reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Jak bierzecie duphaston ?
Lekarz zalecił mi brać pomiędzy 16 a 25 dniem cyklu. Jeśli teraz wyszły mi dwie kreski mam od razu wziąć tabletki ? Czy poczekać na betę ?
Ja się nagimnastykowałam, żeby zdobyć receptę bo kończył się w Sylwestra ale nie wiem, czy Kropka by przetrwała choć jeden dzień bez bo duphaston pomaga tylko w momencie przyjmowania, czyli w dniu kiedy nie wezmę tabletki nic mi nie pomaga utrzymać właściwego poziomu progesteronu a ten mam naturalnie, beznadziejnie niski :/

reklama
Jak bierzecie duphaston ?
Lekarz zalecił mi brać pomiędzy 16 a 25 dniem cyklu. Jeśli teraz wyszły mi dwie kreski mam od razu wziąć tabletki ? Czy poczekać na betę ?
Ja biore tylko raz dziennie wieczorem, bo tak mi kazal lekarz na uregulowanie cykli, teraz nie odstawialam w ogole, bo juz pod konieb brania wiedzialam ze jesr ciaza, nadal biore 1 raz dziennie ale na wizyte jeszcze czekam

Ja biore tylko raz dziennie wieczorem, bo tak mi kazal lekarz na uregulowanie cykli, teraz nie odstawialam w ogole, bo juz pod konieb brania wiedzialam ze jesr ciaza, nadal biore 1 raz dziennie ale na wizyte jeszcze czekam
Ja mam zalecenia tak na wszelki wypadek :) nie wiadomo czy to przegroda byla powodem poronien. Mieszkam w UK i tu maja wywalone jajca w 1wszym trymestrze wiec lekarz z Polski po zrobieniu wszystkich badan przed zajsciem w ciaze przepisał mi wszystko zapobiegawczo. Mam brac do 12tc. Ja bym brala tak jak pisze Aklime. Jesli kialas zalecenie na Duphaston w czasie staran to kontynuuj taka sama ilosc do pierwszej wizyty. Wtedy lekarz jeski trzeba zaleci inaczej ;)

Umowilam sie do prywatnej kliniki na wizyte 30 stycznia bedzie to 8+1 myslicie ze to dobry termin by juz wiedziec na czym sie stoi i cos zobaczyc? (Pójdę tez tego 15.01 do tego zastepczego bo recepty potrzebuje)

Dziewczyny a jesteś jakaś przyszła Mamusia z DE ? [emoji847]

Ja tak pół na pół;) od maja mieszkam już w Polsce ale zatrudnienie nadal w de, mój M jeździ codziennie do pracy do Niemiec. Ja jestem na macierzyńskim ale z dzieckiem jeździmy na bilanse/szczepienia do Niemiec. No i teraz do gina też będę tam jeździć i chcę tam urodzić.

Witajcie Mamuski! Nie bylo mnie na tym forum wieki...
W Sylwestra ujrzalam na tescie 2 kreski. Nikt poza mna i moim Mezem nie wie bo przeszlismy sajgon z ciazami... Troche do nas nie dociera :) jestem mama Aniolka Olivera, ktory urodzil sie w 6 mc (juz niestety nie zyl...) Oraz 5tki fasolinek ktore niestety stracilam w 1 trymestrze na przestrzeni ostatnich kilku lat.
W sierpniu w Polsce lekarz potwierdzil, ze poza dwurozna macica mam jebitna przegrode o ktorej nie wiedzieli w UK. W pazdzierniku poddalam sie zabiegowi histeroskopii i hsg miesiac pozniej kontrolnie. Ten cykl z hsg trwal 20 dni... Bez zadnych wspomagaczy zaszlam w cisze w cyklu po kontroli.

Jestem na duphastonie, acardzie i neoparinie.

Mam nadzieje, ze w jakim skladzie tu wejdziemy w takim zostaniemy [emoji3531][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] zycze Wam i sobie tego z calego serca [emoji3590]

Przykro mi z powodu strat [emoji20] tym razem musi się udać! Trzymam mocno kciuki[emoji110] teraz jesteś w Polsce?

reklama
Do góry