reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

A dziewczyny polećcie mi coś do picia. Wszystko jest be i mdli. Od czarnej herbaty mnie odrzuciło, kawy nigdy nie piłam, soki są dla mnie za słodkie🤢 już próbowałam robić lemoniadę z czystku ale zwymiotowałam. Wody nawet nie przełknę. Jedynie co to kawa rozpuszczalna inka ale męczę jeden kubek cały dzień, ewentualnie herbata owocowa/zielona też jeden kubek cały dzień i to tylko do jedzenia bo inaczej zwymiotuje[emoji51] co mogę jeszcze wypróbować?

O o o myslalam ze tylko ja tak mam. Nie pije prawie nic!!! Woda to w ogóle najgorsze co może być. Próbowałam z cytryna z pomarańcza ale dało radę na bardzo krotko. Cola to jedna szklanka góra bo później coś mi tez tam nie pasuje a właśnie we wszystkich ciążach cola to był ratunek. Po herbatach i sokach mam zgagę i tez gorzej się czuje wiec już nie mam pomysłów :(

@Madeline. Może coś gazowanego ? Słyszałam, ze cola pomaga na mdłości.

Jak tak czytam te wszystkie objawy dziewczyn to aż nie mogę uwierzyć, że tak się ciąża może objawiać [emoji85] ja nic nie czuje, żadnych mdłości, wymiotów, cera ładniejsza, nawet kondycja włosów mam wrażenie, ze się polepszyła, całe życie mogłabym być w ciazy. Mam nadzieje, ze to nie cisza przed burzą.

Kochana ciesz się i delektuj tym stanem! Tylko pozazdrościć :) miałam taka ciąże z synem. Pierwsza i po niej tez żyłam w przekonaniu, ze mogę chodzić cały czas :p kolejne ciąże u mnie akurat zweryfikowały to myślenie Haha ;) No ale warto jest się pomęczyć :)

Cześć Dziewczyny,
Dołączam do grona wrześniowych mam :) o ciąży wiem co prawda od 14 stycznia i od tego czasu Was poczytuje ale nie do końca to do mnie dochodziło (dalej nie dochodzi ;) ). Jestem już po usg z serduszkiem, termin na 24 września.
To moja pierwsza ciąża, w święta postanowiliśmy z mężem, że zaczniemy się starać z myślą że pewnie potrwa to dobre kilka miesięcy a tu taka niespodzianka.

Witaj i gratulacje!
Szybko Wam się udało ale to super! Będzie wymarzona dzidzia :)

Ja też femibion 1.
Jezu dziewczyny siedzę właśnie w poczekalni do gina i mi za chwilę serce wyskoczy. Strasznie się boję.

Trzymam kciuki! Daj znać po wizycie! [emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
@Margola1986 czekamy na info!

@Blanca86 jak u Ciebie? Myślałam o Tobie!

Ja wczoraj nie mogłam zasnąć, załączyli mi się myślenie o komplikacjach w ciąży bliźniaczej i tym samym fakcie że raczej nie mam co liczyć że pochodzę do pracy do końca 6 miesiąca (jak po cichu liczyłam). Beznadziejną sytuacje mam, mamy już 2 wakaty ciążowe w dziale na 5 osób a ja teraz zaraz trzecia... I między mną a pierwsza jest pół roku różnicy w terminach porodu

@Margola1986 czekamy na info!

@Blanca86 jak u Ciebie? Myślałam o Tobie!

Ja wczoraj nie mogłam zasnąć, załączyli mi się myślenie o komplikacjach w ciąży bliźniaczej i tym samym fakcie że raczej nie mam co liczyć że pochodzę do pracy do końca 6 miesiąca (jak po cichu liczyłam). Beznadziejną sytuacje mam, mamy już 2 wakaty ciążowe w dziale na 5 osób a ja teraz zaraz trzecia... I między mną a pierwsza jest pół roku różnicy w terminach porodu
Ja też jestem przerażona tą ciąża blizniacza 🙈

Hej Dziewczyny, doradzcie mi proszę. Tydzień temu zjadłam 2 oscypki , oczywiście dzisiaj internet uświadomił mi że nie powinnam ich jeść. Czy konsultować to z lekarzem. Czy jednak nie panikować ?
Nie panikuj, sama jadłam w pierwszej ciąży i żyjemy :)

Gratulacje! Super, że od razu wam się udało!!:)
Dziewczyny jakie witaminy bierzecie? Ja zakupiłam omega med forte bo slyszlam że są super skladowo itd. Ale moja gi powiedziała że za wcześnie na to i na razie mam brać tylko kwas foliowy ewentualnie pregna start.
Za to szwagierka poleciła mi witaminy solgar - pełne spectrum omega, ponoć brała od pierwszego trymestru bo ginekolog powiedział że są najlepsze i wzięłam dziś jedna tabletkę i cały dzień mam mdłości mimo że już 2 tygodnie nie miałam. Nie wiem czy to od tego...
Ja biorę Pregna plus, w pierwszej ciąży brałam Duphavit pregna.

Ja dzisiaj mam wizytę ale dopiero o 15 i też się stresuje.. Tym bardziej że miałam tak durny sen, że słów mi brak... Śniło mi się że poszłam do łazienki i zaczęłam krwawić i na papierze był zarodek 😔😔 obudziłam się z płaczem, mąż nie wiedział co mi jest.. Masakra.. Przepraszam że truje Wam od rana.. :/ mam nadzieje ze ten sen nie będzie miał nic wspólnego z rzeczywistością...

Ja dzisiaj mam wizytę ale dopiero o 15 i też się stresuje.. Tym bardziej że miałam tak durny sen, że słów mi brak... Śniło mi się że poszłam do łazienki i zaczęłam krwawić i na papierze był zarodek 😔😔 obudziłam się z płaczem, mąż nie wiedział co mi jest.. Masakra.. Przepraszam że truje Wam od rana.. :/ mam nadzieje ze ten sen nie będzie miał nic wspólnego z rzeczywistością...
Czekamy na wiesci z wizyty ! Na pewno bedzie dobrze Kochana :)

Ja dzisiaj mam wizytę ale dopiero o 15 i też się stresuje.. Tym bardziej że miałam tak durny sen, że słów mi brak... Śniło mi się że poszłam do łazienki i zaczęłam krwawić i na papierze był zarodek [emoji17][emoji17] obudziłam się z płaczem, mąż nie wiedział co mi jest.. Masakra.. Przepraszam że truje Wam od rana.. :/ mam nadzieje ze ten sen nie będzie miał nic wspólnego z rzeczywistością...

Teraz to te sny tez potrafią namieszać ale spokojnie. Najczęściej maja niewiel do czynienia z rzeczywistością. Mi to się takie głupoty czasami śnią ze jakby to się miało sprawdzać to nic tylko za głowę się złapać i płakać w kacie ;)
A tak serio to jak mi się śni coś takiego przejmującego tez zawsze później przeżywam, ale trzeba trzymać się dobrych myśli [emoji8]
Za wizytę trzymam kciuki! Będzie wszystko dobrze! [emoji110][emoji110][emoji110]

To przez to, że dużo myślisz o swojej dzidzi, chcesz żeby wszystko było dobrze i przez to trochę się stresujesz. Na pewno wszystko będzie dobrze!! :)

reklama
Do góry