reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Czy wy też macie z rana mniejszy brzuch niż przez reszte dnia?
Nie wiem co mam myśleć o tym. Do lekarza dopiero za tydzień mogę iść a zaczęłam dziś 20 tydzień i właściwie dalej nie czuje ruchow..
Dwa tyg temu miałam usg i niby było widać że mała się rusza... Ale przez te 2 tyg to wszystko moglo się zmienić przecież...
Teleporady to jakiś żart a jechać do szpitala w obecnej sytuacji to sie jednak trochę boję bo właściwie w szpitalu najłatwiej o zarażenie :(
Wszyscy dookoła bagatelizują moje obawy. Ze przesadzam, wymyślam bo mi się nudzi... Ze jakby coś było z dzieckiem nie tak to by mnie coś bolało...
Zalamka
Dwa razy mniejszy :D nic sie nie martw, ja jeszcze niedawno rano jak lekko napielam miesnie to nie bylo widac ze jestem w ciazy , a po poludniu mam normalna pilke :) ja 19+4 a tez ruchy solidnie czulam tylko raz, tak to nigdy nie jestem pewna czy to ruchy czy przelewanie od trawienia :D

Kochana mam pytanie odnośnie tego jak pisałaś że masz taki ścisk jak śpisz na boku częściowo na brzuchu.. Jak to opiszesz? Mnie dziś w nocy obudził taki dziwny ścisk aż z jednej strony miałam większy brzuch jak się położyłam na plecach i chyba stwardniał z jednej strony i zabolało mnie w pachwinie ale też tylko po tej jednej stronie..
W zasadzie niezaleznie jak spie, na ogol rano wstaje z bolem brzucha :/ z takim napieciem jak np przy dniach plodnych gdzie masz wrazenie ze masz w brzuchu wielki kamien i brzuch sie na nim zaciska , jak sie wysikam i troche pochodze to na ogol ten skurcz mnie puszcza

W zasadzie niezaleznie jak spie, na ogol rano wstaje z bolem brzucha :/ z takim napieciem jak np przy dniach plodnych gdzie masz wrazenie ze masz w brzuchu wielki kamien i brzuch sie na nim zaciska , jak sie wysikam i troche pochodze to na ogol ten skurcz mnie puszcza

Ja też tak czasem mam.. A może to gazy się zatrzymują.. Przy pierwszej ciąży to niewiadomo jaki objaw jest normalny a jaki nie..

Ja w pierwszej ciąży pobolewał mnie wyrostek, pamiętam, że byłam wtedy u mamy, leżałam i poczułam jakby mi się coś w brzuchu urwało i pływało sobie. Mówię do mamy taka spanikowana, że wyrostek mi się rozlał, czuje yo a Ona w śmiech, że to dzidzia 🤣🤣🤣

Ja też rano mam takie bole brzucha, w sumie jak wstaje w nocy do łazienki to tak samo mam. I ten brzuch taki napięty jest wtedy.

Ja tez tak miałam w 17 tc, powiedziałam o tym napięciu brzucha lekarzowi, przepisał magnez Asmag 3 razy dziennie i jak ręka odjął.

Ja biorę magne b6 3x2 + duphaston + luteine ale te nocne napięcie po dłuższym spaniu zostaje. Ale tak się zastanawiam, może to przepełniony pęcherz uciska na macice i stąd ten ból 🤔

reklama
Ja biorę magnez z vit b6. na początku jedną dziennie, a od dłuższego czasu dwie dziennie. magnez mam na dolnej granicy jeśli chodzi o wyniki krwi, może lekarz mi zwiększy przy następnej wizycie

przyszła wyprawka, załączam zdjęcia, aczkolwiek kolor jest różowy czego na zdjęciu nie widać zbytnio, wzięłam jeden komplet w rozmiarze 56 i jeden w rozmiarze 62

Załączniki

• IMG_20200418_231408.jpg
    IMG_20200418_231408.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 160
Do góry