reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Witam Was wkońcu nadrobiłam te pare stron ;), super, że wszystkie wizyty przebiegają prawidłowo:),
u nas też ok po prenatalnych wszystko ok dzidzia ponad 6 cm, nt1,5 i widoczna kość nosowa, jeszcze nie wiadomo co będzię, ale najważniejsze, że zdrowe. Na początku mało się ruszała, a potem jak troche pospacerowałam to same fikołki i obroty, ale wszystko lek zmierzył.
Agnieszka trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
Ja też się dzisiaj żegnam z pracą, jest już 12+6 więc myśle że będzie ok, a dodatkowo coś czuje, że przeziębienie mnie zaczyna łapać:(.

reklama
Zgadzam się z tym. Mojej bratowej ZUS nic nie wypłacił jak była na l4 bo stwierdzili że specjalnie zaszła w ciążę żeby oszukiwać ZUS na kasę. Dokładnie nie wiem o co tam chodziło ale kontrol miała za kontrolą.
Poważnie? Masakra. Nie wiem ile kasy musieli by dawać, żeby ktoś tylko z tego powodu specjalnie w ciążę zachodził [emoji23]

Poważnie? Masakra. Nie wiem ile kasy musieli by dawać, żeby ktoś tylko z tego powodu specjalnie w ciążę zachodził [emoji23]
Trochę przykro bo to u nich 4 dziecko i na pewno nie było planowane tylko wpadka jak nic. Wiem, że sądziła się z zusem ale nic jej to dało. Szkoda tej kasy ale nie poradzisz. ZUS ma Cię za nic jeżeli chodzi o pomoc itd.

Trochę przykro bo to u nich 4 dziecko i na pewno nie było planowane tylko wpadka jak nic. Wiem, że sądziła się z zusem ale nic jej to dało. Szkoda tej kasy ale nie poradzisz. ZUS ma Cię za nic jeżeli chodzi o pomoc itd.
Ale to jest żenujące, całe życie człowiek płaci a tu jeszcze takie problemy i dodatkowy stres w ciąży:shocked2:

Cześć. Jestem nowa i chciałabym dołączyć jeśli mnie przyjmijcie miałam 10 dni l4 z powodu przeziębienia i przeczytałam wszystko od początku. To moja pierwsza ciąża starania 4 lata. Miałam 2 IV i się nie udało. A teraz cud się zdarzył i marzę żeby trwał. Dziś jest 11+ 4. Termin z usg 21.09 wg aplikacji 19.09. Od dwóch tyg nie mam objawów czuje się dobrze tylko przeziębienie nadal męczy i po cytologii wyszła infekcja ostra i muszę wziąć antybiotyk i boję się. Pozatym martwię się czy z maleństwem wszystko dobrze. Prenatalne mam 15.03 pozdrawiam

Mama1990 tak to też czytałam i słyszałam od znajomych :D

Paula super że wszystko dobrze po prenatalnych:)

Hej moonia:) skąd jesteś? Super że się w końcu udało:) trzymam za Ciebie kciuki i zdrówka!

Cześć. Jestem nowa i chciałabym dołączyć jeśli mnie przyjmijcie miałam 10 dni l4 z powodu przeziębienia i przeczytałam wszystko od początku. To moja pierwsza ciąża starania 4 lata. Miałam 2 IV i się nie udało. A teraz cud się zdarzył i marzę żeby trwał. Dziś jest 11+ 4. Termin z usg 21.09 wg aplikacji 19.09. Od dwóch tyg nie mam objawów czuje się dobrze tylko przeziębienie nadal męczy i po cytologii wyszła infekcja ostra i muszę wziąć antybiotyk i boję się. Pozatym martwię się czy z maleństwem wszystko dobrze. Prenatalne mam 15.03 pozdrawiam
Witamy witamy super, że się udało, mi też objawy całkowicie ustąpiły a z dzidzią ok, po 2 mc wiecznego zmęczenia teraz czuje się jak przed ciążą, aż mi dziwnie ;)

Też chce dołączyć do zamkniętego wątku [emoji16] sama nie umiem się wpisać, proszę o pomoc [emoji120]

U mnie wczoraj była wizyta, wszystko ok :) dzidzia prawie 7cm , według usg 13+1, termin ostateczny 08.09. :) Nt 1,7 , kość nosowa widoczna :) więc chyba ok [emoji39] Dalej niewiadomo czy to kobietka czy mężczyzna [emoji39]
Super [emoji3] to wstydzioszek mały [emoji3]

reklama
Do góry