reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
@Dwa+Trzy przecież to jest obowiązkowe badanie w ciąży. Wątpię, żeby lekarz je odpuścił. Zwłaszcza, że niewykryta i nieleczona cukrzyca ciążowa ma wiele niegatywnych skutków zarówno dla dziecka jak i dla matki
Czytałam, że to nie do końca tak jest i jeśli zwykłe badanie glukozy wychodzi ok to czasem lekarze odpuszczają. Ja i tak za każdym razem mdleje i wymiotuję przy tym badaniu.
Muszę już teraz to przegadać z lekarzem.

Czytałam, że to nie do końca tak jest i jeśli zwykłe badanie glukozy wychodzi ok to czasem lekarze odpuszczają. Ja i tak za każdym razem mdleje i wymiotuję przy tym badaniu.
Muszę już teraz to przegadać z lekarzem.
Oj to ciezko prEchodzisz.. Ja pamiętam jak koleżanka w pierwszej ciazy myślała że będzie mogła sobie do galerii na ten czas oczekiwania wyskoczyc[emoji16] byłyśmy mocno zszokowane ze trzeba czekać na miejscu[emoji1787][emoji1787] no nieprzyjemne to badanie, ale jak dla mnie do przeżycia.

Mysle, ze Cie nie ominie, ale mozna smakowa glukoze kupic w aptece, ponoc lepiej wchodzi
Wychodzi tak samo :/
Ja nie mam problemu z wypiciem, tylko mdleję 20min później a jeszcze później wymiotuję, sama do domu już nie wrócę i muszę odchorować swoje.
Pod tym względem ohyda.

Dziewczyny mam wynik....

B-HCG z dzisiaj 560....
2 dni temu była 171...a 4 dni temu 71

Ostatni @ 21.12 ciekawe czy to nie za niskie miano wyniku.... Co myślicie?

boje się tak bardzo tej pozamacicznej....wiem,że Beta może rosnąć prawidłowo ale zawsze to jakis
Ważny jest przyrost Bety a ten masz odpowiedni.
Co do pozamacicznej to różnie bywa
Najczęściej przyrost jest nieprawidłowy.

A rosła Ci normalnie Beta? Jak w takim razie rozpoznać ze to CPM? Martwię się....
Tak beta rosła. U mnie byly plamienia i ból brzucha, nie było widac nic na usg, dopiero kiedy beta miała ponad 4tyś lekarka zaczęła szukać i okazało się, że jest w lewym jajowodzie. Miałam termim na styczeń tego roku :(

Ja tez!
Teraz od kilku lat mieszkam w Niemczech i właśnie wracam z So do De. Jeszcze "tylko" 461 km 😅

Oj to ciezko prEchodzisz.. Ja pamiętam jak koleżanka w pierwszej ciazy myślała że będzie mogła sobie do galerii na ten czas oczekiwania wyskoczyc[emoji16] byłyśmy mocno zszokowane ze trzeba czekać na miejscu[emoji1787][emoji1787] no nieprzyjemne to badanie, ale jak dla mnie do przeżycia.
Po pierwszej miałam nauczkę i ostatnio byłam z mężem. Ale biedny panikował jak się położyłam na podłodzę w WC ;) Martwił się bardziej o zarazki niż o moje samopoczucie ale mina była bezcenna hahaha A później mało pamiętam, leżałam na kozetce, patrzyłam w 1 punkt oby tylko nie zwymiotować :/

reklama
@Dwa+Trzy tylko że badanie glukozy rpbisz w pierwszym trymestrze a cukrzyca wychodzi najczęściej dużo później. Poza tym często jest tak, że kobieta glukozę na czczo ma w normie a po obciążeniu glukozą wychodzi, że ma cukrzycę. To nie jest tak, że jeśli glukoza na czczo jest ok to cukrzyca nie występuje.

Do góry