reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Też idę 3go :D mój lekarz podchodzi dość zachowawczo i mówił, że lepiej przyjść jak będzie coś już widać, a w 7t powinno już być [emoji3590]. Kiedy wykonuje się te wszystkie badania pierwszego trymestru? Jest jakiś konkretniejszy termin czy po prostu do 12tyg trzeba je wykonać?

Hmm..badania najlepiej chyba do 9 tygodnia. Mi zlecił wszystkie na wizycie w 7 tygodniu. I już mam wszystkie zrobione. Jeszcze USG piersi muszę zrobić.

Co do tego, kiedy "coś" widać na USG to ja byłam w 4+4 (myślałam, że mam jakąś infekcje 🤦) i był widoczny pęcherzyk ciążowy.
Najlepiej chyba udać się do lekarza ok. 7 tygodnia.

reklama
Karolcia @dziewczyny a orientujecie się od kiedy powinno być widać cokolwiek na usg? Który tydz? Jaka Beta?
Ja w 5 miałam coś tam już co sugerowało wiek zgodny z miesiączka ale serca brak. Później 6t5d też serca brak, ale dalej wiek zgodny z miesiączka.
Dziewczyny ja z plamieniami normalnie do pracy chodziłam, ale starałam się oszczędzać.
Ja dziś u teściów, trochę mi dziwnie bo teściowa patrząc na śpiącą wnuczkę (akurat szwagierka też była z młodą) zaczęła mi gadać " a ty już byś była w połowie ciąży pewnie teraz"... Fajne wsparcie po poronieniu (niestety zaczęłam ronić akurat u nich)
Boshee co za wsparcie.. Starsi ludzie nie mają taktu:( tule!
Ulalalala nieźle [emoji16] a którego mialyscie ostatnia miesiączkę?
6.12

Karolcia @dziewczyny a orientujecie się od kiedy powinno być widać cokolwiek na usg? Który tydz? Jaka Beta?
Na dobrym sprzęcie powyżej 1000

Dziewczyny ja z plamieniami normalnie do pracy chodziłam, ale starałam się oszczędzać.
Ja dziś u teściów, trochę mi dziwnie bo teściowa patrząc na śpiącą wnuczkę (akurat szwagierka też była z młodą) zaczęła mi gadać " a ty już byś była w połowie ciąży pewnie teraz"... Fajne wsparcie po poronieniu (niestety zaczęłam ronić akurat u nich)
Moja też taka taktowna :baffled:
A wie już o ciąży?

Ulalalala nieźle 😁 a którego mialyscie ostatnia miesiączkę?
06.12.19 ;)

Moja też taka taktowna :baffled:
A wie już o ciąży?

06.12.19 ;)
Nie, jakoś nie mam ochoty jej szybko mówić ale znowu nie chce robić przykrości mężowi. Powiemy pewnie jak będziemy z następna wizyta jakoś w lutym, będę już po wizycie to będę spokojniejsza.
Nocujemy u nich więc ciekawe jak ogarnę się z mdłościami bo rano były okropne, zjadłam na śniadanie całe pół bułki suchej ;p

Nie, jakoś nie mam ochoty jej szybko mówić ale znowu nie chce robić przykrości mężowi. Powiemy pewnie jak będziemy z następna wizyta jakoś w lutym, będę już po wizycie to będę spokojniejsza.
Nocujemy u nich więc ciekawe jak ogarnę się z mdłościami bo rano były okropne, zjadłam na śniadanie całe pół bułki suchej ;p
Ja mojej też nie planowałam mówić za szybko ale mąż się babci pochwalił i poszło ;) Zamiast gratulacji, usłyszeliśmy tylko, że "teraz musi być córka bo z chłopakami to inaczej".
Pytanie co inaczej? Mniej kochani? Gorsi? No szlag mnie trafia. I ze względu na te durne teksty reszta świata dowie się, jak już płeć poznamy to przynajmniej ominą Nas te życzenia.

Ja mojej też nie planowałam mówić za szybko ale mąż się babci pochwalił i poszło ;) Zamiast gratulacji, usłyszeliśmy tylko, że "teraz musi być córka bo z chłopakami to inaczej".
Pytanie co inaczej? Mniej kochani? Gorsi? No szlag mnie trafia. I ze względu na te durne teksty reszta świata dowie się, jak już płeć poznamy to przynajmniej ominą Nas te życzenia.
Moja mama jak się dowiedziała że planujemy kolejne dziecko to rzuciła coś w stylu ze i tak się mężowi odwidzi.. Bo mieliśmy ciężkie początki z pierwszym dzieckiem, mąż zupełnie się nie odnalazł. Super wsparcie..

reklama
Po całym dniu szukania informacji o sobie i lekkiego metliku w głowie, doszłam do wniosku, że odpowiedź na to pytanie brzmi "wtedy, kiedy lekarz powie ze juz powinno być i nie ma szans na rozwoj". Im dłużej czytam, tym bardziej widzę że u jednych jest wcześniej, u innych później, a to że "z reguły jest w tym i w tym" wcale nie musi świadczyć ze u nas też😊.
Ps. Mądrość wieczorna, założę się, że jutro znajdę inny powód żeby się chociaż odrobinkę pomartwic😆. Myślałam że mnie to ominie, bo zazwyczaj w zyciu zachowuje stoicki spokój, ale najwidoczniej odziedziczyłam gen ciążowej paniki...

Do góry