reklama
Aklime
Fanka BB :)
Od 12 chybaOd którego tygodnia jesteśmy bezpieczne w pracy? Chodzi mi o brak możliwości zwolnienia.
olaaa7
DziękujęOd 12 chyba
Ja rozwazam, ale ze wzgledu na moja drobna budowe, ale jezeli lekarz powie ze nie ma przeciwskazan to moze sprobuje naturalnie
Też mam drobną budowę i bez problemu urodziłam sn[emoji4] z moich obserwacji wynika, że te drobniejsze mają lżejsze porody[emoji28] oczywiście to nie reguła, ale na prawdę jestem w szoku jak jeszcze drobniejsze kobiety ode mnie rodzą naturalnie trójkę dzieci i dalej są chudziutkie.
Aklime
Dlatego poczekam na opinie lekarza poza tym raczej bede rodzic prywatnie wiec w razie czego nie trzymaja 20 godzinTeż mam drobną budowę i bez problemu urodziłam sn[emoji4] z moich obserwacji wynika, że te drobniejsze mają lżejsze porody[emoji28] oczywiście to nie reguła, ale na prawdę jestem w szoku jak jeszcze drobniejsze kobiety ode mnie rodzą naturalnie trójkę dzieci i dalej są chudziutkie.
olaaa7
A nie jest tak a w przypadku umowy na czas określony? Na nieokreślony chyba już od pierwszego dnia ciąży?Od 12 chyba
Aklime
Mysle ze tak, na czas nieokreślony nie moze zwolnic w ciąży dlatego ja zamierzam powiedziec w 8tcA nie jest tak a w przypadku umowy na czas określony? Na nieokreślony chyba już od pierwszego dnia ciąży?
Z tego wzgl tez zeby moc chodzic na badania bez brania urlopu
Nie będziesz musiała brać urlopu? Wszędzie tak jest?
Mysle ze tak, na czas nieokreślony nie moze zwolnic w ciąży dlatego ja zamierzam powiedziec w 8tc
Z tego wzgl tez zeby moc chodzic na badania bez brania urlopu
Paulianna89
Od którego tygodnia jesteśmy bezpieczne w pracy? Chodzi mi o brak możliwości zwolnienia.
Od momentu powiadomieni pracodawcy, od 12 tygodnia musi To je przedłużyć umowę jeśli się To je kończy do dnia porodu.
Wyborcza.pl
wyborcza.biz
@Agnieva Link do: Wyjście na badania lekarskie w czasie pracy - Kobieta w pracy
reklama
Aklime
Wg prawa mozan wychodzic w trakcie pracy na badania jezeli nie ma innej możliwości. Mi chodzi o pobrania krwi rano bardziej bo nie zdazam do pracyNie będziesz musiała brać urlopu? Wszędzie tak jest?