reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Witam wszystkich 👋 z miłą chęcią dołączę na forum, ponieważ również jestem w ciazy 🤪 a żeby było lepiej bliźniaczej! 👶👶 aktualnie 7tc, to moja pierwsza ciąża i póki co łapie się za głowę jak to będzie 😹 termin porodu jest na 19.09 ale napewno będzie rozwiązana szybciej w okolicach 38 tyg cięciem cesarskim 🤗 przy okazji jestem polozna, pracuje w szpitalu, aktualnie na zwolnieniu 😌 pozdrawiam serdecznie 🥰

A nie wiesz czasem czy wystarczy pokroić i wrzucić do wody? Wzięłam do pracy kawałek na wszelki wypadek bo jeszcze nie testowałam i nie wiem czy w ogole coś pomoże jeśli tylko go wrzucę do wody.
[/QUOTE]
tarłam na tartce i dodawałm to wody. Wciskałam jeszcze odrobinę cytryny bo mi to nie szło ale lekarz zabronił mi cytusów. Powiedział że w ciąży nie można przesadzać z cytrusami a i sok malinowy odpada.

Witam wszystkich 👋 z miłą chęcią dołączę na forum, ponieważ również jestem w ciazy 🤪 a żeby było lepiej bliźniaczej! 👶👶 aktualnie 7tc, to moja pierwsza ciąża i póki co łapie się za głowę jak to będzie 😹 termin porodu jest na 19.09 ale napewno będzie rozwiązana szybciej w okolicach 38 tyg cięciem cesarskim 🤗 przy okazji jestem polozna, pracuje w szpitalu, aktualnie na zwolnieniu 😌 pozdrawiam serdecznie 🥰
O kurcze ale super :) Mnie się dziś śniło, że miałam robione usg i okazało się, że są dwie dzidzie :) A u Ciebie jednojajowe?

Super gratulacje oby z maluchami wszystko było w porządku. Ale skoro jesteś położną to wiesz co w trawie piszczy 😜

Booosze masakra te ceny. W środę idę na pierwszą z nfz i pewnie będzie dziwnie patrzał bo to będzie już leciał 12 tydzień. Mam zamiar tam chodzić tylko z uwagi na skierowania na badania. 11 lutego mam drugą prywatną i moja lekarka wymaga na każdą wizytę morfologię i mocz więc wiadomo że i tak będę musiała robić z własnej kieszeni czasami jakieś badania bo wątpie, żeby z nfz dawali tak często skierowania.
Badań jeszcze żadnych nie robiłam. Jakoś w listopadzie miałam robione tst morfologię i mocz bo wysłała mnie rodzinna i chyba potem jeszcze jakoś w grudniu tsh żeby sprawdzić czy spada po zwiększonej dawce euthyroxu. Na następną prywatną wizytę mam zrobić tylko morfologię, mocz, tsh i wit d3. Trochę się zdziwiłam że tylko tyle, no ale chyba lekarka wie co robi. Jak dostanę skierowanie od tego z nfz na inne badania to wiadomo też zrobię.
Ja zrobiłam prywatnie badania bo na nfz nic mi nie dal, teraz mam zrobić tylko krew na nastepna wizyte i grupe krwi bo tam mi nie robili. A wizyta za miesiac, tamta bedzie z genetycznymi wiec jeszcze drozsza. Mam umowiona wizyte w lutym na nfz ale wiem czy isc bo i tak juz wszystko zrobilam

reklama
Ja zrobiłam prywatnie badania bo na nfz nic mi nie dal, teraz mam zrobić tylko krew na nastepna wizyte i grupe krwi bo tam mi nie robili. A wizyta za miesiac, tamta bedzie z genetycznymi wiec jeszcze drozsza. Mam umowiona wizyte w lutym na nfz ale wiem czy isc bo i tak juz wszystko zrobilam
O dobrze że mi przypomniałaś, muszę dziś dzwonić umówić się na prenatalne.

Do góry