reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja będę chodzić do dwóch - w lux medzie żeby mieć badania i prywatnie. Niestety ci z lux medu mają tak słabe opinie że nie chciałabym im zawierzać... Np jak byłam z plamieniami i powiedziałam że mam zapalenie pęcherza i antybiotyk to tylko rzucił że z tym to nie do niego... Nie interesował się niczym prócz tego że plamilam.
No u nas na szczęście są dobrzy gin :) tylko że 2 tyg czekania na wizyte, chyba że się coś zwolni..
Pytalam cie jeszcze o ciąże wczesniej:) bo też zaczynam dzis 7tc:) masz serce? Ja bylam 6t5d i serca jeszcze nie było, 2mm wielkości. Niby wszytsko w normie.

reklama
No u nas na szczęście są dobrzy gin :) tylko że 2 tyg czekania na wizyte, chyba że się coś zwolni..
Pytalam cie jeszcze o ciąże wczesniej:) bo też zaczynam dzis 7tc:) masz serce? Ja bylam 6t5d i serca jeszcze nie było, 2mm wielkości. Niby wszytsko w normie.
Ja zaczęłam wczoraj 7 :) (albo w srode) u mnie serduszko bylo jak bylam w 5+5 lub 5+6 (wtedy inny lekarz twierdzil ze to 5+3)

Jest zarodek to i serduszko bedzie ❤

Ja mam 1. Chodze tylko do Lux Medu. Fajna opcja 2 lekarzy bo masz opinie 2 lekarzy też. Tykjo juz to pisałam ze jak to wtedy z kartami ciąży, będziesz mieć 2? Plus strata czasu na podwójne wizyty.
Masz dwie karty ciąży od każdego lekarza. Czy ja wiem czy strata czasu? Na wizyty możesz wychodzić w czasie pracy bo masz to prawnie zapewnione, do tego badania za darmo i jednak częstsze wizyty, to też daje jakiś tam spokój gdyby coś się działo.

Byłam jakoś w połowie 5 tygodnia więc niewiele było widać tj. stwierdził że jest zarodek ale nawet nie mierzył itd. na serduszko nie liczyłam ;) idę w czwartek to zobaczymy

Mi dzisiaj herbata śmierdzi rybą :( :( a głupia jestem i mówię co mi ślina na język przyniesie... Jak tak dalej pójdzie to nie będę musiała w pracy się ogłaszać bo i tak wszyscy już będą wiedzieć :D :D

reklama
A ja nic ciepłego nie mogę zjeść prócz zupy. W połowie dostaje mdłości i koniec z jedzeniem do wieczora... Żyję na jogurtach, zimnych sałatkach i ryżu. I lodach 😇 ale na szczęście zachcianki mam wymarzone - jabłka, avokado, pomidory i chleb na zakwasie z masłem 😜

Do góry