reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
a tam :) ja uważam, ze to jest nasz czas ;)
I pózniej wcale nie jest trudno, jak sie ktoś za siebie weźmie ;) ja przytyłam ponad 20 kg, schudłam 30 💪🏼
To ja trochę inaczej - przytyłam 30 i schudłam na początku 20 ;) Dopiero po roku wróciłam do swojej wagi. I znowu kolejna ciąża +30kg i zostało mi 10kg ale celowo nie zrzucałam bo już wiek robi swoje i ciało chce więcej ciepła haha

Czy któraś z Was też cierpi na bóle głowy? Mnie dzisiaj właśnie bardzo męczy, zawsze byłam bardzo wrażliwa na pogodę i zastanawiam się czy to przez ten deszcz czy coś innego...
Ja właściwie na nic już nie cierpię i to mnie zaczyna przerażać. Byle do wtorku bo dziwne te wyłączone objawy ..
Za to w drugiej ciąży miałam taką migrenę , że chciałam głowę uciąć i tak do 12tc - lekarze twierdzą, że to przez wysoki progesteron.

To ja trochę inaczej - przytyłam 30 i schudłam na początku 20 ;) Dopiero po roku wróciłam do swojej wagi. I znowu kolejna ciąża +30kg i zostało mi 10kg ale celowo nie zrzucałam bo już wiek robi swoje i ciało chce więcej ciepła haha

Ja właściwie na nic już nie cierpię i to mnie zaczyna przerażać. Byle do wtorku bo dziwne te wyłączone objawy ..
Za to w drugiej ciąży miałam taką migrenę , że chciałam głowę uciąć i tak do 12tc - lekarze twierdzą, że to przez wysoki progesteron.

O widzisz, może to progesteron! Ja biorę luteinę 2x100 więc pewnie jest wysoki. Ja widocznie źle reaguję na progesteron, kiedy miałam 20 lat lekarz przepisał mi go na bóle miesiączkowe i dostałam pierwszego w życiu trądziku, z którym walczyłam 7 miesięcy. Dobrze, że tym razem mnie nie wysypało :). Może mniejsze objawy są spowodowane tym, że to Twoja 3 ciąża? Pewnie łatwiej się przystosować Twojemu ciału, bo już wie z czym to się je :D. Zresztą co kobieta, a nawet co ciąża to inne objawy. Moje niektóre koleżanki mówiły, że wymiotowaly w ciąży kilka razy dziennie, inne że nie wymiotowaly ani razu przez całą ciążę a wszystkie mają zdrowe dzieci :).

Może trochę za wczesnie na ten temat ale chciałam Was zapytać, czy któraś miała może za sobą cc ? Czy lekarz robi problem ze skierowaniem na cc po przebytym już cc ?
Za pierwszym razem próbowałam urodzić naturalnie, przez 10h. Gdyby nie cięcie w czas to nie wiem jakby się to zakończyło i nie chciałabym już tego przezywać. Wolałabym zaplanowaną na termin cesarkę.

Ja miałam cesarkę w poliklinice w Białymstoku i szczerze polecam. Była próba rodzenia naturalnie, ale skończyło się cesarka. I nie żałuje. Teraz jeżeli będzie wszystko ok to tez chce cc i tam:) chociaż mieszkam 2,5h drogi od Bialegostoku

Hej, jestem po pierwszym usg.... ostatnia miesiączka 27.11 . Ponad rok temu usuwałam wkładkę domaciczną i od wtedy cykle poleciały na łeb na szyje od 28 do 45 dni. Teoretycznie jestem w 6+2. Na usg widoczny jest pęcherzyk ciążowy gs= 5,5 mm. W jego obrębie widoczny pęcherzyk żółtkowy. W prawym jajniku ciałko żółte o średnicy 10mm. W zatoce douglasa ślad płynu.

Pomimo, że to moja trzecia ciąża czuje się zielona w temacie. Nic już nie pamietam... lekarz powiedział ze w „jakiejś” ciąży jestem ale trzeba czekać....

Co do tycia to mnie dwie poprzednie ciąże „zjadły” i waga spadała od wyjściowej o 3-4 kg:(

Kiedy macie wizytę u ginekologa?
Ja byłam dziś,ale tylko dlatego że kazał przyjść w terminie miesiączki po ewentualne leki na podtrzymanie,dziś 4tydzień więc na USG nic nie widać.Dostalam leki,zakaz dźwigania,nawet chciał mi dać zwolnienie i kazał dużo leżeć.Oczywiście zwolnienia nie wzięłam,bo na razie nie chcę żeby ktoś wiedział o ciąży

reklama
Ja miałam cesarkę w poliklinice w Białymstoku i szczerze polecam. Była próba rodzenia naturalnie, ale skończyło się cesarka. I nie żałuje. Teraz jeżeli będzie wszystko ok to tez chce cc i tam:) chociaż mieszkam 2,5h drogi od Bialegostoku
O witaj, u Arciszewskich? Tez sie nad nimi zastanawiam ale jestem stad :)

Do góry