reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dziewczyny z Krakowa macie naprawdę fajnie. Kraków jest cudowny ja uwielbiam tam jeździć blisko góry tez moje ukochane. Ja jestem ze wschodu wiec mam w ta okolice ok 9 godzin drogi. Nad morze troszkę mniej ale tez ok 6. Tylko ja nie lubię morza polskiego i nie bywam tam hehe
No to powiem Ci, że mieszkamy w Krakowie, a mąż pochodzi z gór i tam też jest jego domek rodzinny i jak tylko jest ciepło i mamy chwilkę to jedziemy i tam :)

reklama
@Kara88 muszę zmienić gina bo placówki partnerskie nie mogą prowadzić ciąż powikłanych bo wiąże się to z wyższymi kosztami, a moja ciąża już z założenia taka jest ze względu na moją wagę i wcześniejsze powikłania [emoji2368]

@Mitsukurina torbiel ma niecałe 5cm a Twoja? Na następnej wizycie pewnie zobaczę czy rośnie. A Tobie też mówili że to normalne?

@Molly83 @Mamawrześniowa @Mitsukurina @martoosia04 cieszę się że Wasze wizyty również udane :)

@Mamadwójki27 witaj :)

Dziewczyny piękne brzuszki już! U mnie to raczej ten przedciążowy chociaż już go wciągnąć nie mogę [emoji28] a propo załóżmy osobny wątek brzuszkowy bo na głównym to wszystko zginie!

@czarnulka28 ja sie sama zastanawiam jak ja funkcjonuje w niektóre dni, ale co mam za wyjście, córka poleżeć nie da więc tak czekam od drzemki na powrót meza i na wieczór. A w domu też mam syf okropny ostatnio :/ ale przejdzie w końcu. Ja mam tylko mega mdlosci a Ciebie to tyra masakrycznie :(

@pumelova ja też jeszcze sie nie umówiłam na prenatalne [emoji28]

@asiek08 udanego weekendu :D i pozytywne zazdro!

Dziewczyny tak na przyszłość nie ma diety matki karmiącej, mleko się tworzy z krwi a nie z treści żołądekowych [emoji6]

@Kara88 nie dopisalam tam, placówki partnerskie LuxMed

Ja dzisiaj poszlam z córką na długi spacer, zakupy itd a wracalam na rzesach prawie. W głowie mi się kołowało, ręce trzęsły, brzuch mega napięty, bałam się że zemdleje gdzieś :/

Powiem wam ze niby nie ma diety mamy karmiącej ale jak zjadłam tort orzechowy na chrzcie córki to ją tak wysypało następnego dnia na klatce i wszędzie, że więcej nie jadłam takich rzeczy. Więc nie wiem czy reakcje alergiczne jednak jakieś nie mogą się pojawić po naszym jedzeniu?
Potem nigdy więcej jej to nie wyskoczyło ale orzechów unikałam jak ognia.

No to powiem Ci, że mieszkamy w Krakowie, a mąż pochodzi z gór i tam też jest jego domek rodzinny i jak tylko jest ciepło i mamy chwilkę to jedziemy i tam :)
No to rewelka... Ja najlepiej czuję się w górach... 2lata temu ponownie się w nich zakochałam. Mogłabym siedzieć tam cały rok, te widoki!!!! Moja mama mieszka 5km od Mielna więc polskie morze trochę zbrzydlo (Mielno w szczególności) ale zimą lubie przyjeżdżać bo jest mało ludzi i jod najlepszy [emoji7]

Powiem wam ze niby nie ma diety mamy karmiącej ale jak zjadłam tort orzechowy na chrzcie córki to ją tak wysypało następnego dnia na klatce i wszędzie, że więcej nie jadłam takich rzeczy. Więc nie wiem czy reakcje alergiczne jednak jakieś nie mogą się pojawić po naszym jedzeniu?
Potem nigdy więcej jej to nie wyskoczyło ale orzechów unikałam jak ognia.
Owszem tak mogło być, alergeny do mleka przechodzą, z orzechów, czekolady, mleka krowiego itd ale nie stosuje się diety eliminacjyjnej na wszelki wypadek. Powinno się to robić po konsultacji z lekarzem, Ty widziałaś że to ewidentnie był wynik zjedzenia tortu z orzechami i okej, chociaz pewnie przydałoby sie to jeszcze sprawdzić. A teraz Twoja córka jest uczulona na orzechy?

Wlasnie, tak jak pisze marii alergeny przenikają do mleka :)
Ja byłam na diecie eliminacyjnej rok, z powodu alergii na białko mleka krowiego u córki.

Co innego 'dieta matki karmiacej' czyli bezpodstawne niejedzenie smazonego, kapusty i gazowego itd - nie wiem sama:D a co innego dieta eliminacyjna gdzie eliminuje się dany składnik pokarmowy np alergen typu orzechy jeśli dziecko ma uczulenie

Z tego co widziałam to niektóre z Was już zakupiły legginsy ciążowe. Mozna w jakimś sklepie stacjonarnie? Czy raczej allegro?

reklama
Owszem tak mogło być, alergeny do mleka przechodzą, z orzechów, czekolady, mleka krowiego itd ale nie stosuje się diety eliminacjyjnej na wszelki wypadek. Powinno się to robić po konsultacji z lekarzem, Ty widziałaś że to ewidentnie był wynik zjedzenia tortu z orzechami i okej, chociaz pewnie przydałoby sie to jeszcze sprawdzić. A teraz Twoja córka jest uczulona na orzechy?

N szczęście nie :)

Do góry