reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczynynie wiem juz jak sobie poradzić z emocjami.. A właściwie że złością.. Nie wiem czemu tak się dzieje. Byłam już mega zmęczona staraniami i byłam nerwowa na wszystko w koło. Do tego praca moja wyprowadza mnie w ostatnim czasie z rpznowagi. I byłam pewna ze jak uda mi się zajść w ciążę to poczuje ulge.. Ale tak się niestety nie stało.. Zlosci mnie wszysstko. Nadal pracuje i znowu myślę czy jakbym już przestała pracować to to minie..
Może warto odpoczac, psychicznie od wszystkiego, wziac urlopu troche ale zwolnienie

reklama
Dziewczyny 2 pytania:
Czy odczuwacie ból ramion/ramienia?
Czy można brać w ciąży Wit C? Przy plamieniu? Coś chyba mnie rozkłada...

Nie wiem jak przy plamieniu ale przy normalnej ciazy mozna, tykko mię 1000, mniejsza dawkę. Ale lepiej jedz to co ma dużo wit c: pietruszkę (natkę), kiwi, szpinak itd.

Mi zawsze amol pomagał, może spróbujesz?

Otóż to

Nie każdy lubi/chce. Ja ogólnie mam, ale nie zaglądam bo mnie drażni, zdecydowanie wolę forum, po to zresztą jest

Mam tak samo [emoji846]

Tez to mam, zupełnie nie wiem dlaczego

Ale się rozpisałyście. Wczoraj przeżyłam chwilę grozy. Pojechałam rano do szpitala bo mój Misiek miał dzień wcześniej operację, wchodzę do sali a tam łóżka już niema, patrze leży tylko spakowana torba, z tego wszystkiego nawet nie zarejestrowałam, że to nie Jego torba. Odpłynęłam. Za chwile pezybiegl pielęgniarz i daje mi Jego etui na telefon, myślałam, że tyle po Nim zostsło i znowu bach. Okazało się, ze tel mu zeswirował i padł(wirus jakiś) i nie miał jak dać mi znać, że już go wypisują a ja z 20min jeździłam i miejsca parkingowego szukałam, po prostu się mineliśmy

To niezła historia..

Wpadłam tutaj na chwilę, aby podziękować i się pożegnać. Po postach niektórych z Was nie widzę tu dla siebie miejsca ( bo chyba w ogóle żeśmy się niezrozumiały). Dziękuję tym wszystkim koleżankom, które do tej pory udzieliły mi wsparcia czy pocieszyły dobrym słowem. Życzę wszystkim Wam zdrowej i bezproblemowej ciąży i tego aby każda z Was we wrześniu mogła przytulić swoje ukochane maleństwo. Trzymajcie się ciepło.

Nie wiem ocb, ale mam nadzieję, że jednak zostaniesz :) p.s. Chyba każda z nas coś tam drażni, ale można przymknac oko:)

Znam ten ból... Z jednego choróbska wylazłam to teraz znów się męczę. 2 dni potok z nosa i teraz drugi dzień zatkany... Masakra.

Ja ciągle coś łapie od końca grudnia..

Czy jest szansa ze wchłonie się krwiak?

Tak

Sent from my EML-L29 using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny powiem wam, że jakoś dziwnie się czuje.. Piersi bolą, brzuch też, ale czuję jakby dzidzia odchodziła.. Nie wiem czy buduje sobie już taki mur, żeby jak coś pójdzie nie tak to mówić sobie ze tak podejrzewałam, a jak będzie ok to po prostu się miło zaskoczyć..
Nie wiem też czy wracać do pracy po weekendzie.. Jak przyrost będzie ok, to może lepiej zostać na spokojnie w domu, bo w pracy jedbak stres mam spory.. Znowu jak nie będzie przyrostu to siedzieć jak na szpilkach w pracy bo mogę dostać krwawienia.. Chyba że mnie wyślę do szpitala.. Myśli sje kotluja:(

Dzień dobry Dziewczyny 😊😊 Dzięki za podpowiedzi u mnie dzisiaj już lepiej 🤗 jak humory u Was?
@ Cosmoladyhistoria naprawdę niezła...wystrachalabym się 🙈 @JestemZosia absolutnie Cię rozumiem, nigdy nie miałam w sobie tyle złości co teraz, bardzo szybko się denerwuje...
@quchasia jak u Ciebie ??

Kiedy masz następne USG? Ja w 20 ( poniedziałek)wizytę miałam jak okazało się za za mały zarodek i serduszko słabe. I tak samo jak Ty w piątek miałam natłok czarnych myśli. Że objawy ustały. Piersi, mdłości itd. Mężowi płakała, że ja to poprostu czuję że to jest koniec. Pojechaliśmy w sobotę na USG. I okazało się, że kropek się na bardzo dobrze. Najlepsze co mogłam zrobić - mimo że wizytę miałam mieć od razu w poniedziałek to chyba bym zwariowała.
Dziewczyny powiem wam, że jakoś dziwnie się czuje.. Piersi bolą, brzuch też, ale czuję jakby dzidzia odchodziła.. Nie wiem czy buduje sobie już taki mur, żeby jak coś pójdzie nie tak to mówić sobie ze tak podejrzewałam, a jak będzie ok to po prostu się miło zaskoczyć..
Nie wiem też czy wracać do pracy po weekendzie.. Jak przyrost będzie ok, to może lepiej zostać na spokojnie w domu, bo w pracy jedbak stres mam spory.. Znowu jak nie będzie przyrostu to siedzieć jak na szpilkach w pracy bo mogę dostać krwawienia.. Chyba że mnie wyślę do szpitala.. Myśli sje kotluja:(

Dzień dobry Dziewczyny [emoji4][emoji4] Dzięki za podpowiedzi u mnie dzisiaj już lepiej [emoji847] jak humory u Was?
@ Cosmoladyhistoria naprawdę niezła...wystrachalabym się [emoji85] @JestemZosia absolutnie Cię rozumiem, nigdy nie miałam w sobie tyle złości co teraz, bardzo szybko się denerwuje...
@quchasia jak u Ciebie ??
Blanca napisałam wyżej żal posta:p

Kiedy masz następne USG? Ja w 20 ( poniedziałek)wizytę miałam jak okazało się za za mały zarodek i serduszko słabe. I tak samo jak Ty w piątek miałam natłok czarnych myśli. Że objawy ustały. Piersi, mdłości itd. Mężowi płakała, że ja to poprostu czuję że to jest koniec. Pojechaliśmy w sobotę na USG. I okazało się, że kropek się na bardzo dobrze. Najlepsze co mogłam zrobić - mimo że wizytę miałam mieć od razu w poniedziałek to chyba bym zwariowała.
Mam w sobote betę, to mniej więcej będę wiedzieć w ktoea stronę sprawy idą. Lekarza mam teoretycznie w czwartek, ale może pójdę wcześniej, jak się coś zwolni.

reklama
A ja dziś całą noc śniłam o....ogródkach i zupie ogórkowej, którą wczoraj robiłam 🤦

Wiecie co...Ostatnio nienawidzę kichania! Co kichnelę, to zawsze odczuwam takie ukłucie z boku brzucha. Słyszałam, że wiele osób to ma. Ale takie średnio przyjemne 😁

Do góry