe bo małemu tętno spadało w trakcie porodu sn
U nas niestety starszaka złapała choroba, noc nie przespana czuje się jak wrak dzisiaj :( jeszcze te upały nie odpuszczają u nas, nogi bolą ale o dziwo obrzęków nie mam :(

A ja dziewczyny na IP :( dzisiaj rano pojawiło się dwukrotnie brązowe plamienie, nie było mocne, i jedynie na papierze toaletowym ale było. Do tego całą noc miałam ból podbrzusza, delikatny. Od rana czuje ból kręgosłupa ledzwiowego i właśnie podbrzusza, więc zdecydowaliśmy jechać się zbadać. Jestem po KTG, wyszło dobrze. Teraz czekam na badanie i USG. Trzymajcie kciuki, żeby było dobrze 🙏 dzisiaj 34+5. I ja czekam na dziewczynkę 🥰

reklama
A ja dziewczyny na IP :( dzisiaj rano pojawiło się dwukrotnie brązowe plamienie, nie było mocne, i jedynie na papierze toaletowym ale było. Do tego całą noc miałam ból podbrzusza, delikatny. Od rana czuje ból kręgosłupa ledzwiowego i właśnie podbrzusza, więc zdecydowaliśmy jechać się zbadać. Jestem po KTG, wyszło dobrze. Teraz czekam na badanie i USG. Trzymajcie kciuki, żeby było dobrze 🙏 dzisiaj 34+5. I ja czekam na dziewczynkę 🥰

Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze, bo do porodu masz jeszcze czas 😘 daj znać jak wyszło usg. Ja mam każdej nocy ból lekki podbrzusza,jak na okres.a w dzień nic. Sama nie wiem czemu,może jak się leży, to kest ucisk na coś.

Do góry