reklama
Witam wszystkich z miłą chęcią dołączę na forum, ponieważ również jestem w ciazy a żeby było lepiej bliźniaczej! aktualnie 7tc, to moja pierwsza ciąża i póki co łapie się za głowę jak to będzie termin porodu jest na 19.09 ale napewno będzie rozwiązana szybciej w okolicach 38 tyg cięciem cesarskim przy okazji jestem polozna, pracuje w szpitalu, aktualnie na zwolnieniu pozdrawiam serdecznie
Martamamaporazpierwszy
Fanka BB :)
Wszystkiego dobrego dla ciebie i maluszkaDziewczyny a ja się chyba pożegnam, ciężko mi być zaangażowaną w dwóch wątkach, sierpniowych i wrześniowych a że termin na 27 sierpnia to obstawiam, że urodzę jeszcze w sierpniu.
Kawoszka81
A nie wiesz czasem czy wystarczy pokroić i wrzucić do wody? Wzięłam do pracy kawałek na wszelki wypadek bo jeszcze nie testowałam i nie wiem czy w ogole coś pomoże jeśli tylko go wrzucę do wody.
[/QUOTE]
tarłam na tartce i dodawałm to wody. Wciskałam jeszcze odrobinę cytryny bo mi to nie szło ale lekarz zabronił mi cytusów. Powiedział że w ciąży nie można przesadzać z cytrusami a i sok malinowy odpada.
[/QUOTE]
tarłam na tartce i dodawałm to wody. Wciskałam jeszcze odrobinę cytryny bo mi to nie szło ale lekarz zabronił mi cytusów. Powiedział że w ciąży nie można przesadzać z cytrusami a i sok malinowy odpada.
olaaa7
O kurcze ale super Mnie się dziś śniło, że miałam robione usg i okazało się, że są dwie dzidzie A u Ciebie jednojajowe?Witam wszystkich z miłą chęcią dołączę na forum, ponieważ również jestem w ciazy a żeby było lepiej bliźniaczej! aktualnie 7tc, to moja pierwsza ciąża i póki co łapie się za głowę jak to będzie termin porodu jest na 19.09 ale napewno będzie rozwiązana szybciej w okolicach 38 tyg cięciem cesarskim przy okazji jestem polozna, pracuje w szpitalu, aktualnie na zwolnieniu pozdrawiam serdecznie
Martamamaporazpierwszy
A ja ci już wszytskiego dobrego życzyłam. Muszę was czytać do końcaChociaż z drugiej strony kurde szkoda mi Was zostawiać Może jeszcze poczekam do następnej wizyty prywatnej i zobaczymy czy dzidzia dalej 6 dni młodsza czy nadgoniła
Kawoszka81
Super gratulacje oby z maluchami wszystko było w porządku. Ale skoro jesteś położną to wiesz co w trawie piszczyWitam wszystkich z miłą chęcią dołączę na forum, ponieważ również jestem w ciazy a żeby było lepiej bliźniaczej! aktualnie 7tc, to moja pierwsza ciąża i póki co łapie się za głowę jak to będzie termin porodu jest na 19.09 ale napewno będzie rozwiązana szybciej w okolicach 38 tyg cięciem cesarskim przy okazji jestem polozna, pracuje w szpitalu, aktualnie na zwolnieniu pozdrawiam serdecznie
Aklime
Ja zrobiłam prywatnie badania bo na nfz nic mi nie dal, teraz mam zrobić tylko krew na nastepna wizyte i grupe krwi bo tam mi nie robili. A wizyta za miesiac, tamta bedzie z genetycznymi wiec jeszcze drozsza. Mam umowiona wizyte w lutym na nfz ale wiem czy isc bo i tak juz wszystko zrobilamBooosze masakra te ceny. W środę idę na pierwszą z nfz i pewnie będzie dziwnie patrzał bo to będzie już leciał 12 tydzień. Mam zamiar tam chodzić tylko z uwagi na skierowania na badania. 11 lutego mam drugą prywatną i moja lekarka wymaga na każdą wizytę morfologię i mocz więc wiadomo że i tak będę musiała robić z własnej kieszeni czasami jakieś badania bo wątpie, żeby z nfz dawali tak często skierowania.
Badań jeszcze żadnych nie robiłam. Jakoś w listopadzie miałam robione tst morfologię i mocz bo wysłała mnie rodzinna i chyba potem jeszcze jakoś w grudniu tsh żeby sprawdzić czy spada po zwiększonej dawce euthyroxu. Na następną prywatną wizytę mam zrobić tylko morfologię, mocz, tsh i wit d3. Trochę się zdziwiłam że tylko tyle, no ale chyba lekarka wie co robi. Jak dostanę skierowanie od tego z nfz na inne badania to wiadomo też zrobię.
olaaa7
Chyba jestem coś niezdecydowanaA ja ci już wszytskiego dobrego życzyłam. Muszę was czytać do końca
reklama
olaaa7
O dobrze że mi przypomniałaś, muszę dziś dzwonić umówić się na prenatalne.Ja zrobiłam prywatnie badania bo na nfz nic mi nie dal, teraz mam zrobić tylko krew na nastepna wizyte i grupe krwi bo tam mi nie robili. A wizyta za miesiac, tamta bedzie z genetycznymi wiec jeszcze drozsza. Mam umowiona wizyte w lutym na nfz ale wiem czy isc bo i tak juz wszystko zrobilam