reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
A Ty masz tyle fajnych babek co Cię wspierają tutaj. Będzie dobrze ❤ ja też nic nie wiem. Według obliczeń jestem teraz w 4+5 tc więc jeśli Tobie też tak wychodzi z jakimś przesunięciem to może w podobnym czasie powitamy nasze dzidzie na świecie :)
A zastanawiałaś się może jaki szpital wybierzesz ? Masz jakieś opinie

Pije bardzo dużo wody, wzbraniam się przed tabletkami okropnie ale w ostateczności będę chyba musiała wziąć ... mama nadzieje ze paracetamol 500 nie będzie za mocny
500 możesz wziąć 3-4 razy dziennie. Ja teraz przy grypie tak bralam, Max 4, lekarz tak mi powiedział. Jezu jak pomyślę o tym ile miałam wpompowanych leków na początku to od razu mnie ściska w żołądku.. Gin nie chciał ze mną rozmawiać o powikłaniach grypy w I trymestrze. Kazał skupić się na pozytywnym myśleniu..

Nie prawda, licza na podstawie wielkosci zarodka i pecherzyka, aparat sam wylicza wiek ciazy.
Ja np owulacje mialam w 8 dniu cyklu wiec u mnie byloby o tydzien mlodsze...
Ja myślę ze to jest taki miks też.. Nie ze liczą tylko aparatem albo tylko z okresu.. Koleżanka miała tak ze ciaza była ciagle za mała w stosunku do okresu i powiedział lekarz że albo przesunela się owulacja albo coś jest nie tak.. I wyszło, że poronila akurat:( więc nic nie jest zero jedynkowe.

Ja myślę ze to jest taki miks też.. Nie ze liczą tylko aparatem albo tylko z okresu.. Koleżanka miała tak ze ciaza była ciagle za mała w stosunku do okresu i powiedział lekarz że albo przesunela się owulacja albo coś jest nie tak.. I wyszło, że poronila akurat:( więc nic nie jest zero jedynkowe.
Wiadomo, to nie matematyka, w zyciu bywa roznie

500 możesz wziąć 3-4 razy dziennie. Ja teraz przy grypie tak bralam, Max 4, lekarz tak mi powiedział. Jezu jak pomyślę o tym ile miałam wpompowanych leków na początku to od razu mnie ściska w żołądku.. Gin nie chciał ze mną rozmawiać o powikłaniach grypy w I trymestrze. Kazał skupić się na pozytywnym myśleniu..
Uspokoiłas mnie troszeczkę :) dziękuje

reklama
Ja dzisiaj odebrałam wyniki. Wszystko w porządku oprócz płytek krwi. W poprzedniej ciąży spadły mi 108 - 107 tys. Lekarz wtedy mówił, że jak spadną poniżej 100 tys to wysyła mnie na patologię ciąży i na konsultacje z hematologiem. W tej ciąży spadły już do 96 tys. :( Teraz leczę się u innej lekarki, w przyszłą środę wizyta. Ciekawa jestem jakie podejmie decyzje.

Do góry