reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Cześć dziewczyny, chciałam sie przywitać. Mam 28 lat, termin mam na 30sierpnia-1 września ale i tak pewnie urodze sporo po terminie tak jak pierwszego synka wiec postanowiłam dołączyć do Was, mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:) jestem juz po prenatalnych i teście Pappa który wyszedł bardzo dobrze, z czego bardzo sie cieszę, niestety sen z powiek spędza mi toksoplazmoza, ktorą przeszłam zaraz przed ciążą i nawet o tym nie wiedziałam, ale staram sie myśleć pozytywnie. To tak w skrócie o mnie, a i prawdopodobnie bedzie dziewczynka, ale jeszcze sie za bardzo nie nastawiam :)

reklama
Oczywiście że tak bo to jeden z najlepszych specjalistów w polsce w USG, z całego kraju przyjeżdżają do niego na konsultacje :) też ide tylko 22 :) drogi jest w ciul ale tak przemiły, dokładny i kompetentny że ja na prenatalne nie wyobrażam sobie iść do nikogo innego. I mimo że teraz będę też mieć prenatalne w lux medzie to i tak ide do niego bo nikomu tak nie ufam
O kurcze, super słyszeć takie opinie [emoji4][emoji4] tak jak pisałam, mi go polecił mój lekarz, więc zdałam się w 100% na niego, bo w rodzinie nasz Bobas będzie pierwszy od ładnych kilkunastu lat, więc nie bardzo miałam się kogo poradzić, a koleżanki wybierały zazwyczaj kogoś tańszego. Mam trochę stresa, bo będzie to już 13+4, a ostatnio Dzidzia nadrobiła 6 dni i trochę się obawiam, że jeszcze coś tam nadrobi i będzie za pozno [emoji58] ale fajnie słyszeć, że nie tylko lekarz uważa Go za super specjalistę [emoji4]

Ye
Może to też przez te mdłości i wymioty które cię tak męczą, pewnie też nie jesz też dużo przez to i organizm nie ma sil [emoji20]
Też tak uważam i modlę się by mi odpuściło w tym zbawiennym 14 tc ale czy się spełni zobaczymy...
Ja też mam prenatalne 13 marca więc jak widzę duże grono idzie ze mną :)

Ja wyczekuje 7 marca bo bardzo chce zobaczyć malucha ale nie przekładam wizyty tylko grzecznie czekam ;-) zresztą jakbym chciała przyspieszyć to zawsze mogę podejść do szpitala gdzie mój lekarz ma dyżury:-D
Ja już po obiedzie, czekam na wyniki po godzinie... po jednym toscie miałam 154 więc się wystraszyłam, szybko na spacer a tu ulewa :-/
Wylicytowalam sobie spodnie na allegro za 10zl tylko nie spojrzałam że to rozmiar 52 :szok: no z moim 38 to niestety za duże a drugie z kolei L a na mnie są jak na S, nie wiem co zrobić z tymi spodniami...

Ja wyczekuje 7 marca bo bardzo chce zobaczyć malucha ale nie przekładam wizyty tylko grzecznie czekam ;-) zresztą jakbym chciała przyspieszyć to zawsze mogę podejść do szpitala gdzie mój lekarz ma dyżury:-D
Ja już po obiedzie, czekam na wyniki po godzinie... po jednym toscie miałam 154 więc się wystraszyłam, szybko na spacer a tu ulewa :-/
Wylicytowalam sobie spodnie na allegro za 10zl tylko nie spojrzałam że to rozmiar 52 :szok: no z moim 38 to niestety za duże a drugie z kolei L a na mnie są jak na S, nie wiem co zrobić z tymi spodniami...
A już przyszły? Może napisz do sprzedawcy i uda się dogadać, żeby anulował aukcję.

Wystaw na olx:)

Mam ostre zapalenie krtani i tchawicy, antybiotyk 3 razy dziennie i modlić sie zeby bylo z dzieckiem ok, bo takie ostre infekcje sa groźne dla dziecka ;/ ten tydzień bedebl siedzieć jak na szpilkach az do prenatalnych.
Zawsze jestem optymistką ale to mnie zlamalo :(

Baciombre, skonsultuj to ze sprzedawcą. Ja kiedyś kupilam 6 par spodni narciarskich. Wciąż wawalalo neta, odswiezalam u nie skumalam, co zrobiłam. Sprzedawca zrozumiał :)

Mam ostre zapalenie krtani i tchawicy, antybiotyk 3 razy dziennie i modlić sie zeby bylo z dzieckiem ok, bo takie ostre infekcje sa groźne dla dziecka ;/ ten tydzień bedebl siedzieć jak na szpilkach az do prenatalnych.
Zawsze jestem optymistką ale to mnie zlamalo :(
wygrzewaj sie, nikt nie może być większym pesymista tutaj ode mnie, także musi być dobrze

reklama
Przyszły już i dopiero po wyjęciu z opakowania dotarło do mnie co znaczy 52 nawet nie wiedziałam że taki rozmiar istnieje:rofl2: A te L dopiero jak przymierzylam to stwierdziłam że są jednak trochę przymale;)
Wystawie na olx może ktos się skusi jednak A jak nie to te L będę nosić po ciąży w pierwszych miesiącach :p

Do góry