andzzziaaa
Zaciekawiona BB
Czy ja też mogę prosićo dostęp do zamkniętegoforum ?Baaardzo dziękuję
Wg USG termin mam na 30 września
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy ja też mogę prosićo dostęp do zamkniętegoforum ?Baaardzo dziękuję
Wiele z nas już robiło, ja akurat mam za tydzień. W razie czego zapraszam na wątek zamkniętyHej witam się i ja niestety już z problemem.. czy któraś z Was robiła test pappa i USG już?
Wiele dziewczyn, ja też robiłam. O co konkretnie chcesz spytać? Mi przyziemność wyszła nieciekawa, do tego wiek dość wysoki i niestety ryzyko chorób genetycznych mam wysokie. Na szczęście pappa trochę poprawiła sytuację.Hej witam się i ja niestety już z problemem.. czy któraś z Was robiła test pappa i USG już?
Może głupie pytanie ale skoro cukrzyca ciążowa to po ciąży mija tak?Robi się raz w ciąży. Tobie właśnie wyszła cukrzyca ciążowa. Ginekolog da Ci skierowanie do diabetologa. Tam doataniesz glukometr i wyjaśnią Ci co i tak. Najpierw będą próbowali Ci ustabilizować cukry dietą (u mnie się udało). Dopiero po jakimś czasie gdy cukry będą dalej wysokie dostaniesz insulinę. Nie stresuj się na zapas. A dieta to będzie na zasadzie prób i błędów. Będziesz musiała znaleźć które produkty Ci służa a których nie możesz jeść. Na pewno już teraz odstaw białe pieczywo, słodycze, słodkie napoje. No i będziesz musiała mierzyć cukier na czczo i godzinę po posiłkach. I serio bez paniki
a mogę link do zamknętego?Wiele z nas już robiło, ja akurat mam za tydzień. W razie czego zapraszam na wątek zamknięty
jestem jeszcze przed usg, ale mam wyniki testów PAPPA i tak beta hcg wynosi 96 a białko Pappa 4,49. w poprzedniej ciązy też nie było wesoło bo wyniki były wysokie a ryzyko Downa wyniosło 1:13. Robiliśmy amniopunkcje i okazało się że dzieckko zdrowe tylko ma wadę serca. ale wyniki bety i Pappa były niższe. i teraz panikuje.. Poważnie.. bo usg mam dopiero 9,03 i do tego czasu chyba oszaleje..Wiele dziewczyn, ja też robiłam. O co konkretnie chcesz spytać? Mi przyziemność wyszła nieciekawa, do tego wiek dość wysoki i niestety ryzyko chorób genetycznych mam wysokie. Na szczęście pappa trochę poprawiła sytuację.
Zazwyczaj mija. Ale jest duże prawdopodobieństwo, że w ciągu 10-15 lat u takiek osoby rozwinie się cukrzyca typu 2.Może głupie pytanie ale skoro cukrzyca ciążowa to po ciąży mija tak?
No i jeszcze... Czy jak mi teraz wyniki wychodzą dobrze i glukoza i wszytko w normie to duże jest prawdopodobieństwo że na krzywej mi jednak ta cukrzyca wyjdzie?
Teść ma cukrzycę i jak ja patrze co on może jeść to połowy tych rzeczy nie była bym w stanie przełknąć nawet bez ciąży a jeszcze teraz jak wszystko mi śmierdzi i nie smakuje jak zawsze to juz wogole...
A to nie jest tak, że przy t. 21 białko Pappa jest niskie?jestem jeszcze przed usg, ale mam wyniki testów PAPPA i tak beta hcg wynosi 96 a białko Pappa 4,49. w poprzedniej ciązy też nie było wesoło bo wyniki były wysokie a ryzyko Downa wyniosło 1:13. Robiliśmy amniopunkcje i okazało się że dzieckko zdrowe tylko ma wadę serca. ale wyniki bety i Pappa były niższe. i teraz panikuje.. Poważnie.. bo usg mam dopiero 9,03 i do tego czasu chyba oszaleje..
Chociaż u mnie to dopiero 12 tydzień, czytam sobie różne rzeczy na te tematy ciążowe. I zastanawia mnie czy golicie miejsca intymne w czasie ciąży i do porodu czy może wystarczyłoby przystrzyżenie? Wiem że są tutaj również osoby które już rodziły więc chętnie usłyszę wasze zdanie. Szczerze mówiąc czytając inne fora zdania są podzielone. Jak i również różne reakcje lekarzy i położnych na owłosienie.
jestem jeszcze przed usg, ale mam wyniki testów PAPPA i tak beta hcg wynosi 96 a białko Pappa 4,49. w poprzedniej ciązy też nie było wesoło bo wyniki były wysokie a ryzyko Downa wyniosło 1:13. Robiliśmy amniopunkcje i okazało się że dzieckko zdrowe tylko ma wadę serca. ale wyniki bety i Pappa były niższe. i teraz panikuje.. Poważnie.. bo usg mam dopiero 9,03 i do tego czasu chyba oszaleje..