reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Hej :) ja też niedawno dołączyłam tak aktywniej ;) termin mam na 22.09.
Ja od paru dni już zaczynam odczuwać ból hmmm... chyba spojenia łonowego 😛 szczególnie podczas wstawania, siadania. Ogólnie dobrze się czuję, ale chyba muszę już troche ograniczyć aktywność. Dziś miałam ktg, badanie "ręczne" szyjki (lekarka stwierdziła tylko, że jeszcze wszystko jest wysoko) i wymaz pobrany w kierunku obecności paciorkowców z gr B (powinnam mieć to w 36tc zdaniem lekarki, ale mają urlop dwa tyg.).
A jak u Ciebie?

reklama
U mnie dziś lepiej bo pogoda trochę się zmieniła. Te upały to jakas masakra😉 to dobrze że u ciebie wporzadku z szyjka wkoncu jeszcze miesiąc został😉 ja wizytę mam dopiero w piątek... ciekawe jak u mnie będzie😕 mam nadzieję że też wszystko ok. A u ciebie chłopiec czy dziewczynka?

Cześć dziewczyny. Czy mogę jeszcze do was dołączyć?😉 wiem że trochę późno, czasem trochę do was zagladalam ale nie pisałam. Termin mam na 27wrzesnia. Jakie u was samopoczucie?
Jasne czuj się jak u siebie w domu 😊

Ja odebrałam właśnie wyniki na gbs i wyszło ujemne. Bardzo się zszokowalam ponieważ w pierwszej i drugiej ciąży miałam wynik dodatni i byłam pewna że teraz też będzie to samo. Miałam antybiotyk przy porodzie. Teraz się boję że może mam i źle zostało zrobione badanie ? Zapytam mojej gin w czwartek.

Gunka, u mnie będzie chłopiec. A u Ciebie? :)

Ewelinamalina, to dobrze, że wynik ujemny! Widocznie teraz to dziadostwo Cię nie dopadło :) a to antybiotyk dostaje się tylko przy porodzie, w przypadku pozytywnego wyniku? Później bada się jeszcze dziecko w tym kierunku?

Luiska:), U mnie też chłopiec. A jak z waga u dzidziusia?

Ewelinamalina, Super ze dobre wyniki! Dopytasz na wizycie to tylko rozwieje twoje wątpliwości😉

Gunka, waga niska, podejrzenie hipotrofii 🙁Teraz jestem w 35tc, a ostatnie usg miałam w 33+2tc i było 1670g. Kolejne usg/ badanie przepływów mam za tydzień we wtorek,czyli w 36tc, to się dowiem, czy i ile podrósł.
A jak u Was?

Gunka, waga niska, podejrzenie hipotrofii 🙁Teraz jestem w 35tc, a ostatnie usg miałam w 33+2tc i było 1670g. Kolejne usg/ badanie przepływów mam za tydzień we wtorek,czyli w 36tc, to się dowiem, czy i ile podrósł.
A jak u Was?
Nie martw się za ten czas napewno waga skoczyła w górę💪 u mnie w 32+1 było 2240 ale u mnie to znowu sprawa nie wyjaśniona bo na początku ciazy miałam podwyzszony cukier musiałam brać insuline potem w połowie musialam ja odstawić bo miałam spadki. Robiłam nawet drugi raz test obciążenia glukoza i wynik wyszedł idealny lekarz stwierdził że cukrzycy ciazowej nie ma ale ja dla pewności i tak mierze cukier. Teraz od soboty znowu jak mierze to mam podwyższony także nie wiem czy ta cukrzyca jest czy jej nie ma😕

U mnie też chlopiec tak jak u Was :)
Luiska faktycznie maleństwo u Ciebie. Ale z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży było to samo ? 🤔
Ja to się znowu obawiam żeby nie był za duży 🤦‍♀️ pierwsza córeczka 3740 drugi synek 4000. A teraz byłam na usg 35+0 to wyszło 2600. Lekarz twierdzi że około 3500 się urodzi ale ja się obawiam że ponad 4 kg 🙈 ja mam termin na 10 września. Jeszcze 3 tyg i 2 dni. Odliczam już i mam nadzieję że chociaż kilka dni wcześniej urodze albo w terminie byle nie po.

U mnie też chlopiec tak jak u Was :)
Luiska faktycznie maleństwo u Ciebie. Ale z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży było to samo ? 🤔
Ja to się znowu obawiam żeby nie był za duży 🤦‍♀️ pierwsza córeczka 3740 drugi synek 4000. A teraz byłam na usg 35+0 to wyszło 2600. Lekarz twierdzi że około 3500 się urodzi ale ja się obawiam że ponad 4 kg 🙈 ja mam termin na 10 września. Jeszcze 3 tyg i 2 dni. Odliczam już i mam nadzieję że chociaż kilka dni wcześniej urodze albo w terminie byle nie po.
4kg to już jest co urodzic😉 a w jakim wieku starsze dzieci

reklama
Gunka, u mnie będzie chłopiec. A u Ciebie? :)

Ewelinamalina, to dobrze, że wynik ujemny! Widocznie teraz to dziadostwo Cię nie dopadło :) a to antybiotyk dostaje się tylko przy porodzie, w przypadku pozytywnego wyniku? Później bada się jeszcze dziecko w tym kierunku?
Tylko antybiotyk przy porodzie pozniej żadnych badań już nie ma.

Do góry