reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Nie wiem jakie mam podbrzusze bo nie wiem co nazwać miękkim a co twardym, raz wydaje mi się miękkie a raz twarde i wzdete więc nie wiem...
Ja w ciąży z synem nie miałam zachcianek ani na słodkie ani kwaśne chociaż w sumie frytki bym jadła non stop :-D A teraz mam wieczną ochotę na słodkie ale nie moge jesc :-( Dzisiaj nie wytrzymałam i zjadłam 5 faworków, jak zmierzylam cukier to pedzilam szybko na spacer żeby spadł choć trochę także widzicie... z tym że nie wiem jeszcze jaka płeć będzie, ja przeczuwam chłopaka wszyscy mi mówią że chłopak ale są osoby które twierdzą że dziewczyna w tym mój mąż <3 zobaczymy czy 11 uda się coś dojrzeć:-)

reklama
Ja mam miekkie, też mnie wcześniej bolała pachwina o czym powiedziałam mojemu gin bo miałam akurat wizyte i powiedział mi że to normalne bo rośnie we mnie dzidzia powiększa się macica i mogę mieć uczucie ciągnięcia czy lekkiego bólu.
Ja mam dość twarde podbrzusze ale ponoć to normalne. Czuje wyraźnie jak ucisne w którym miejscu urosła macica.

Hej. My mamy termin na 27.09. Dowiedzieliśmy się o ciąży pod koniec stycznia, pierwsza ciąża poroniona w 6tygodniu więc ta jest dla mnie mega stresująca. Prenatalne 14marca, mam nadzieję że ciąża jest dalej ☹

Ja ostatnio co rano mam bardzo twarde podbrzusze, ale tylko w jednym miejscu, taka piłka bardziej po prawej stronie. Z ciekawości zapytam jutro o to lekarza, czy tam jest maleństwo. Potem brzuch robi się miękki, ale biorę trzy razy dziennie nospę, więc to pewnie też ma wpływ.

Ja u mnie zauważyłam twardsze podbrzusze niż na samym początku ciąży.. Ale to może dlatego, że powoli zaczyna się wybijac..szczególnie wieczorami [emoji16]

Co do zachcianek mogłabym nabiał tonami pochłaniac.. +kiwi i sporadycznie chęć na cos słodkiego.. Dopiero 15ego na prenatalnych może będzie widać kto e brzuchu mieszka[emoji39]
W poprzednich ciążach z dziewczynami mogłabym buraki ze słoika jeden za drugim wyjadac, teraz nie mogę patrzec na nie[emoji23]

A ogolnie poprawiło mi się samopoczucie, nie jestem juz tak bardzo zmęczona w ciągu dnia i dostalam znowu hopla na buszowanie po kuchni.. Zrobilam w ostatnim czasie babke, pączki.. Wczoraj ciasto marchewkowe a na obiad dzisiaj gołąbki [emoji23] (3/4 z tego tylko próbuje, reszta je)
Dodam, ze spędzanie czasu w kuchni super przyjemności nigdy mi nie sprawiało.. Chyba ze picie kawy [emoji23]

reklama
Też się zastanawiam co tak cicho [emoji14]

Nie wszystkie, niektóre muszą lezec[emoji849]

Asiek też mam 15ego, na kiedy masz termin? Pewnie już 100 razy pisałaś ale nie kojarze, wybacz. Bo ja dziś mdlosci nie miałam i trochę się martwię, ale jak Ty się lepiej czujesz a jesteś w podobnym ciazowym wieku to może może być lepiej [emoji16]

Do góry