reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

jestem jeszcze przed usg, ale mam wyniki testów PAPPA i tak beta hcg wynosi 96 a białko Pappa 4,49. w poprzedniej ciązy też nie było wesoło bo wyniki były wysokie a ryzyko Downa wyniosło 1:13. Robiliśmy amniopunkcje i okazało się że dzieckko zdrowe tylko ma wadę serca. ale wyniki bety i Pappa były niższe. i teraz panikuje.. Poważnie.. bo usg mam dopiero 9,03 i do tego czasu chyba oszaleje..
Nie stresuj się na zapas. Pappa to statystyka- najważniejsze jest USG.
A jak twój dzieciaczek, ile ma ? Wada serca poważna ?

reklama
Zazwyczaj mija. Ale jest duże prawdopodobieństwo, że w ciągu 10-15 lat u takiek osoby rozwinie się cukrzyca typu 2.
Cukrzyca ciążowa pojawia się zazwyczaj w drugiej połowie ciąży. Więc tak istnieje ryzyko, że pojawi się i u Ciebie. Ale tego nie da się przewidzieć.
Miałam cukrzycę ciążową i nie wspominam źle diety. Owszem musialam zrezygnować ze sporej ilości rzeczy, które podnosiły mi cukier ale nie jadłam też rzeczy przeznaczonych typowo dla cukrzyków. No i to nie jest tak, że każdy cukrzyk je to samo. Każdemu służą lub nie inne produkty.
Nawet nie będę próbować nastawić sie pozytywnie. Niestety, u mnie jest tak, że jak ma się pojawić jakaś dolegliwość to zawsze będzie w najgorszej możliwej opcji. Więc jak mnie dorwie cukrzyca to wszystko co jest dla mnie zjadliwe będzie mi pewnie szkodzić... Juz nawet z jedzenie nie będę mieć przyjemności

A gdzie znajdę to zamknięte forum?

No i pytanie: chodzicie do fryzjera czy kosmetyczki?
Mam meeega siwy odrost i wygladam.okropnie..

reklama
Do góry