reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Tzn? Co z nim nie tak?

Kiedys o tym wspominałam, moja przyjaciółka pracuje w przemyśle farmaceutycznym i mówiła, że w składzie prenatalu jest cała tablica mendelejewa więc wolę dla spokoju brać coś innego. Mówiła też, że prężnie działają marketingowo, lekarze i farmaceuci często mają profity jeśli to polecają. Oczywiście nie musi tak być ze wszystkimi! :) Tak tylko mówię co słyszałam.

reklama
Mój ginekolog mówi, ze jeżeli mam dobre wyniki z krwi to nie trzeba przyjmować żadnych dodatkowych suplementów oprócz kwasu foliowego. Aby zdrowo odżywiać się. W pokarmów mamy niezbędne witaminy. :)

Ja tak samo, tylko kwas foliowy. Kiedyś o mały włos bym przedobrzyła, wszystko wskazywało na niedobór żelaza, a jak zrobiłam wyniki - idealne. Od tamtej pory nie biorę żadnych suplementów bez sprawdzenia wyników - niedobór jest bezpieczniejszy dla organizmu niż nadmiar.

Również biorę tylko kwas foliowy, tylko przepisał mi w tej zwiększonej dawce. ;)

Pytałyście ostatnio o cerę i mówiliście o włosach. Z cerą problemów nie mam, natomiast z włosami nie mogę dojść od jakichś 2 tygodni do ładu. [emoji853] Ale dopóki nie przeczytałam tutaj o włosach to jakoś tego ze sobą nie wiązałam [emoji28]

reklama
Do góry