reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Hey ja się mało udzielam ale to przez mdłości po prostu męczą mnie dzień w dzień i to coraz gorszej aniżeli mniej :( obym nie musiała męczyć się tak jak z Pola do 25 tygodnia bo nie dam rady :( jestem zła i wyzywam nie umiem cieszyć się ciąża bo mało jem a jak już zjem to mi jeszcze bardziej dokucza i tak do końca dnia dopóki nie zasnę :(

reklama
Jabłek nie mogę jeść bo zaraz mi cukier skacze, robiłam 2 podejścia oba nieudane, jem banany ale tylko jeden po 2 skacze mi cukier, miksowałam jogurt z malinami albo truskawkami i jest ok, innych owoców nie próbowałam, mam zamiar sprawdzić brzoskwinie ale póki co nie ma bo i tyle z owoców, ogólnie mają one dużo cukru więc nie ryzykuje...
Jem co 2h-2.5h czasem 3 ale ja już po godzinie jestem głodna więc ciężko mi wytrwać dłużej, chyba że jestem poza domem to wtedy przeginam i mam przerwę 4-5 godzinną wiem że nie powinnam ale np w laboratorium nieraz dłużej mi zejdzie...
Grejpfrut cudownie obniża cukier :)

@supreme witaj! Ja mam za sobą dwie straty w 2018 roku obie w 12 tc, tez jadę na heparynie dokładnie fraxy :) i nie martw się, każda z nas panikuje. Od tego jesteśmy żeby się wspierać!
@Milvaaa witaj! Rozgosc się :)
Dziewczynki teraz już musi być dobrze[emoji8] głowy do góry.
Ja tez mam siniaki, do tego teraz robią mi się chyba te zwapnienia, bo czuje grudki pod skóra, które bolą. I tez mi coraz ciężej się wbić, chyba muszę zmienić miejsce.. [emoji45]

Hej czytam was od początku ale bałam sie do was dołączyć. To jest moja druga ciąża właśnie zaczęliśmy 11 tydzien pierwsza ciąża zakończyła sie poronieniem w 9 tc. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie

Mnie diabetolog wysmiala że jakby grejpfrut obniżal cukier, to każdego leczyliby grejpfrutami a nie insulina. Po prostu ma niski ig więc nie podnosi cukru. Też jadłam kilogramami:D

A ja przetestowalam na sobie i jak do śniadania zjadlam pol grejfruta to cukier mialam nizszy niż jakbym zjadla to samo bez ;) mi pomagał. Warto spróbować :) a insulina i tak była i tak wiadomo :p sam w sobie mi jej nie zastąpil niestety :p

Mnie diabetolog wysmiala że jakby grejpfrut obniżal cukier, to każdego leczyliby grejpfrutami a nie insulina. Po prostu ma niski ig więc nie podnosi cukru. Też jadłam kilogramami:D
Wam rośnie cukier a mi spada nawet do 40 potrafi się obniżyć jeśli nie jem co 2h, ciągle mam przy sobie coś słodkiego batonik czy cukierki i jeszcze tsh mi rośnie ostatnio miałam 3.1. we wtorek wizyta u ginekologa ze względu na glukozę i tsh i pewnie diabetyków i endykrolog mnie nie ominie. Przed ciążą glukoza i tsh idealne. Mdlosci mi przechodzą za to chyba w depresję popadlam wszystko mnie denerwuje, ciągle płacze, jest masakra. To moja druga ciaza 10t+5dni, z pierwszej ciąży 8letni syn (ciaza bez objawów wręcz idealna nie licząc późniejszej zgagi częstego oddawania moczu

Hey ja się mało udzielam ale to przez mdłości po prostu męczą mnie dzień w dzień i to coraz gorszej aniżeli mniej :( obym nie musiała męczyć się tak jak z Pola do 25 tygodnia bo nie dam rady :( jestem zła i wyzywam nie umiem cieszyć się ciąża bo mało jem a jak już zjem to mi jeszcze bardziej dokucza i tak do końca dnia dopóki nie zasnę :(
kochana to jedziemy na jednym wózku. Ja już się nastawiam ze do końca ciąży tak będzie. Dziś ledwo weszłam po schodach z synem do zabawkowego a tam myślałam ze zwymiotuje chociaż nic nie jadłam tylko piłam tragiczne to jest

reklama
Mnie dopadło przeziębienie na maxa, oddychać nie umiem mam taki katar, gardło boli, głowa boli. I najśmieszniejsze jest to że jak kaszlę to mam odruch wymiotny i lece do kibla więc możecie sobie wyobrazić jaki miałam cudowny dzień dzisiaj :p

Także ten, cycki do przodu i znowu idę spać i czekam na cud że jutro będzie ten dzień kiedy wstanę i będzie super :D

Ale widzę że na suwaku mi podpowiedziało że moje dziecko jest już płodem i ma jakieś 6 cm więc cieszę się jak głupia że już 12 tygodni zleciało :D

Do góry