reklama
Blanca86
Fanka BB :)
A rosła Ci normalnie Beta? Jak w takim razie rozpoznać ze to CPM? Martwię się....Blanca czemu się boisz pozamacicznej? Masz plamienia?
Mi w pozamacicznej beta do 4000urosła...
Melisa28
Ja w Sosnowcu.No, nie narzeka
Dziewuszki z górnego śląska, gdzie dokładnie mieszkacie?
Dwa+Trzy
Czytałam, że to nie do końca tak jest i jeśli zwykłe badanie glukozy wychodzi ok to czasem lekarze odpuszczają. Ja i tak za każdym razem mdleje i wymiotuję przy tym badaniu.@Dwa+Trzy przecież to jest obowiązkowe badanie w ciąży. Wątpię, żeby lekarz je odpuścił. Zwłaszcza, że niewykryta i nieleczona cukrzyca ciążowa ma wiele niegatywnych skutków zarówno dla dziecka jak i dla matki
Muszę już teraz to przegadać z lekarzem.
Oj to ciezko prEchodzisz.. Ja pamiętam jak koleżanka w pierwszej ciazy myślała że będzie mogła sobie do galerii na ten czas oczekiwania wyskoczyc[emoji16] byłyśmy mocno zszokowane ze trzeba czekać na miejscu[emoji1787][emoji1787] no nieprzyjemne to badanie, ale jak dla mnie do przeżycia.Czytałam, że to nie do końca tak jest i jeśli zwykłe badanie glukozy wychodzi ok to czasem lekarze odpuszczają. Ja i tak za każdym razem mdleje i wymiotuję przy tym badaniu.
Muszę już teraz to przegadać z lekarzem.
Dwa+Trzy
Wychodzi tak samo :/Mysle, ze Cie nie ominie, ale mozna smakowa glukoze kupic w aptece, ponoc lepiej wchodzi
Ja nie mam problemu z wypiciem, tylko mdleję 20min później a jeszcze później wymiotuję, sama do domu już nie wrócę i muszę odchorować swoje.
Pod tym względem ohyda.
Ważny jest przyrost Bety a ten masz odpowiedni.Dziewczyny mam wynik....
B-HCG z dzisiaj 560....
2 dni temu była 171...a 4 dni temu 71
Ostatni @ 21.12 ciekawe czy to nie za niskie miano wyniku.... Co myślicie?
boje się tak bardzo tej pozamacicznej....wiem,że Beta może rosnąć prawidłowo ale zawsze to jakis
Co do pozamacicznej to różnie bywa
Najczęściej przyrost jest nieprawidłowy.
Tak beta rosła. U mnie byly plamienia i ból brzucha, nie było widac nic na usg, dopiero kiedy beta miała ponad 4tyś lekarka zaczęła szukać i okazało się, że jest w lewym jajowodzie. Miałam termim na styczeń tego rokuA rosła Ci normalnie Beta? Jak w takim razie rozpoznać ze to CPM? Martwię się....
Ja tez!Ja w Sosnowcu.
Teraz od kilku lat mieszkam w Niemczech i właśnie wracam z So do De. Jeszcze "tylko" 461 km
Dwa+Trzy
Po pierwszej miałam nauczkę i ostatnio byłam z mężem. Ale biedny panikował jak się położyłam na podłodzę w WC Martwił się bardziej o zarazki niż o moje samopoczucie ale mina była bezcenna hahaha A później mało pamiętam, leżałam na kozetce, patrzyłam w 1 punkt oby tylko nie zwymiotować :/Oj to ciezko prEchodzisz.. Ja pamiętam jak koleżanka w pierwszej ciazy myślała że będzie mogła sobie do galerii na ten czas oczekiwania wyskoczyc[emoji16] byłyśmy mocno zszokowane ze trzeba czekać na miejscu[emoji1787][emoji1787] no nieprzyjemne to badanie, ale jak dla mnie do przeżycia.
reklama
Truskaweczka2017
Moderatorka
@Dwa+Trzy tylko że badanie glukozy rpbisz w pierwszym trymestrze a cukrzyca wychodzi najczęściej dużo później. Poza tym często jest tak, że kobieta glukozę na czczo ma w normie a po obciążeniu glukozą wychodzi, że ma cukrzycę. To nie jest tak, że jeśli glukoza na czczo jest ok to cukrzyca nie występuje.