Oczywiście, że nie ma obowiązku mówić z jakiej przyczyny jest zwolnienie ale i tak dopatrzą się na zwolnieniu symbolu B a w przypadku ciąży i przewidywanej długiej kilkumiesięcznej nieobecności w pracy lepiej jest o tym poinformować pracodawcę, tak po ludzku porozmawiać.Przecież pracodawca nie ma prawa pytać czemu masz zwolnienie lekarskie. Po co się tłumaczyć? Dajesz zwolnienie i mówisz od kiedy do kiedy obowiązuje, to nie wystarczy?
reklama
Melisa28
Fanka BB :)
Zapisz się wcześniej, bo zazwyczaj są terminy. W kalkulatorze badań prenatalnych na necie łatwo sprawdzisz w jakim terminie powinnaś je zrobić. Ja idę w 12+5 i bardzo liczę na poznanie płci dzieckaTo moze się złapie jak będę w Polsce
Margola1986
Mi też odrzuciło kawę i słodycze, chociaż od zawsze kilka kaw dziennie i mnóstwo słodyczy.Mnie odrzuca od miesa. Od poczatku mam faze na zupy, a pomidorowa z lanym ciastem pochlone w hektolitrach. Apropos... Musze sobie dzis ugotowac ahahaha
Dzieki Bogu odrzuca mnie od slodyczy
Odrzucilo mi kawe.
Odrzucilo mi jogurty
Ale brak chęci na słodycze mam nadzieję pozostanie
Ja mam ciążą +, liczy skończone tygodnie, preglife pokazuje w trakcie ktorego tygodnia jesteś a w nawiasie skończone tygodnie i dniDziewczyny a jakiej aplikacji używacie?? W sensie tej co liczy, który to tc itp??
Lenka 2020
Zaciekawiona BB
Tez tak uwazam tym bardziej że niektóre dziewczyny tak jak ja na przykład nie mają możliwości chodzenia do lekarza co jakis czas i sprawdzania czy wszytko jest ok.. owszem rozmowa o złych objawach i dobrych jak najbardziej ale poronienia nie są na miejscu... jest od tego osobny wątek tutaj wspieramy się w naszych smutkach i rozterkach i dzielny się radością [emoji3059]
Ja uważam, że taki temat pomimo że nieprzyjemny jest na miejscu. Ale ja z tych co wolą wiedzieć więcej niż mniej. Tak samo jak już wiele dziewczyn pożegnało się z nami bo właśnie je to spotkało, to też miały nie pisać bo to inne dołuje? Jak mnie coś nie interesuje albo dołuje to po prostu przewijam dalej. Moim zdaniem niech każdy pisze/pyta co chce i się nie zastanawia czy to na miejscu czy nie, po to jest forum
Ja mam 3 braci (w tym blizniaka), mąż też ma brata więc wydaje mu się że to łatwo ale jakoś jego bratu urodziła się córeczka, mimo że szwagierka też ma brata
Dlatego uważam, że zawsze jest 50/50 [emoji2]
Mnie na studiach uczyli, że to plemniki determinują o płci dziecka więc masz naprawdę duże szanse na chłopca
A to prawda, plemnik decyduje o płci dziecka, bo my zawsze przekazujemy żeńskie… ale to nie zmienia faktu, że nie wiadomo co takiego przekazał ten jeden jedyny tym razem [emoji23]
Na odpowiedź jeszcze trochę poczekamy [emoji16]
reklama
aaanataliaaaa
Dziewczyny a jakiej aplikacji używacie?? W sensie tej co liczy, który to tc itp?? [emoji6]
U mnie asystent ciąży się sprawdza idealnie [emoji846]