reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

O kurcze:( nie zazdroszczę. Pij dużo i dbaj o siebie.
Ja miałam mdłości 6,7 tydzień w połowie 8 minęły, jak tylko się przeziębiłam. Czytałam że czasem tak jest ze ustaną a później wracają ze zdwojoną siłą :/, ale mam nadzieję że nie.
U mnie chyba gorzej być nie może ale fakt, że po 1 lepszym dniu miewam 2 gorsze np :/

O kochana to rzeczywiście masz mdłości książkowe można powiedzieć. Nic przyjemnego. Ale znowu to jest tak brak objawów- stres, za mało objawów-stres, za dużo objawów- stres 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ mnie bolą piersi jak się dotknę jakoś szczególnie większych objawów nie mam.
Oj tak, zawsze znajdzie się powód do stresowania ;)
P.S. u mnie zaczęło się od 6tc, wcześniej ciąża idealna :)

Mam tak samo :-( wczoraj teściowa to już wychodziła z siebie bo nie wiedziała co mi dać, wszystko wracało. Dziś pobudka o 3 z tymi samymi objawami. Mam nadzieję, że po 12 tygodniu to minie.
To mi Ginka obiecała! Oby! Trzymam za Nas kciuki!

Biedna :*wiem co to znaczy bo w 1 ciąży tak miałam przez prawie 2 miesiące.. Moje wegetowanie w łóżku lub na kanapie. Jak miałam dobry dzień to szczytem możliwości było zrobienie sobie herbaty.
O to to! W dwóch poprzednich ciążach obyło się bez takich atrakcji

reklama
Trzymajcie kciuki, o 8 wizyta! Rano prawie haftnelam przy myciu zębów...
Trzymam kciuki!! Daj znać po wizycie😊😊
Dzień dobry wszystkim. U mnie w końcu nadszedł ten dzień. dziś 8+4 i w końcu pierwsze usg. Od rana mam za zmianę ataki paniki a potem dobre przeczucia i usmiech. Gin kazała przyjść samej ale chyba po 100 pytaniu do męża czy wszystko będzie dobrze widzę że będę go potrzebowała i załatwił wczoraj wolne i jedzie dzisiaj ze mną. Powiedział że najwyżej zostanie w korytarzu ale będę walczyć 💪 żeby wszedł że mną. Wizyta o 14. Trzymajcie kciuki i pomyślcie o mnie.
Trzymam kciuki!! 😊😊 Pewnie niech wchodzi z Tobą, wsparcie się przyda! 🙂 Czekamy na wieści 😊

Witam Was dzisiaj:) u mnie dzis wizyta, ale dopiero po pracy o 16.40. Ale bedzie mi sie dluzyc ;( i oczywiscie stres jest. Dzis 8t+0. Tak sie boje, ze dzis zakończy sie to wszystko... u mnie zero objawow, nawet piersi juz przy dotyku nie bola..

Witam Was dzisiaj:) u mnie dzis wizyta, ale dopiero po pracy o 16.40. Ale bedzie mi sie dluzyc ;( i oczywiscie stres jest. Dzis 8t+0. Tak sie boje, ze dzis zakończy sie to wszystko... u mnie zero objawow, nawet piersi juz przy dotyku nie bola..
Nie nastawiaj się tak. Trzymam kciuki, będzie dobrze zobaczysz🙂 stres jest zawsze, ale trzeba myśleć pozytywnie!! Wierzę że będzie wszystko dobrze 🙂

Kochana zawsze możesz tu napisać i się wyżalić i szukać wsparcia. Nigdy nie myśl kategoriami, ze Nas zanudzisz pisaniem o watpliwościach. Po to jesteśmy żeby wszystkie się wspierać.

Wieczorem byłam bardzo zmęczona, ale jak przyszło do spania to bezsenność. Piersi mnie bolą jak się dotknę, ale już nie są takie duże moim zdaniem. Od czasu do czasu mam takie, ze myśląc o czymś chce mi się wymiotować, ale żeby coś więcej to nie. I sama planuje iść na wizytę we wtorek lub środę zajrzeć do kropka czy wszystko jest dobrze. Dziewczyny nic nie napisałam tej mojej kierowniczce. Jutro mam iść do pracy i nie wiem sama jak to zrobić. Co jej napisać. 🥵 czy dowiedzieć się do kiedy to chorobowe mi lekarz dał i napisać pk prostu, ze nie będzie mnie w pracy do tego i do tego dnia?
Jeśli nie chcesz mówić o ciąży, to powiedz że jesteś chora i tyle, przecież nic ci nie zrobi jak się dopatrzy że to ciąża, w ciąży też można chorować.
Możesz też powiedzieć o ciąży, że jest zagrożona i lekarz kazał leżeć.
Ja zawsze wolę prawdę powiedzieć ale to ty najlepiej wiesz jaką masz sytuację w pracy. Powodzenia ✊

reklama
Trzymam kciuki. Będzie dobrze. I czekam na wieści po wizycie bo moja ciąża też bez objawów.

Do góry