reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Tak, pierwsze usg miałam 6+3, a w pierwszej ciąży też tak samo. Potem wizyty (z USG) były co miesiąc, a pod koniec co 2 tygodnie. Jutro mam drugą wizytę czyli po 2 tyg od pierwszej na założenie karty. A Ty który tydzień i jak wizyty?

Frankfurt nad Odrą[emoji4] a Ty?

Ja ryczę jak opętana na tym programie na polsacie 112[emoji85] tam zawsze jest jakiś wypadek i ludzie dzwonią na pogotowie[emoji51] A jeszcze ten program „mój nowy dom” te biedne rodziny[emoji24]
Pytam bo mi na pierwszej pobrała tylko krew i kazała za 2 tygodnie przyjść. Jutro 8+4 I pierwsze usg

reklama
Hej dziewczyny. Wczoraj poszłam do lekarza rodzinnego po skierowanie na morfologię z krwi. Pierwsza wizytę u ginekologa mam za tydzień i chciałam przyjść z wynikami już bo najważniejsza jest dla mnie tarczyca, tsh mi skacze jak szalone w każdej ciąży i chcę możliwie najszybciej włączyć leczenie.
No i ten lekarz się pyta jakie mam podstawy sadzic że jestem w ciazy?😂 Mówił że skoro karmię piersią i cykle miałam nieregularne to są bardzo nikłe szanse na ciążę, a skoro nie robiłam bety to testy plytkowe nie są wiarygodne. Patrzył na mnie jak na wariatkę 😂😂😂 ale łaskawie wypisał skierowanie na tsh.
A ja siedzę w tym gabinecie i nie wierzę, matka trójki dzieci, bez okresu w 55 dniu cyklu, z nudnosciami i wymiotami ledwo snujaca się po domu, z wykonana stertą testów ciazowych...Moze mam zwidy!!!😅

Dziewczyny właśnie leżę w szpitalu.
Dzisiaj zaczęłam krwawić. Nie godzę się na zabieg łyżeczkowania wyłącznie na tabletke czyszcząca (poronną dopochwowo)
Myślicie ze słusznie robię ?
Miałam tabletki i żałuję tej decyzji. Krwawilam mega mocno przez 3-4 i później i tak miałam lyzeczkowanie bo nie oczyscilam się do końca.

Dziewczyny właśnie leżę w szpitalu.
Dzisiaj zaczęłam krwawić. Nie godzę się na zabieg łyżeczkowania wyłącznie na tabletke czyszcząca (poronną dopochwowo)
Myślicie ze słusznie robię ?
Ja nie mam doświadczenia, ale rozmawiałam z dziewczyną, która to przechodziła i ona dostała tabletki, a w razie gdyby się nie oczyściło to dostałaby... znów tabletki. Ogólnie tu gdzie mieszkam nie praktykują łyżeczkowania chyba za czesto, bo ona nawet nie słyszała o takiej opcji.

reklama
Do góry