Hmm ja wiem ze zawsze kartę zakładają jak bije serce, bynajmniej w pl. Tak z reguły wśród znajomych było..Mało komu zakładają kartę na pierwszej wizycie. Ja też dopiero za 2 tyg dostanę, a w pierwszej ciąży dostałam też na drugiej wizycie i to już było jakoś 10+5
Pierwsze słyszę...ja byłam we wtorek w Niemczech 6+3 i normalnie zrobił mi usg. W pierwszej ciąży 6+5 i to samo. U ciebie który to tydzień?
reklama
U mnie też na pierwszej wizycie biło serduszko a dopiero na kolejnej będzie założona karta ciąży więc nie wiem czy jest jakaś reguła na to.Hmm ja wiem ze zawsze kartę zakładają jak bije serce, bynajmniej w pl. Tak z reguły wśród znajomych było..
Aha, to dziwne. Kurcze takie coś jest takie podcinajace skrzydła.. Skoro jest serce to bez przesady, jest przeciez ciąża prawidłowo się kształtująca..U mnie też na pierwszej wizycie biło serduszko a dopiero na kolejnej będzie założona karta ciąży więc nie wiem czy jest jakaś reguła na to.
Melisa28
Fanka BB :)
Dokładnie, w pierwszej ciąży i teraz, kartę będę miała założoną na drugiej wizycie. Serduszko już biło.U mnie też na pierwszej wizycie biło serduszko a dopiero na kolejnej będzie założona karta ciąży więc nie wiem czy jest jakaś reguła na to.
Martamamaporazpierwszy
6+4. Pokazywala mi cały plan ciazy. W którym tygodniu wizyty jakie badania są opłacane a jakie mogę prywatnie zrobić i do 8 tygodnia testują krew a od 8 do 12 pierwsze usg. Też się zdziwiłam właśnie bo innej koleżance robił ale to było 4 lata temu, myślałam że się może zmieniło od tego czasu. Ale może zależy od lekarzaMało komu zakładają kartę na pierwszej wizycie. Ja też dopiero za 2 tyg dostanę, a w pierwszej ciąży dostałam też na drugiej wizycie i to już było jakoś 10+5
Pierwsze słyszę...ja byłam we wtorek w Niemczech 6+3 i normalnie zrobił mi usg. W pierwszej ciąży 6+5 i to samo. U ciebie który to tydzień?
Też mi się wydaje, że to po badaniu.Kurczę dziewczyny, po wizycie w toalecie zobaczyłam troszeczkę krwi na papierze... żadnych boli, czuję się dobrze, ale oczywiście już się zmartwilam:/
Ja w pierwszej ciazy nie miałam wogóle objawów,mdłości czy zgagi jestem ciekawa jak będzie przebiegała ta ciążaDziewczyny dzisiaj pierwszy raz zrobiło mi się niedobrze. Mam rybę na obiad i już wiem, ze jej nie zjem. Nie ma nawet takiej opcji
Cieszę się bardzo, bo to chyba znaczy, ze jest wszystko ok. Dla mnie akurat lepsze są nawet uciążliwe objawy, niż ich brak
Mało komu zakładają kartę na pierwszej wizycie. Ja też dopiero za 2 tyg dostanę, a w pierwszej ciąży dostałam też na drugiej wizycie i to już było jakoś 10+5
Mi założył kartę ciąży mimo że serduszka jeszcze nie było, chyba zależy od ginekologa
Aklime
To pocieszylas ;pLekarz nigdy nie wystawi karty ciąży jeśli będzie miał podejrzenia ze coś jest nie tak [emoji4] no ale zdarza się wyjątki od reguły ...
reklama
No w moim przypadku powiedział, że wszystko jest tak jak być powinno, wielkość zgodna z tygodniem i nie widzi żeby miało być coś nie tak a mimo to karty ciąży nie założyłLekarz nigdy nie wystawi karty ciąży jeśli będzie miał podejrzenia ze coś jest nie tak [emoji4] no ale zdarza się wyjątki od reguły ...